Ønsker bånd med Pakistan, men det bør være atmosfære fri for terror: India

0
60

DAGER ETTER Pakistans statsminister Shehbaz Sharif ba om «seriøse og oppriktige samtaler» med statsminister Narendra Modi om «brennende saker som Kashmir», sa India torsdag at de alltid ønsket normale nabobånd med Pakistan men det bør være en atmosfære fri for terror og vold for et slikt forhold.

Gå ikke glipp av |Har Shehbaz Sharif virkelig saksøkt for fred med India? Her er hva du skal si om Pak PMs uttalelse

Utenriksdepartementets offisielle talsperson Arindam Bagchi sa torsdag: «Vi har sagt at vi alltid har ønsket normale naboforhold til Pakistan. Men det bør være en gunstig atmosfære der det ikke er terror, fiendtlighet eller vold. Det er fortsatt vår posisjon.»

Sharif sa i et intervju til Dubai-baserte Al Arabiya TV at landet hans har lært leksjonen etter tre kriger med India som “bare brakte mer elendighet, fattigdom og arbeidsledighet”, og ønsker fred med sin nabo. Han søkte også intervensjon fra UAE-herskeren Mohamed bin Zayed Al Nahyan for å bringe India og Pakistan sammen for samtaler.

Les også |Pakistans statsminister Shehbaz Sharifs hvite flagg til India

Etter at intervjuet ble tweetet av Pakistans regjerende parti, Sharifs PML(N), trakk kontoret hans en fastere linje og sa at han konsekvent har hevdet at Pakistan og India må løse bilaterale spørsmål, spesielt kjernespørsmålet om J&K, gjennom dialog og fredelig betyr.

Historier kun for abonnenterSe alle

Den glemte historien om Calcuttas en gang blomstrende japanske samfunn

< /figur>Dele rom, bøker & suksess: 3 søsken knekker J&K civils

Delhi Confidensial: Eknath Shinde’s Sena venter spent på Union Ca…

Hva utgjør et varemerkebrudd: Subway vs Suberb i Delhi High Court Bruk nyttårskampanjekode SD25

© The Indian Express (P) Ltd