Minstens 8 doden door lawine in Tibet, Chinese regering stuurt team om te helpen zoeken naar overlevenden

0
52

Minstens acht mensen zijn om het leven gekomen na een lawine in de stad Nyingchi in de zuidwestelijke regio van Tibet, meldden de staatsmedia. De Chinese regering heeft een team gestuurd om toezicht te houden op hulp bij het bergen van lichamen en vermisten.

De lawine deed zich rond 20.00 uur voor op een weggedeelte tussen het dorp Pai in de provincie Mainling en de uitgang van de Doxong La-tunnel in de provincie Medog. (1200 GMT) op dinsdag, met gestrande mensen en voertuigen, volgens het Xinhua News Agency.

Het was niet duidelijk hoeveel mensen er werden vermist en er werden geen verdere details vrijgegeven door ambtenaren.

De lokale autoriteiten hebben van de ene op de andere dag 131 mensen en 28 voertuigen ter plaatse gestuurd, meldde de door de staatsmedia gesteunde Global Times donderdag. Het Chinese Ministerie van Noodbeheer stuurde ook een werkgroep naar de Tibetaanse Autonome Regio in Zuidwest-China.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

Delhi Vertrouwelijk: Berth PangsUPSC Key- 20 januari 2023: weten over politiek en sport, seksuele geaardheid…

Waarom tanks in het westen struikelen'Alleen micro-, kleine en middelgrote ondernemingen die banen kunnen genereren, zullen de…Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

Vanaf woensdag 17.30 uur wordt het hoofdkwartier voor noodhulp uitgezonden 246 reddingswerkers, meer dan 70 voertuigen, 10 stuks groot materieel en 994 zoekapparaten om een ​​reddingspassage van 350 meter (1.000 voet) uit te graven, aldus het rapport.

Gelegen op een gemiddelde hoogte van ongeveer 3.100 meter (9.300 voet), wordt Nyingchi beschouwd als “het Zwitserland van Tibet” door veel toeristische bedrijven. (Rapportage door Bernard Orr; redactie door Michael Perry)