Microsoft banenverlies: Nadella's open brief aan werknemers geeft toe dat het een 'uitdagende tijd' is

0
59

Microsoft kondigde aan dat het van plan was bijna 10.000 banen of bijna 5 procent van het personeelsbestand te schrappen in een poging om $ 1 miljard aan kosten te besparen. Het schrappen van banen zal waarschijnlijk doorgaan tot het einde van het derde kwartaal van het financiële jaar 2023. Satya Nadella, CEO van Microsoft, heeft ook een open blogpost geschreven, die ook was gericht aan de werknemers van het bedrijf, waarin hij de redenen uiteenzet waarom het bedrijf dergelijke maatregelen neemt. stappen en toegeven dat dit een “uitdagende tijd is voor elke getroffen persoon.

In de post benadrukte Nadella dat dit tijden van grote veranderingen zijn en het was duidelijk dat hoewel Microsoft zag dat “klanten hun digitale uitgaven tijdens de pandemie versnelden, we nu zien dat ze hun digitale uitgaven optimaliseren om meer te doen met minder.” Hij zei dat organisaties in “elke branche en regio” nu “voorzichtigheid betrachten, aangezien sommige delen van de wereld in een recessie verkeren en andere delen anticiperen op een recessie”.

Hij merkte verder op dat vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie Dit luidt een nieuwe computergolf in, wat het volgende aandachtsgebied van het bedrijf zal zijn. Microsoft is al in gesprek om nog eens 10 miljard dollar te investeren in OpenAI— de startup achter ChatGPT, Dall-E. In feite zal Microsoft ChatGPT gaan aanbieden aan zijn Azure-klanten als onderdeel van de Azure OpenAI-services.

Lees meer |Microsoft naar Amazon: het banenverlies in de technische industrie gaat door in 2023

Volgens Nadella moet het bedrijf investeren in kansen op de lange termijn, en het is duidelijk dat AI zo'n cruciaal gebied is. De post voegt eraan toe dat Microsoft drie stappen zal nemen om deze langetermijndoelen in gedachten te houden. De eerste is de kostenherstructurering, die gevolgen zal hebben voor 10.000 banen. Volgens de post vertegenwoordigt dit “minder dan 5 procent van ons totale personeelsbestand”. Enkele medewerkers zijn gisteren op de hoogte gebracht. Nadella zei echter ook dat Microsoft “zal doorgaan met het aannemen van mensen op belangrijke strategische gebieden”. KEY-Pic-With-Logo-41.png?resize=450,253″ />

UPSC Key- 20 januari 2023: weten over politiek en sport, seksuele oriëntatie…

Waarom tanks in het westen struikelen

'Alleen micro-, kleine en middelgrote ondernemingen die banen kunnen genereren, zullen ena…'Als je giftige werkplekken verlaat , ze zullen uiteindelijk uitsterven': Ankur …Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

De tweede stap is dat Microsoft “zal blijven investeren in strategische gebieden voor onze toekomst, wat betekent dat we zowel ons kapitaal als ons talent toewijzen aan gebieden van seculiere groei en concurrentievermogen op de lange termijn voor het bedrijf, terwijl we op andere gebieden desinvesteren.” Microsoft zal in het tweede kwartaal een bedrag van $ 1,2 miljard in rekening brengen in verband met opzeggingskosten, wijzigingen in ons hardwareportfolio en de kosten van leaseconsolidatie, aangezien dit “een hogere dichtheid creëert in onze werkruimten”.

Ten derde krijgen degenen die worden ontslagen voordelen voor het overgangsproces. In het bericht staat: “Werknemers die in aanmerking komen voor een Amerikaanse uitkering, zullen een verscheidenheid aan voordelen ontvangen, waaronder ontslagvergoedingen boven de markt, zes maanden doorlopende ziektekostenverzekering, doorlopende toekenning van aandelen gedurende zes maanden, loopbaanovergangsdiensten en een opzegtermijn van 60 dagen. voorafgaand aan de beëindiging, ongeacht of een dergelijke kennisgeving wettelijk vereist is.” Voor degenen buiten de VS zijn de voordelen afhankelijk van de arbeidswetgeving in elk land.

De blogpost eindigt met de woorden: “Als ik denk aan dit moment in de tijd, het begin van 2023, is het showtime – voor onze branche en voor Microsoft. Als bedrijf moet ons succes worden afgestemd op het succes van de wereld. Dat betekent dat ieder van ons en elk team in het hele bedrijf de lat hoger moet leggen en beter moet presteren dan de concurrentie om zinvolle innovatie te leveren waar klanten, gemeenschappen en landen echt van kunnen profiteren. Als we dit waarmaken, zullen we er sterker uit komen en tot ver in de toekomst gedijen; zo simpel is het.” Nadella bedankte ook alle medewerkers die in zijn functie hebben bijgedragen aan Microsoft.

© IE Online Media Services Pvt Ltd