Mamata neemt het op tegen Himanta Biswa Sarma: 'Waarom zou de feitelijke premier uit Guwahati naar het noordoosten rennen?'

0
54

Naar aanleiding van de opiniepeilingen van het Trinamool Congress (TMC) voor de komende Meghalaya-peilingen, haalde partijchef Mamata Banerjee uit naar de NPP-BJP-regering in de staat als een “gevolmachtigde regering bestuurd vanuit Delhi en Guwahati”.

< p>Tijdens een eendaags bezoek aan Meghalaya sprak de TMC supremo woensdag een grote bijeenkomst toe in de North Garo Hills. De TMC – die van de ene op de andere dag de belangrijkste oppositiepartij in Meghalaya werd toen 12 MLA’s van het Congres onder leiding van voormalig Chief Minister Mukul Sangma in november 2021 naar haar overstaken – is agressief op zoek naar zijn eerste smaak van overwinning in peilingen in de staat. Hoewel het acht kandidaten had bij de parlementsverkiezingen van 2018, had het blanco gescoord.

Banerjee, die Assam-premier Himanta Biswa Sarma uitlachte, zei: “Ik ken de noordoostelijke regio heel goed… mij, waarom zou er een de facto premier uit Guwahati zijn en hij zal de hele noordoostelijke regio leiden?”

Lees ook | Poll-schema's voor Nagaland, Meghalaya, Tripura zijn uit; controleer de data hier

“Maak de mensen sterker, handhaaf de cultuur en vier het heilige land van Meghalaya en verwijder de gevolmachtigde BJP-regering. Het is een proxy-BJP-regering, een corrupte regering, die nog niets heeft gedaan voor de mensen”, zei ze.

Alleen abonnees bekijken

Delhi Confidential: Berth Pangs

UPSC-sleutel – 20 januari 2023 : Weet van politiek en sport, seksuele oriëntatie…Waarom tanks in het westen struikelen< /figuur>'Alleen micro-, kleine en middelgrote ondernemingen die banen kunnen genereren, zullen het mo…Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

“De centrale overheid geeft ons (West-Bengalen) geen geld, ze geven geld aan hun eigen staat, maar waar is dit geld? Waarom is er na zoveel jaren geen elektriciteit?.. BJP heeft geld genoeg omdat ze al het geld hebben verzameld. Soms gebruiken ze ook de agentschappen. Ze zullen ook proberen wat paniek te zaaien. Verdeel jezelf niet. Wees verenigd en neem een ​​standpunt in', zei ze.

Banerjee stelde dat de TMC het “enige alternatief” in de staat is en vertelde een lijst met gratis diensten die de partij volgens haar in West-Bengalen heeft geleverd.

Mis |UP BJP niet om de oprichtingsdagen van andere staten, te beginnen met opiniepeiling Meghalaya

“Als er tegenwoordig een overstroming is, helpen we van de overheid. Als er een ongeluk gebeurt, geven we hulp van de overheid. Als er iemand sterft, geven we geld aan de familie… We geven alle boeren elk jaar Rs 10.000, gewoon gratis. We geven gratis rantsoen aan alle mensen… Van de 10 crore-mensen krijgen 9,5 crore-mensen gratis rantsoen. Het bereikt zelfs hun huis. We geven alle behandelingen volledig gratis.

Advertentie

Soms ga je ook naar Kolkata voor een behandeling. Als je naar Delhi gaat, hoe duur is het dan. Als je naar Assam gaat, hoe duur is het dan. Maar kom naar Kolkata, we geven gratis behandeling. We hebben 60.000 kinderen gratis hartoperaties gegeven. Zoveel moeders stierven toen ze bevielen. We hebben een melkbank voor ze.”

De TMC doet er alles aan om electoraal voet aan de grond te krijgen in de Garo Hills, die 24 parlementszetels heeft en waar Mukul Sangma een invloedrijke figuur is.

Terwijl het kiesdistrict South Tura van eerste minister Conrad Sangma ook in de Garo Hills is , beweerde de algemeen secretaris van TMC, Abhishek Banerjee, dat hij gelooft dat de NPP en de BJP een blanco kaart zullen trekken in de regio.

Advertentie

“De doodsteek voor de NPP en de corrupte MDA [Meghalaya Democratic Alliance] gaat worden geklonken vanaf dit moment… Twee maanden geleden was ik hier gekomen en had ik gezegd dat wanneer mensen hun stem gaan uitbrengen, de BJP en de NPP Garo Hills een blanco kaart zullen trekken. Let op mijn woorden, ik zeg dit op de plaat kijkend naar de liefde, de waardering en het enthousiasme,” zei hij.

Hij viel ook het congres aan en zei: “Iedereen op dit podium was afkomstig uit het congres, maar we allemaal besefte dat als je het op wilt nemen tegen BJP en NPP, het Congres niet het juiste platform is, de TMC is het juiste platform. Dus elke stem voor het Congres is uiteindelijk een stem voor de BJP. Je zag wat er gebeurde met Goa, in andere staten zoals Madhya Pradesh.”