Joe Biden heeft 'geen spijt' van het omgaan met geheime documenten

0
33

De Amerikaanse president Joe Biden zei donderdag dat hij “geen spijt heeft” over zijn omgang met gerubriceerde documenten gevonden in zijn huis en voormalige kantoor en dat hij gelooft dat de zaak zal worden opgelost.

“Ik denk dat u zult vinden er is daar niets, ” Biden vertelde verslaggevers terwijl hij door stormschade in Californië toerde. “Ik heb geen spijt. Ik volg wat de advocaten me hebben verteld dat ze willen dat ik doe. Het is precies wat we doen. Er is daar geen.

Procureur-generaal Merrick Garland benoemde vorige week een speciale raadsman om de zaak te onderzoeken nadat geheime documenten waren gevonden in het huis van Biden in Wilmington, Delaware, en in een kantoor in Washington, DC dat hij gebruikte voordat hij president werd. “We werken volledig mee en kijken ernaar uit om dit snel op te lossen,” Zei Biden.

Biden zei dat hij de instructies van zijn advocaten opvolgde nadat “een handvol documenten op de verkeerde plaats was ingediend.” Hij zei dat de documenten onmiddellijk werden overgedragen aan het Nationaal Archief nadat ze waren gevonden.

Het Witte Huis heeft zich grotendeels in het defensief opgesteld sinds de eerste onthullingen op 9 januari dat de documenten waren ontdekt.

Het juridische team van Biden erkende vorige week dat het geheime documenten had gevonden met betrekking tot zijn tijd als vice-president in de regering-Obama in zijn huis in Delaware, waaronder enkele in zijn garage.

Aides vonden eerder nog een partij documenten. geheime documenten in zijn woning en in een denktank in Washington waarmee hij banden had.

Biden sprak zijn ergernis uit toen hem werd gevraagd naar de controverse tijdens een rondreis door schade door stormen die over een groot deel van Californië raasden.

Alleen voor abonnees VerhalenAlles bekijken

UPSC Essentials| Wekelijkse nieuwsuitzending met MCQ's: bevolking van India en C…

Het vergeten verhaal van Calcutta's eens zo bloeiende Japanse gemeenschap

Kamer delen, boeken & succes: 3 broers en zussen kraken J&K civilsDelhi Confidential: Eknath Shinde’s Sena wacht reikhalzend op Union Ca…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassenAdvertentie

“Ik zal uw vraag beantwoorden, maar hier is de deal. Weet je, wat me eerlijk gezegd irriteert, is dat we hier een serieus probleem hebben waar we het over hebben, praten over wat er aan de hand is. En het Amerikaanse volk begrijpt niet helemaal waarom je me daar geen vragen over stelt,' zei hij.