Is hersenmist echt?

0
66
Veja/Shutterstock.com

We hebben allemaal die dagen gehad. Je staart naar je computer of je hebt een huishoudelijke taak die gedaan moet worden, maar je hersenen werken gewoon niet helemaal goed. De meeste mensen zouden die hersenmist noemen, maar is het zelfs echt?

Hoewel het geen gediagnosticeerde medische aandoening is, is hersenmist echt en kan het door verschillende dingen worden veroorzaakt.

GERELATEERDAltijd moe? Probeer deze tips uit om je energie een boost te geven

Technisch gezien is er geen officiële, in-een-leerboekdefinitie van hersenmist, maar de meeste mensen lijken het eens te zijn over de symptomen. In wezen is hersenmist een groep milde cognitieproblemen, waaronder niet kunnen focussen, moeite met het herinneren van gedachten en moeite met het volgen van gesprekken. In wezen werken je hersenen niet helemaal op hun optimale capaciteit.

Maar wat veroorzaakt hersenmist? Dat is waar het lastig wordt. Er zijn verschillende oorzaken, waaronder tekorten aan voedingsstoffen en hormonale aandoeningen waarvoor u medische hulp nodig heeft. Geïsoleerde gevallen van hersenmist kunnen echter worden veroorzaakt door simpele dingen zoals stressniveaus en onvoldoende slaap.

SHASHIBO Shape Shifting Box

Bureaupuzzels kunnen helpen om je geest te heroriënteren.

Amazon

$ 25,00
 

Als je denkt dat je last hebt van hersenmist en het meerdere dagen aanhoudt, is het misschien het beste om contact op te nemen met uw arts. Als u echter een op zichzelf staand geval heeft, kunt u dit misschien zelf verhelpen. Ten eerste moet je proberen voldoende te slapen en gezond te eten. Een volledige slaap van zeven tot negen uur wordt aanbevolen en in combinatie met het eten van een uitgebalanceerde maaltijd moet de hersenmist verdwijnen.

Om de hersenmist op dit moment te verlichten, kunt u echter proberen pauzes te nemen van het werk en maak korte wandelingen of verleg uw aandacht naar een enkele taak. Pogingen om te multitasken kunnen de hersenmist erger maken, dus probeer je bij één taak tegelijk te houden.

Als je hebt ervaren wat je dacht dat hersenmist was, zijn er misschien manieren om eruit te komen. van de inzinking zelf, maar als het meerdere dagen aanhoudt, is het misschien tijd om naar uw arts te gaan. Maar wees gerust, wat je voelt is echt.