Home Dutch Ik ben thuisgekomen, wil de pijn van mensen delen: Rahul Gandhi in J&K

Ik ben thuisgekomen, wil de pijn van mensen delen: Rahul Gandhi in J&K

0

Congresleider Rahul Gandhi, die Jammu en Kasjmir binnenkwam in de laatste etappe van zijn Bharat Jodo Yatra, beriep zich donderdag op zijn connectie met het land en zei dat zijn voorouders van Kasjmir naar Uttar Pradesh waren verhuisd en dat hij het gevoel had dat hij “naar huis terugkeerde”.

Hij zei dat hij hier was gekomen om de pijn en pijn van de mensen van J&K te delen. “Ik weet met hoeveel pijn de mensen van Jammu en Kashmir te maken hebben gehad. ik begrijp het… Iedereen is gewond geraakt, iedereen heeft geleden', zei hij terwijl hij een menigte toesprak die zich in grote aantallen had verzameld bij de ingang van J&K vanuit Pathankot-Punjab om hem te ontvangen.

Lees ook |De vraag uit 1984: Rahul Het antwoord van Gandhi, de verontschuldiging van Manmohan Singh en Sonia 'spijt'

“Ik ga terug naar de plek vanwaar mijn familie naar Uttar Pradesh was gegaan. Wanneer iemand naar zijn roots gaat, komt men veel dingen tegen die men kan leren over zichzelf, zijn mensen en het land.”

“Mijn hoofd buigend, ben ik uw land binnengegaan en ik wil u vertellen dat wat uw religie of kaste ook is, arm of rijk, jong of oud, het land is van u en u behoort tot dit land,” zei hij.< /p>

De congresleider zei dat hij naar J&K is gekomen om de komende negen dagen van de mensen te leren en niets te vertellen. Rahul, die in september begon te lopen vanuit Kanyakumari, zal zijn voetmars in Srinagar op 30 januari beëindigen.

Hij zei dat de echte problemen waarmee het land vandaag wordt geconfronteerd “haat, werkloosheid , stijgende prijzen en het maken van twee “Bharat” – een van de miljardairs en de andere van de armen”.

“De BJP, RSS, topmiljardairs van het land en de media werken als een team om de aandacht van mensen af ​​te leiden van de echte problemen”, zei hij, eraan toevoegend dat “de media alleen kwesties van hindoe-moslim en haat oppakken”.

De congresleider beschuldigde de BJP en de RSS van het verspreiden van haat in het land en zei: “Ik dacht eerder dat het (haat) diep zat, maar dat is niet zo en wordt vooral gezien op televisie.”

Advertentie

“Als ze (media) mensen die de ene religie volgen of de ene taal spreken tegen de andere pitchen, willen ze alleen de aandacht van het publiek afleiden”, zei hij te midden van slogans van “Nafrat chhodo Bharat Jodo (laat haat, verenig India)”.

De congresleider wees erop dat de armen, boeren en kleine handelaren worden aangevallen en beschreef “demonetisering en GST” als middelen om ze te vernietigen.

Hij zei dat het land “zijn jeugd liegt” door te zeggen dat ze ingenieur, advocaat, lid van het leger of IAS-officier kunnen worden. “De waarheid is dat van de miljoenen kinderen slechts 1 of 2 procent ingenieur of dokter zal worden en in het huidige India zal de rest werkloos zijn of als arbeider gaan werken”, zei hij.

Advertentie

Eerder, sprekend op het evenement, trok voormalig eerste minister en president van de Nationale Conferentie Farooq Abdullaheen parallel tussen Rahul en Adi Guru Shankaracharya. “Vele jaren geleden had Shankaracharya een yatra ondernomen van Kanyakumari naar Kasjmir. En vandaag doe jij (Rahul) het,” zei hij.

Lees ook |Farooq Abdullah reist naar Kathua om door Rahul Gandhi geleide Bharat Jodo Yatra te verwelkomen in JK's Lakhanpur

Terwijl hij erop wees dat het parlementslid van het Congres optrok om het land verenigd te houden, uitte Abdullah, zonder iemand bij naam te noemen, zijn bezorgdheid over de “politiek van haat en verdeeldheid tussen gemeenschappen die in het land wordt gepropageerd”.

“Dit is niet Gandhi's (Mahatma Gandhi) Bharat, of Lord Ram's India,” zei hij en deed een wens, “Voordat ik mijn ogen sluit, wil ik mijn seculiere Hindoestan terugzien waar iedereen gerespecteerd wordt.”

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijkenUPSC-benodigdheden| Wekelijkse nieuwsuitzending met MCQ's: bevolking van India en C…

Het vergeten verhaal van Calcutta's eens zo bloeiende Japanse gemeenschap

Kamer delen, boeken & succes: 3 broers en zussen kraken J&K civilsDelhi Confidential: Eknath Shinde’s Sena wacht reikhalzend op Union Ca…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen Lees ook |Congresweerhaak bij Lal Chowk, en het plein op het kruispunt van de geschiedenis van Valley, ideologieën

Prominent onder die aanwezig op het podium met Rahul waren Rajasthan Chief Minister Ashok Gehlot, senior congresleider Digvijaya Singh en Jairam Ramesh, Abdullah en Muzaffar Shah van de Awami National Conference. Senior leiders van het J&K-congres waren ook aanwezig.

© The Indian Express (P) Ltd