I en första Xiaomi förlorar topplaceringen på den indiska smartphonemarknaden, Samsung tillbaka som ledare: Canalys

0
31

Den indiska smartphonemarknaden minskade med 6 procent 2022 till 151,6 miljoner försändelser, konstaterar en ny rapport från det Singapore-baserade analysföretaget Canalys. Ännu viktigare, Xiaomi förlorade sin nummer ett på den indiska smartphonemarknaden för det sista och fjärde kvartalet 2022– vilket är en första sedan 2017– eftersom Samsung lyckades ta förstaplatsen.

Xiaomi var nummer ett i Indien under de senaste 20 kvartalen och var nere på nummer tre på leverantörslistan, en av dess sämsta prestationer någonsin i Indien. Den kinesiska smartphonetillverkaren står inför problem i Indien på grund av avtagande tillväxt och bråk med regeringen, som har anklagat varumärket för penningtvätt och beslagtagit tillgångar.

Enligt Canalys sjönk leveranserna under fjärde kvartalet 2022 med 27 procent till 32,4 miljoner för den totala indiska smartphonemarknaden. Samsung var nummer ett med 6,7 miljoner försändelser, följt av vivo med 6,4 miljoner försändelser. Xiaomi var nere på 5,5 miljoner enheter under det sista kvartalet. Men under hela 2022-perioden var Xiaomi fortfarande den främsta leverantören. OPPO och realme låg kvar på fjärde och femte plats under fjärde kvartalet, med leveranser på 5,4 miljoner respektive 2,7 miljoner enheter.

Canalys’ rapporten visade att den inhemska konsumtionen i Indien avtog under de sista månaderna 2022, vilket också påverkade efterfrågan på smartphones negativt.

Subscriber Only StoriesView All

Den bortglömda historien om Calcuttas en gång blomstrande japanska gemenskap

Dela rum, böcker & framgång: 3 syskon knäcker J&K civils

Delhi Confidential: Eknath Shinde’s Sena väntar ivrigt på Union Ca…

Vad utgör ett varumärkesintrång: Subway vs Suberb i Delhi High Court Ansök nyårskampanjkod SD25

“År 2022 hade konsumenterna redan uppdaterad teknologi som de hade köpt under pandemin, vilket försenade ytterligare köp. Detta ledde till att smartphonemärken kämpade med lagerhantering eftersom efterfrågan var dämpad. Strategier för leverantörskanalhantering blev viktigare än någonsin. Mellan-till-högsegmentet presterade bra i år, vilket kommer att ytterligare katalysera uppgraderingscykeln,” Sanyam Chaurasia, analytiker på Canalys, sa i ett pressmeddelande.

Han tillade att leverantörer som huvudsakligen fokuserade på onlinekanaler mötte en “dålig e-handelsfestförsäljningsprestation” under årets sista kvartal.

Angående Xiaomi sa Chaurasia att varumärket måste “rensa inventeringen av sina äldre modeller med hjälp av e-handelskanalen. Men på grund av den dåliga e-handelns festliga försäljningsresultat, såg Xiaomi och realme betydande lager av sina produkter i onlinekanaler under fjärde kvartalet 2022. Samtidigt fokuserade vivo och OPPO på offlinekanaler i städerna i nivå tre och fyra. , vilket hjälpte dem att vara de enda leverantörerna att växa år för år.”

Annons

Canalys förväntar sig en måttlig tillväxt på den indiska smartphonemarknaden 2023 “driven av en ersättningscykel som drivs av 5G enheter, statliga erbjudanden, smartphonepenetration och införandet av nya användningsfall,” lägger till rapporten.

© IE Online Media Services Pvt Ltd