Hybride Covid-immuniteit biedt meer dekking dan infectie, zegt studie

0
27

Hybride immuniteit – van een eerdere infectie in combinatie met vaccinatie – biedt een “grotere en duurzamere” bescherming tegen ernstige Covid dan een infectie alleen, volgens een meta-analyse gepubliceerd in “Lancet Infectious Diseases”.

De studie zegt dat hybride immuniteit ook kan helpen bij het verlengen van de periode voordat een boosterdosis nodig is, vooral in de context van Omicron-varianten die leiden tot een groot aantal doorbraakinfecties. Er staat echter dat alle immuniteit — van infectie, vaccinatie of vaccinatie in combinatie met infectie — neemt binnen enkele maanden af ​​tegen herinfectie.

Lees ook |Covishield immuunresponsen tegen COVID-19-varianten hoger dan Covaxin, zegt onderzoek

Het onderzoek is gebaseerd op een analyse van 11 andere onderzoeken naar de beschermende effectiviteit van eerdere SARS -CoV-2 (Covid) infectie en 15 onderzoeken naar de beschermende effectiviteit van hybride immuniteit. “Deze resultaten bieden informatie die kan worden gebruikt om advies op maat te geven over het aantal en de timing van SARS-CoV-2-vaccinaties”, staat er.

Het onderzoek toont aan dat hybride immuniteit, gekoppeld aan primaire vaccindoses, werd effectief bij het voorkomen van ernstige ziekten en ziekenhuisopname bij 97,4 procent van de deelnemers tot 12 maanden.

Alleen abonneesVerhalenAlles bekijken

UPSC-benodigdheden| Wekelijkse nieuwsuitzending met MCQ's: bevolking van India en C…

Het vergeten verhaal van Calcutta's eens zo bloeiende Japanse gemeenschap

Kamer delen, boeken & succes: 3 broers en zussen kraken J&K civilsDelhi Vertrouwelijk: Sena van Eknath Shinde wacht reikhalzend op Union Ca…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

De effectiviteit van alleen hybride immuniteit tegen herinfectie bedroeg 41,8 procent na 12 maanden. En de effectiviteit van alleen eerdere infectie tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname was 74,6 procent na 12 maanden.

Na 12 maanden, zegt de studie, daalde de bescherming tegen herinfectie voor alle vormen van immuniteit tot 24,7 procent. procent.

Lees ook |Virus en angstgolf in China: wat gebeurt er en waarom?

De studie stelt dat hybride immuniteit met meer vaccindoses meer bescherming biedt. Hoewel onderzocht in slechts één van de cohorten die in de analyse waren opgenomen, zegt de studie ook dat “hybride immuniteit in combinatie met de eerste boostervaccinatie een significante winst in bescherming opleverde in vergelijking met alleen de eerste boostervaccinatie” na 90 dagen.

Advertentie

Volgens de studie moet op plaatsen met een hoge prevalentie van infectie en weinig middelen de nadruk liggen op het toedienen van primaire doses aan mensen die het grootste risico lopen op het ontwikkelen van een ernstige ziekte. Dit, zegt het, zal mensen die de infectie hebben gehad gedurende ten minste een jaar een hoog niveau van bescherming bieden tegen ernstige ziekten. India heeft twee primaire doses vaccin toegediend aan ten minste 90 procent van de mensen boven de 12 jaar in het hele land.

Lees ook |Geen Covid-golf, Maharashtra verschuift mogelijk naar een endemisch stadium: ambtenaren

De andere belangrijke aanbeveling van de studie is om booster-drives uit te rollen wanneer een toename van het aantal infecties wordt verwacht. “Gezien de afnemende bescherming voor zowel infectie-geïnduceerde als vaccin-geïnduceerde immuniteit… bredere vaccinatie onder populaties zou kunnen worden getimed voor uitrol vóór perioden van verwachte verhoogde incidentie, zoals het winterseizoen, “zegt de studie.
Het zegt ook dat een vertraging van zes maanden in de boosterdosis “zou gerechtvaardigd kunnen zijn” bij individuen met een bekende geschiedenis van eerdere infectie en volledige primaire vaccinatie.

Gevraagd naar de bevindingen van de studie, zei Dr. “er is nog geen consensus” over hoe vaak boosterdoses moeten worden toegediend.

Advertentie

“De noodzakelijke kwaliteitsgegevens om zulke precieze richtlijnen te formuleren bestaan ​​niet voor zover ik weet, zeker niet voor India , “zei Agarwal, momenteel decaan van Biosciences and Health Research aan de Trivedi School of Biosciences van Ashoka University.