Grote technologie zet zich schrap voor sombere winsten, meer banenverlies

0
64

In een tijd van afnemende omzetgroei willen de grote Amerikaanse technologiebedrijven, die erop gebrand zijn om de marges te ondersteunen en de zorgen van investeerders weg te nemen, de komende maanden hun opgeblazen personeelsbestand en kosten zullen wegkwijnen, aldus analisten.< /p>

Van elk van de vijf grootste technologiebedrijven van Amerika wordt echter verwacht dat ze een winstdaling zullen rapporteren voor de periode oktober-december, terwijl ze proberen te herijken in een omgeving met veel rente. Facebook-eigenaar Meta Platforms Inc en Amazon.com Inc zullen naar verwachting de grootste dalingen rapporteren.

Analisten hebben hun totale omzetprognose voor de vijf bedrijven verlaagd – Meta, Amazon, Apple Inc, Alphabet Inc en Microsoft Corp – met 5% tot $ 561,4 miljard vanaf januari vanaf oktober.
Grote technologiebedrijven zullen naar verwachting tot de grootste belemmeringen voor de elf sectoren van de S&P 500 behoren, waarbij de informatietechnologiesector naar verwachting een winstdaling zal rapporteren van 9,5%, volgens gegevens van FactSet.

Lees ook |Het tijdperk van gratis data is voorbij – de wet komt eraan voor Big Tech

“Ik verwacht voorlopig geen goed nieuws … in ieder geval voor de komende drie kwartalen. Ik zou meer ontslagen verwachten,” zei Siddharth Singhai, chief investment officer bij investeringsmaatschappij Ironhold Capital.
Amazon, dat naar verwachting zal melden dat de inkomsten met 38% zijn gedaald en de omzet in het langzaamste tempo in meer dan 22 jaar is gegroeid, begon woensdag met het personeel te communiceren of ze ontslagen als onderdeel van het besluit om 18.000 banen te schrappen.

Alleen abonneesVerhalenBekijk alles

UPSC-sleutel – 20 januari 2023 : Weet van politiek en sport, seksuele oriëntatie…Waarom tanks in het westen struikelen< /figuur>'Alleen micro-, kleine en middelgrote ondernemingen die banen kunnen genereren, zullen… mogelijk maken

'Als je giftige werkplekken verlaat, zullen ze uiteindelijk die out': Ankur …Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

De vermindering van het personeelsbestand kwam nadat de winkelier te veel personeel had aangenomen op basis van een pandemische vraag, in navolging van Meta’s agressieve aanwerving om het hoofd te bieden aan een toename van het gebruik van sociale media door vastgelopen- thuisconsument.
Meta, dat in november besloot om 11.000 banen te schrappen, zou een winstdaling van 42% kunnen meemaken, het vijfde achtereenvolgende kwartaal van daling. Het bedrijf zal waarschijnlijk ook een omzetdaling van 7% zien – het slechtste resultaat ooit.

De vijf bedrijven breidden gemiddeld hun personeelsbestand uit met 45% in 2020 en 20,5% in 2021, waarbij Apple het meest bescheiden aannam.
“We are voorspelde nog eens 5% tot 10% personeelsinkrimping in de technologiesector, aangezien veel van deze bedrijven geld uitgeven zoals rocksterren uit de jaren 80, & #8221; zei Wedbush-analist Dan Ives.
Microsoft zei woensdag dat het 10.000 functies zou schrappen, wat minder dan 5% van zijn werknemers zou treffen. Analisten verwachten dat het bedrijf een omzetstijging van 2,4% zal rapporteren, het laagste tempo in ongeveer 24 kwartalen. De winst zal naar verwachting met 9% dalen.

Lees ook |Apple lanceert geheel nieuwe HomePod met uitstekende audio-ervaring

De omzet van Apple zal naar verwachting voor het eerst in 15 kwartalen dalen als belangrijkste leverancier Foxconn geconfronteerd met grote verstoringen in de grootste iPhone-fabriek in China als gevolg van arbeidersonrust in verband met COVID-trottoirs.

Advertentie

Omzetgroei bij Alphabet, dat het aannemen vertraagt ​​en “koerscorrecties doorvoert” om kosten te besparen, zal naar verwachting de traagste in 10 kwartalen zijn.

Om de aandelenkoersen te ondersteunen, zeiden analisten dat deze bedrijven dit jaar geld zouden kunnen steken in terugkopen. Hun aandelen daalden vorig jaar tussen 26% en meer dan 60% tegenover de daling van bijna 20% van de bredere markt.

Ze hebben samen geldmiddelen en kasequivalenten van meer dan $ 110 miljard, waarbij Amazon de meeste en Meta met de minste aan het einde van het kwartaal van september.