Farooq Abdullah reist naar Kathua om de door Rahul Gandhi geleide Bharat Jodo Yatra te verwelkomen in JK's Lakhanpur

0
55

National Conference-voorzitter Farooq Abdullah en senior partijleiders reisden in een bus van zijn residentie in Jammu naar Kathua om de door Rahul Gandhi geleide Bharat Jodo Yatra te verwelkomen op dit toegangspunt van Jammu en Kasjmir.

De mars is gepland om Lakhanpur binnen te gaan via Pathankot – Punjab op donderdagavond, het markeren van de laatste fase van de yatra die op 7 september vanuit Kanyakumari begon. arbeiders vertrokken in verschillende voertuigen om zich bij de yatra aan te sluiten.

De 85-jarige Abdullah, een voormalige minister-president, vergezeld van hoge leiders, waaronder verschillende voormalige ministers en wetgevers, vertrok rond 13.30 uur in een bus vanuit zijn Bhatindi-residentie in Jammu naar Kathua, zei hij.

De bus bereikte Kathua, ongeveer 90 km van Jammu, rond 16.00 uur en Abdullah bezocht meteen de residentie van voormalig minister Lal Singh.

Subscriber Only StoriesView All

Het vergeten verhaal van Calcutta's eens zo bloeiende Japanse gemeenschap

Kamer delen, boeken & succes: 3 broers en zussen kraken J&K civilsDelhi Confidential: Sena van Eknath Shinde wacht reikhalzend op Union Ca…

Wat is een handelsmerkschending: Subway vs Suberb in Delhi High Court Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

“Ik ben blij met zijn (Lal Singh’s) beslissing om zich bij de yatra aan te sluiten, aangezien eenheid in verscheidenheid onze kracht is… We moeten de haat achter ons laten en het land samen vooruithelpen,” Abdullah vertelde verslaggevers, bagatelliserend de verklaring van zijn zoon en voormalig eerste minister Omar Abdullah.

Hij zei dat de yatra in het belang van het land is en “als ik jong was geweest, zou ik vanaf het begin van de yatra met Rahul Gandhi hebben meegelopen. Ik ben oud en kan niet non-stop lopen” Hij zei dat hij gelooft dat het sprankje hoop dat door Mahatma Gandhi werd gezien, nog steeds leeft in Jammu en Kasjmir.

“Ik ben lid geworden van de yatra in Delhi, hier (Lakhanpur) en zal lid worden het keer op keer wanneer het Jammu en in de vallei bereikt,” zei hij, eraan toevoegend dat de mensen van Jammu en Kasjmir radeloos zijn vanwege het wanbestuur van de BJP.

Advertentie

“Zij (BJP) zeggen dat de situatie normaal is geworden, maar de realiteit is dat terreurincidenten zijn gestegen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken is verantwoordelijk voor de veiligheidssituatie,” zei hij.

Gevraagd naar de verkiezingscommissie die de parlementsverkiezingen in J&K niet aankondigde, zei hij dat de vertraging in de verkiezingstent neerkomt op een aanval op de democratie die ze willen beëindigen.

“Het is spijtig. De verkiezingscommissie had een onafhankelijk orgaan moeten zijn, maar staat onder druk van de overheid. Ze proberen ook het Hooggerechtshof te onderdrukken,” zei hij, zonder de door de BJP geleide centrale regering te noemen.