Farooq Abdullah reiser til Kathua for å ønske Rahul Gandhi-ledede Bharat Jodo Yatra velkommen på J-Ks Lakhanpur

0
63

Nasjonalkonferansepresident Farooq Abdullah og seniorpartiledere reiste i en buss fra Jammu-boligen hans til Kathua for å ønske den Rahul Gandhi-ledede Bharat Jodo Yatra velkommen ved dette inngangspunktet til Jammu og Kashmir.

Marsjen er planlagt å gå inn i Lakhanpur via Pathankot – Punjab torsdag kveld, og markerer sluttfasen av yatraen som startet fra Kanyakumari 7. september. Yatraen skal etter planen kulminere ved Srinagar med Gandhi som heiser nasjonalflagget ved partiets hovedkvarter 30. januar. En nasjonal konferanseleder sa partiledere og arbeidere dro i flere kjøretøy for å bli med i yatra.

Den 85 år gamle Abdullah, en tidligere sjefsminister, ledsaget av seniorledere inkludert flere tidligere ministre og lovgivere, dro i en buss fra sin Bhatindi-bolig i Jammu til Kathua rundt klokken 13.30, sa han.

Bussen nådde Kathua, omtrent 90 km fra Jammu, rundt klokken 16.00 og Abdullah besøkte rett vei boligen til tidligere minister Lal Singh.

Subscriber Only StoriesView All

Den glemte historien om Calcuttas en gang blomstrende japanske samfunn

Deler rom, bøker & suksess: 3 søsken knekker J&K civils

Delhi Confidential: Eknath Shinde’s Sena venter spent på Union Ca…

Hva utgjør et varemerkebrudd: Subway vs Suberb i Delhi High Court Bruk nyttårskampanjekode SD25

“Jeg er glad for hans (Lal Singhs) beslutning om å slutte seg til yatra, da enhet i mangfold er vår makt… Vi må legge hat bak oss og ta landet videre sammen,” Abdullah fortalte journalister, og bagatelliserte uttalelsen til sønnen og tidligere sjefsminister Omar Abdullah.

Han sa at yatraen er til fordel for landet og “hadde jeg vært ung, ville jeg ha gått sammen med Rahul Gandhi fra starten av yatraen. Jeg er gammel og kan ikke gå nonstop” Han sa at han tror at strålen av håp som Mahatma Gandhi har sett, fortsatt lever i Jammu og Kashmir.

“Jeg har sluttet meg til yatra i Delhi, sluttet meg til den her (Lakhanpur) og vil bli med det igjen og igjen når det når Jammu og i dalen,” sa han og la til at befolkningen i Jammu og Kashmir er fortvilet på grunn av feilstyringen til BJP.

Annonse

“De (BJP) sier at situasjonen har blitt normal, men realiteten er at terrorhendelser har gått opp. Innenriksdepartementet er ansvarlig for sikkerhetssituasjonen,” sa han.

På spørsmål om at valgkommisjonen ikke kunngjorde forsamlingsmålingene i J&K, sa han at forsinkelsen i valgteltet utgjør et angrep på demokratiet som de ønsker å fullføre.

“Det er uheldig. Valgkommisjonen burde vært et uavhengig organ, men de er under press fra regjeringen. De prøver også å undertrykke Høyesterett,” sa han, uten å navngi den BJP-ledede sentralregjeringen.