Donald Trump zegt dat zijn campagne in gesprek is met Meta over een mogelijke terugkeer naar Facebook

0
34

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump vertelde woensdag aan Fox News Digital dat zijn campagne in gesprek was met Meta Platforms over een mogelijke terugkeer naar Facebook en Instagram, twee jaar nadat het bedrijf hem verbood wegens aanzetten tot geweld.

“We zijn met ze in gesprek, en we zullen zien hoe het allemaal uitpakt,” zei Trump, volgens het rapport.

“Als ze ons terug zouden nemen, zou dat hen enorm helpen, en dat vind ik prima,” hij zei. “Maar ze hebben ons meer nodig dan wij hen.

Meta weigerde commentaar te geven aan Reuters.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

Delhi vertrouwelijk: Berth Pangs

UPSC Key- 20 januari 2023: weten over Politiek en sport, seksuele oriëntatie…< /figuur>Waarom tanks in het westen struikelen

'Alleen micro-, kleine en middelgrote ondernemingen die banen kunnen genereren, zullen de…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Trump lanceerde zijn poging om het presidentschap terug te krijgen in 2024 in november.

Meta, 's werelds grootste socialemediabedrijf, zal deze maand een controversieel besluit nemen over de toekomst van de accounts van Trump.

>

Terwijl Trump Twitter heeft gemeden sinds het besluit in november om zijn account te herstellen, omdat hij zei dat hij de voorkeur gaf aan zijn eigen Truth Social-platform, vertelde Trump-campagnewoordvoerder Steven Cheung woensdag aan Fox News Digital dat zijn terugkeer op Facebook een belangrijk hulpmiddel zal zijn voor de campagne van 2024 om kiezers te bereiken.

Meta heeft de toegang van Trump tot Facebook en Instagram ingetrokken na het verwijderen van twee van zijn berichten tijdens de rellen in het Capitool van 6 januari 2021, waaronder een video met valse beweringen van wijdverbreide kiezersfraude tijdens de presidentsverkiezingen van 2020.

Advertentie

De onafhankelijke toezichtsraad van het bedrijf oordeelde later in 2021 dat de schorsing gerechtvaardigd was, maar maakte bezwaar tegen het onbepaalde karakter ervan. Als reactie hierop heeft Meta toegezegd de schorsing twee jaar na aanvang te herzien.

“Als we vaststellen dat er nog steeds een ernstig risico voor de openbare veiligheid bestaat, zullen we de beperking verlengen voor een bepaalde periode van tijd en blijf opnieuw evalueren totdat dat risico is afgenomen,” Meta VP of Global Affairs Nick Clegg schreef destijds. (Rapportage door Katie Paul; redactie door Leslie Adler