‘Dit is een protest om de toekomst van de sport en de toekomst van vrouwelijke worstelaars te redden. Dit gaat niet over politiek': Bajrang Punia

0
70

“Dit is een protest om de toekomst van de sport en de toekomst van vrouwelijke worstelaars te redden. Dit gaat niet over politiek,” zei Bajrang Punia donderdag, waarbij hij samen met de andere aanwezige worstelaars keer op keer duidelijk maakte dat geen enkele politicus zal worden gevraagd of toegestaan ​​om te spreken bij het protest.

Honderden worstelaars, waaronder Chhatrasal-stagiaire en zilveren medaillewinnaar van de Olympische Spelen in Tokio, worstelaar Ravi Dahiya deed mee aan het protest tegen de Wrestling Federation of India in Jantar Mantar. De Olympische zilveren medaillewinnaar van Tokyo en de junior wereldmedaillewinnaar Deepak Punia en Anshu Malik waren ook aanwezig. Dit, een dag nadat Vinesh Phogat en Sakshi Malik BJP-parlementslid en voorzitter van de Wrestling Federation of India (WFI) Brij Bhushan Sharan Singh beschuldigden van seksuele intimidatie.

Gouden medaillewinnaar van de Commonwealth Games 2014 en BJP-leider Babita Phogat verzekerde donderdag de worstelaars die protesteerden in Jantar Mantar tegen de president van de Wrestling Federation of India, Brij Bhushan Sharan Singh, dat hun problemen zullen worden opgelost. “Ik heb ze verzekerd dat de regering achter hen staat. Ik zal proberen hun problemen vandaag op te lossen,” zei Phogat tijdens een gesprek met de media na een ontmoeting met de worstelaars.

Vader en coach van de Phogat-zussen, Mahavir Singh Phogat, was ook aanwezig om zich bij de protesterende worstelaars aan te sluiten. Op woensdag had Phogat tegen The Indian Express gezegd: “Wo (Brij Bhushan Sharan Singh) hamesha ladkiyon ka camp Lucknow mey karwata hai, apne ghar ke qareeb (hij leidt altijd het vrouwenkamp in Lucknow, waar hij een huis heeft)&#8230 ;..“Aaj saare bachhon ne bahaduri dikhayi hai (ik ben blij dat al deze kinderen de moed hebben getoond om tegen zijn tirannie in te gaan).”

Worstelaars Sakshi Malik, Vinesh Phogat en Bajran Punia bij een protest tegen de Wrestling Federation in New Delhi op woensdag. (Express-foto door Praveen Khanna)

'Wij worstelaars zijn allemaal samengekomen om te protesteren tegen het onrecht van de Wrestling Federation of India (WFI). We zijn verenigd in ons protest en we zullen verenigd blijven en zullen de protesten niet stoppen totdat we gerechtigheid krijgen,” zei Dahiya.

2022 Commonwealth Games en 2021 World Championships zilveren medaillewinnaar Anshu Malik op donderdag gaf toe: “Vrouwelijke worstelaars voelen zich ongemakkelijk dat Brij Bhushan Sharan, president van de Wrestling Federation of India, in een kamer tegenover hen verblijft in het teamhotel.” Als de meisjes na de wedstrijd terugkomen, gaan ze niet terug naar hun kamer.

Singh ontkende woensdag echter alle beschuldigingen en zei dat hij kan worden opgehangen als de beschuldigingen waar zijn. “Zegt iemand dat de WFI een worstelaar seksueel heeft lastiggevallen? Alleen Vinesh heeft het gezegd. Heeft iemand zich gemeld en gezegd dat ze persoonlijk seksueel zijn lastiggevallen? Zelfs als een worstelaar naar voren komt en zegt dat ze seksueel is lastiggevallen, kan ik op die dag worden opgehangen,' zei hij.

Boerenleider Narendra Tau sloot zich aan bij de worstelaars. protesten op donderdag en zei. 'Ik ben hier om de meisjes te steunen, maar als de WFI-president niet wordt afgezet, zal dit protest uitmonden in een revolutie. De machthebbers weten wat er kan gebeuren als ze niet luisteren naar de dochters van India.

Na kennis te hebben genomen van de aantijgingen tegen Singh, heeft het ministerie van sport om een ​​verklaring van WFI gevraagd en opdracht gegeven om “binnen de komende 72 uur een antwoord te geven op de aantijgingen.”

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

Delhi Confidential: Berth Pangs

UPSC Key- 20 januari 2023: weten over politiek en sport , Seksuele oriëntatie… Waarom tanks in het westen struikelen

'Only micro , zullen kleine en middelgrote ondernemingen die banen kunnen genereren…Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

Het ministerie zei: “Als WFI er niet in slaagt binnen de komende 72 uur een antwoord te geven van ons, zal het ministerie actie ondernemen tegen de federatie in termen van de bepalingen van de National Sports Development Code, 2011.”