De bästa datorhögtalarna 2023

0
40
Ljudmotor

Innehållsförteckning

< p>Vad man ska leta efter i datorhögtalare 2023
Bästa datorhögtalare totalt: Audioengine A2+
Bästa budgetdatorhögtalare: Creative Pebble V3
Bästa datorhögtalare för musik: Fluance Ai41
Bästa datorhögtalare för spel: Razer Nommo Pro
Bästa Bluetooth-datorhögtalare: Logitech Z407
Bästa dator Högtalare med subwoofer: Klipsch ProMedia 2.1

Uppdatering, 2023-01-12: Vi har granskat våra rekommendationer och är övertygade om att dessa är fortfarande de bästa datorhögtalarna du kan köpa.

Vad du ska leta efter i datorhögtalare 2023

Det första du ska tänka på när du handlar efter datorhögtalare är vad du ska använda dem till. De flesta högtalare fungerar bra för Zoom-samtal och YouTube-videor, men om du är en audiofil eller kreativ proffs behöver du mer.

Om du köper högtalare till en speldator finns det några extra faktorer att komma ihåg. Riktningsljud är viktigt, så du vill ha högtalare med en stark stereobild. Vi har ett specifikt val för spelhögtalare, men många andra val på den här listan kommer att fungera, särskilt om de har en subwoofer.

Alla behöver inte en subwoofer, särskilt om du bara tittar på enstaka gånger video. Men både spelare och musikfans kommer garanterat att njuta av de förbättrade basfrekvenserna som en subwoofer ger till bordet.

Storlek är också en viktig faktor med högtalare. De mindre storlekarna får plats var som helst, men låter inte alltid lika bra som större högtalare. Tänk på detta även för subwoofers, eftersom de kan variera från relativt små till storleken på en typisk stor subwoofer, beroende på vilka högtalare du väljer. Om du vill ha bra ljud, vill du ha utrymme på skrivbordet för större datorhögtalare.

Slutligen måste du fundera över hur du ska koppla in dina högtalare. Många högtalare använder ett vanligt 3,5 mm-uttag som ansluts till antingen hörlursutgången eller aux-utgången på din dator. Som sagt, fler och fler högtalare vänder sig mot att använda en enda USB-A- eller USB-C-kabel för att ansluta till din dator.

Om du hellre vill ansluta trådlöst är Bluetooth ett allt populärare alternativ i datorhögtalare. Vi har en rekommendation för de bästa Bluetooth-högtalarna, men många av de andra högtalarna vi tittar på har också Bluetooth.

Nu när du har kommit på vad du" #8217;letar efter, här är de bästa datorhögtalarna du kan köpa.

Bästa datorhögtalare totalt: Audioengine A2+

Ljudmotor

Proffs

 • ✓ Bra ljud för den lilla storleken
 • ✓ Litet fotavtryck tar minimalt med skrivbordsutrymme
 • ✓ Bluetooth inbyggt
 • ✓ 3 års garanti

Nackdelar

 • ✗ Subwoofer säljs separat

Om du tittar på Audioengine A2+ kan du missta dem för en större uppsättning högtalare än de faktiskt är, eftersom de ser ut att höra hemma i din hemmabioanläggning. Låt inte den mindre storleken lura dig, men dessa högtalare har en rejäl ljudkvalitet, oavsett deras fysiska storlek.

Audioengine A2+-högtalarna har ett litet fotavtryck, med varje högtalare som bara mäter 6×4×5,25 tum, men de är kraftfullare än vad man kan se. Dessa högtalare packar 60 watt av klass A/B-effekt i 2,75-tums aramidfiberdrivrutiner och 0,75-tums silk dome-diskanter.

Dessa högtalare syftar till att ge det högkvalitativa ljudet Audioengines större högtalare är kända för i ett mindre format, och de uppnår imponerande resultat. Även basen är imponerande för storleken, men om du känner att du behöver mer kan du enkelt para ihop dessa med Audioengine S6 subwoofer.

Oavsett hur du vill ansluta Audioengine A2+-högtalarna till din dator så kan du förmodligen göra det. Förutom en digital USB-anslutning kan du ansluta analogt ljud via 3,5 mm-ingången eller via RCA-ingångarna på baksidan av högtalaren.

Om du hellre vill ansluta digitalt kan du välj Bluetooth, med aptX-codec som säkerställer ljud av hög kvalitet. Du kan också välja att koppla in dina högtalare till din dator och använda Bluetooth för att strömma musik från din telefon när du vill koppla av och koppla av.

Audioengine A2+ kommer i standardsvart finish, men om du föredrar mer färg finns den även tillgänglig i röda och vita varianter.

Bästa datorhögtalare totalt sett

Audioengine A2+

Med fantastisk ljudkvalitet, ett litet fotavtryck och utökat räckvidd Bluetooth, Audioengine A2+ högtalare ger fantastisk ljudkvalitet utan att ta över ditt skrivbord i processen.

Amazon

269,00 USD
 

Mål

269,00 USD
 

Crutchfield

269,00 USD
 

Bästa budgetdatorhögtalare: Creative Pebble V3

Kreativt

Proffs

 • ✓ Clear Dialog-funktionen gör röster lättare att höra
 • ✓ USB- eller 3,5 mm-anslutning
 • ✓ Unik form ser snygg ut på ditt skrivbord

Nackdelar

 • ✗ Ingen subwoofer betyder att basen kan vara svag

Om du bara kopplar in din bärbara dator vid skrivbordet, eller om du bara föredrar ett minimalistiskt skrivbord, är Creative Pebble V3 ett bra alternativ. Att de också råkar vara prisvärda är en trevlig bonus.

Dessa små underverk ger 8 watts konsekvent RMS-effekt, med en toppeffekt på 16 watt. Denna kraft flödar till 2,25-tumsdrivrutinen i varje högtalare, som är större än V2:an. I kombination med kraften hävdar Creative på sin Amazon-sida att Pebble V3 är dubbelt så högt som den tidigare versionen.

Om du vill ha en minimal installation är det enklaste sättet att koppla in Creative Pebble V3 är USB-C. Oroa dig dock inte om du har en äldre dator eller bärbar dator, eftersom Creative har inkluderat en USB-A-adapter för att se till att du kan använda dessa högtalare, oavsett vilken typ av dator du har.

Föredrar du en mer traditionell anslutning? Inga problem, du kan koppla in Pebble V3 med en medföljande 3,5 mm högtalarkabel. Om du föredrar att inte använda sladdar alls, kan du också ansluta via Bluetooth 5.

Pebble-högtalarna använder en unik 45-graders förhöjd drivrutin. Detta hjälper till att få ljudet från de små högtalarna mer direkt till dina öron. För att vara säker på att du inte missar några detaljer från dina YouTube-videor, inkluderar Pebble V3 även Clear Dialog-ljudbehandling för att se till att röster kommer fram högt och tydligt.

Återigen tittar vi på den svarta standardmodellen här, som är den vanligaste versionen. Om du hellre föredrar att dina högtalare sticker ut kan du också välja den vita versionen.

Best Budget Computer Speakers

Creative Pebble V3

Pebble V3 är den bästa versionen av Creatives populära högtalare hittills, med mer volym, fler anslutningsmöjligheter och bearbetning som gör hörseln bättre röster i videor lättare.

Amazon

34,99 USD
 

Bästa datorhögtalare för musik: Fluance Ai41

Kris Wouk/How-To Geek

Proffs

 • ✓ 5-tums drivrutiner för fullfångsljud
 • ✓ Bakre basportar erbjuder förbättrad bas
 • ✓ Flera snygga finishalternativ

Nackdelar

 • ✗ Ingen USB-anslutning

Om du lever för musik kommer de flesta vanliga datorhögtalare inte att bryta det. Visst, de låter dig höra musiken, men du kommer definitivt inte att höra den när den är som bäst. Fluance Ai41-högtalarna, å andra sidan, tar bekvämligheten med datorhögtalare och kombinerar det med ljudet och estetiken hos bokhyllahögtalare.

Till skillnad från de flesta högtalare vi tittar på, är dessa i full storlek, med de dubbla interna klass D-förstärkarna som trycker in 45 watt effekt per högtalare i 5-tums glasfiberkompositdrivrutiner. Högtalarna använder ett par neodymium silk-dome diskanthögtalare för rena, luftiga ljud.

RELATERATFluance Ai41-recension: Högtalare med bra ljud med Bluetooth-bekvämlighet

Högtalarna sitter inuti MDF-skåp som är internt förstärkta för att förhindra oönskade vibrationer som kan störa ljudet. Även om dessa högtalare har en anslutning för en subwoofer, kanske du inte behöver den. Fluance Ai41-högtalarna har bakre basportar för förbättrad low end, och de fungerar ganska bra.

För anslutning har du flera alternativ, även om du inte hittar ett 3,5-tumsuttag för en vanlig datorplugin. Istället behöver du en 3,5 mm till RCA-adapter för att ansluta till RCA-ingångarna på högtalarens baksida. Alternativt använder du den optiska TOSLINK digitala ingången för att ansluta till din dator.

Till skillnad från den större Ai61-modellen har Ai41 inte USB-anslutning, men de har Bluetooth 5. Detta är&#8217 Det kommer inte att ge dig samma ljudtrohet som någon av de fysiska anslutningarna kommer att göra. Som sagt, det är fortfarande trevligt att ha det om du eller en vän vill spela några låtar från en streamingmusiktjänst.

Vi tittar på alternativet Black Ash här, men Fluance Ai41 finns även i finishalternativen Lucky Bamboo, Natural Walnut och White Walnut.

Bästa datorhögtalare för musik

Fluance Ai41

☆☆☆☆☆ Länkikon Läs How-To Geeks fullständiga recension

Vill du lyssna på musik på din dator men inte villig att kompromissa med ljudet? Fluances Ai41 ger dig det ljud du vill ha.

Amazon

249,99 USD
 

Bästa datorhögtalare för spel: Razer Nommo Pro

Razer

Proffs

 • ✓ Unikt utseende subwoofer ger kraftfull bas
 • ✓ LED-belysning kan synkroniseras med annan kringutrustning från Razer
 • ✓ Dolby Virtual Surround Sound-teknik

Nackdelar

 • ✗ Dyra

Speldatorer och till och med speldatorer är en speciell sorts dator, inte bara menade att vara så snabba som möjligt, utan att se så imponerande ut som möjligt på samma gång. Razer är ett namn som är synonymt med PC-spel, och det är tydligt att speldatorer är inspirationen till den överlägsna Razer Nommo Pro.

Detta paket består av två stereohögtalare, var och en med en bashögtalare på botten och en diskant högtalare på toppen, plus en cylindrisk subwoofer. Denna subwoofer ser mer ut som äldre Mac Pro-modeller än de flesta subwoofers vi har sett, men LED-belysningen markerar den tydligt som ett speltillbehör.

Razer Nommo Pro är THX-certifierad, vilket i princip säger att oavsett utseende kan dessa högtalare ge ett seriöst ljud. Ett annat ljudplus för spelare är införandet av Dolby Virtual Surround Sound-teknik, som borde göra det mycket lättare att höra var handlingen är i ett visst spel.

Ljudet från dessa högtalare är imponerande, med recensioner från Amazon som hyllar subwooferns effektivitet och den övergripande ljudkvaliteten. Ännu bättre, Nommo Pro levereras med en LED-belyst kontrollpod, som låter dig enkelt justera volymen eller till och med stänga av högtalarna helt om du behöver tysta ner i en hast.

Det finns gott om anslutningsmöjligheter här, med USB och optiska anslutningar på den digitala sidan och ett 3,5 mm ljudjack på den analoga sidan. Naturligtvis, om du föredrar att köra trådlöst, finns Bluetooth-anslutning tillgänglig, men du kanske vill spara detta för att strömma musik, eftersom de andra alternativen kommer att ha lägre latens, vilket är viktigt för spel.

De viktigaste Nackdelen med Razer Nommo Pro är att detta är ett dyrt paket, även för spelspecifika högtalare. Om du gillar idén men inte vill spendera lika mycket är Razer Nommo Chroma ett liknande paket minus subwoofern men med liknande LED-belysning. Båda synkroniseras till och med med Razer Synapse för att integreras med din andra Razer-tilläggsutrustning.

Bästa datorhögtalare för spel

Razer Nommo Pro

Razer Nommo Pro kan vara dyr, men om du är en anhängare av varumärket är belysningen och möjligheten att synkronisera med dina andra Razer-enheter mer än värt det.

Amazon

510,49 USD
599,99 USD Spara 15 %

Bästa Bluetooth-datorhögtalare: Logitech Z407

Logitech

Proffs

 • ✓ Högtalare med dubbla lägen låter dem passa in i ditt utrymme
 • ✓ Uppringningskontroll är praktiskt
 • ✓ Inbyggt hörlursuttag är en trevlig funktion

Nackdelar

 • ✗ Liten subwoofer kan sakna låga frekvenser

Om du inte är ett fan av sladdar och bara letar efter ett enkelt högtalarsystem att använda med din dator, är Logitech Z407 Bluetooth datorhögtalare ett fantastiskt alternativ. Dessa är inte packade med klockor och visselpipor, men de är en moderniserad version av den klassiska datorhögtalaren.

Detta är ett 2.1-kanals högtalarsystem med två stereohögtalare och en medföljande subwoofer. Alla dessa tillsammans klarar av 40 watt konstant effekt, med en toppeffekt på 80 watt. Basfrekvenserna får 20 watt, med digital signalbehandling och subwoofern som arbetar tillsammans för den massiva låga delen.

I likhet med Razer Nommo-högtalarna använder Logitech Z407 en hockeypuckformad ratt för att styra olika aspekter av högtalarna, även om denna urtavla är trådlös. Du kan trycka och snurra på den här ratten för att pausa och återuppta uppspelningen, justera volymen och justera andra aspekter av ljudet så långt som 65 fot bort.

En trevlig egenskap hos ratten är att justera basen oberoende av resten av ljudet. Det här är praktiskt om du har rumskamrater eller bor med familj, eftersom basfrekvenser bär mest, och du inte vill vakna upp till en massa människor på natten.

Logitech gjorde ett intressant val med huvudhögtalarna i Z407 genom att de har dubbla positioner. Du kan växla mellan vertikal och horisontell orientering, vilket gör det lättare att montera dem på nästan alla typer av skrivbord.

Slutligen ger Z407 dig massor av alternativ för anslutning, med ett 3,5 mm-uttag som det enda analoga alternativet. För digitala anslutningar kan du välja mellan mikro-USB- eller Bluetooth-anslutningar.

Bästa Bluetooth-datorhögtalare

Logitech Z407 Bluetooth datorhögtalare

Logitechs Z407 erbjuder ett komplett 2.1-kanalssystem med en unik trådlös uppringningskontroll som låter dig dra full nytta av dess Bluetooth-anslutning.

Amazon

114,70 USD
 

Bästa köp

119,99 USD< br/> 

Mål

119,99 USD
 

Bästa datorhögtalare med Subwoofer: Klipsch ProMedia 2.1

Klipsch

Proffs

 • ✓ Smart designad subwoofer ger bas utan att ta upp plats
 • ✓ Volym endast för subwoofer låter dig ställa in basnivån
 • ✓ Gott om volym på tryck

Nackdelar

 • ✗ Ansluts endast via högtalarkabel

När du handlar efter dator- eller PC-högtalare kommer du att märka att du antingen har att göra med kringutrustningsföretag som Logitech som tillverkar högtalare, eller högtalarföretag som Audioengine, Fluance eller Klipsch som tillverkar högtalare. Den trevligaste aspekten av Klipsch ProMedia 2.1 är att den känns som det bästa av två världar.

Klipsch drar inga slag på Amazon-listan för ProMedia 2.1, som ståtar med 200 watt av max. uteffekt som kan volymer upp till 110 decibel (en typisk rockkonsert går mellan 90 och 120 dB, i jämförelse). Precis som Razer Nommo Pro är dessa THX-certifierade.

Satellithögtalarna parar 3-tums mellanregisterbasar med PEI dome-diskanter. Subwoofern, å andra sidan, är en kompakt, 6,5-tums modell med sidavfyrning, som kan ge basen utan att ta upp mer av ditt rum än den behöver.

Medan dessa är avsedda som datorhögtalare är Klipsch snabb med att nämna att du kan använda dem för andra ändamål. ProMedia 2.1 kommer också att fungera med din TV eller till och med som ett system bara för att spela musik från din telefon.

Istället för den puckliknande kontroller som vissa av de andra högtalarna vi tittar på använder, placerar Klipsch ProMedia 2.1-högtalarna den avtagbara kontrollenheten på en av högtalarna. Du får en ratt för total volym, samt en dedikerad volym för subwoofern, så att du enkelt kan använda den när du behöver den och tona ut den när du inte gör det.

Det finns&#8217 Det finns massor av anslutningsalternativ här, bara en vanlig trådbunden anslutning till din dator. Som sagt, denna enkelhet håller saker och ting enkelt och hjälper till att få ner priset.

Bästa datorhögtalare med subwoofer < h3>Klipsch ProMedia 2.1

Genom att välja en sidavfyrande subwoofer erbjuder Klipsch ProMedia 2.1 ett fullljudande 2.1-kanaligt datorhögtalarsystem som inte kommer att ta upp för mycket utrymme.

Amazon

129,99 USD
 

The Best Speakers of 2022 Best Speaker Overall Sonos Beam (Gen 2) Shop Now Best Budget Speaker Tribit StormBox Micro Amazon

$49.99
$59.99 Save 17%

Bästa Bluetooth-högtalare JBL Charge 5 Amazon

179,95 USD
 

Bästa utomhushögtalare Ultimate Ears WONDERBOOM 2 Amazon

94,95 USD
99,99 USD Spara 5 %

Bästa smarta högtalare Sonos One Amazon

230,00 USD
244,03 USD Spara 6 %

Best Bookshelf Speaker ELAC Debut 2.0 B6.2 Amazon

279,99 USD
399,98 $ Spara 30 %

Bästa högtalare för musik Kali Audio LP-6 V2 Handla nu LÄS NÄSTA

 • › Fluance Ai41-recension: Högtalare som låter bra med Bluetooth
 • › Hur man spelar upp ljud från flera utgångar i Windows 11
 • › De bästa bokhyllehögtalarna 2022
 • › De bästa datorskärmarna 2023
 • › Hur man gör Spotify högre
 • › Skaffa en liten 20W Anker USB-C-laddare för bara $13 idag
 • › Linux rm-kommandot: Allt du behöver veta
 • › T-Mobile hade precis ett dataintrång