Dankzij ons partnerschap konden we snel en effectief reageren op uitdagingen: Jaishankar op de Malediven

0
52

Minister van Buitenlandse Zaken S Jaishankar zei dat het partnerschap van India met de Malediven is gebaseerd op de oprechte wens om samen te werken voor elkaars welzijn en belangen. Met de president van de Malediven, Ibrahim Mohamed Solih, nam Jaishankar – die op de Malediven is – deel aan de baanbrekende ceremonie van het herontwikkelingsproject van de internationale luchthaven Hanimaadhoo.

“Het is een partnerschap dat ons in staat heeft gesteld om snel en effectief reageren op uitdagingen, zoals we onlangs zagen tijdens de Covid-pandemie. Het is een partnerschap dat ons in staat heeft gesteld om resultaten te boeken en tastbare voordelen te bieden aan onze volkeren in overeenstemming met hun wensen, ambities en prioriteiten,” zei hij woensdagavond.

De minister zei dat India zijn steun aan de Maldiven heeft uitgebreid om de zich ontwikkelende economische uitdagingen aan te pakken, onder meer door middel van financiële noodhulp, en bevestigde sterk de vastberadenheid van New Delhi om de samenwerking met Male voort te zetten.

Lees ook |India, Maldiven hebben verantwoordelijkheid voor regionale vrede, veiligheid: Jaishankar in Malé

Jaishankar zei dat de start van het internationale luchthavenontwikkelingsproject Hanimaadhoo een “historische mijlpaal” in het robuuste ontwikkelingspartnerschap tussen India en de Maldiven.

Alleen verhalen van abonneesBekijk alles

Het vergeten verhaal van Calcutta's ooit bloeiende Japanse gemeenschap

Kamer delen, boeken & succes: 3 broers en zussen kraken J&K civilsDelhi Confidential: Sena van Eknath Shinde wacht reikhalzend op Union Ca…

Wat is een handelsmerkschending: Subway vs Suberb in Delhi High CourtApply Nieuwjaarspromotiecode SD25

“Dit project zal de kloof overbruggen tussen de bevolking van de noordelijke Malediven en de rest van de wereld en onze volkeren samenbrengen. En India heeft het voorrecht om bij de Malediven te zijn voor de implementatie ervan,” zei hij tijdens de ceremonie die werd bijgewoond door een breed spectrum van parlementsleden en vertegenwoordigers van de atolraden op de Malediven.

Jaishankar zei dat het stijgende aantal Indiase toeristen op de Malediven een 'weerspiegeling is van van onze diepere banden en zijn het resultaat van focus op infrastructuur en connectiviteit, vooral onder de Modi-regering.

President Solih beschreef het luchthavenontwikkelingsproject als een goed gepland, bestudeerd en uitgevoerd project.< /p>Advertentie

Het project is het grootste en belangrijkste infrastructuurproject dat buiten de Male-regio is gestart. Gefinancierd door een lening van MVR2,1 miljard van de Exim Bank of India, is het project uitbesteed aan het in India gevestigde bedrijf JMC Projects, zei Solih.

Solih zei dat de noordelijke regio economische vooruitgang zou zien na de voltooiing van het project omdat het de toeristische voorzieningen, waaronder pensions en stadshotels, zou vergroten, banen zou creëren in de noordelijke atollen en de regio zou transformeren in een economisch centrum.

Hij benadrukte dat het luchthavenproject gepaard ging met de herontwikkeling van de Kulhudhuffushi Regional Port en connectiviteit via de Raajje Transport Link (RTL) hogesnelheidsveerdiensten zouden de administratie helpen de noordelijke Maldiven om te vormen tot het perfecte model van een bloeiende economie.

Advertentie

Geeft details over de luchthavenontwikkelingsprojecten president Solih zei dat terwijl de projecten Hoarafushi Airport en Faresmaathoda Airport zijn voltooid, zijn administratie ook middelen heeft gemobiliseerd voor de internationale luchthaven van Maafaru project.