Dagelijkse briefing: het onderwijsrapport voor 2022 constateert een grote daling van het leerniveau; Vinesh Phogat en Sakshi Malik beschuldigen hoofd van het worstelende lichaam van seksuele intimidatie

0
57

Goedemorgen,

Groot verhaal

Na twee jaar van een door een pandemie veroorzaakte schoolsluiting die kinderen buiten hield van de scholen heeft het jaarlijkse status van het onderwijsrapport (ASER) voor 2022 goed en slecht nieuws.

🔴 Hoewel kinderen in 2022 in groten getale weer naar school gingen, is het grimmige nieuws dat, zoals verwacht, de verstoring leidde tot een grote daling van het leerniveau in de meeste staten, zowel op overheids- als op privéscholen.

Alleen abonneeverhalenBekijk alles

Delhi Confidential: Berth Pangs

UPSC Key- 20 januari 2023: Kennis van politiek en sport, seksuele geaardheid…

Waarom tanks in het westen struikelen

'Alleen micro-, kleine en middelgrote ondernemingen die banen kunnen genereren will ena…Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

🔴 Het rapport geeft ook enkele tips over hoe kinderen belangrijke lees- en rekenvaardigheden hebben opgepikt, ondanks dat ze niet in de reguliere klas zitten. Dit roept grotere vragen op over de rol van scholen en de oudergemeenschap in het post-pandemische tijdperk.

🔴 Rukmini Banerji, de CEO van ngo Pratham, legt uit de lichtpuntjes en aandachtspunten in de ASER-gegevens. Ondertussen, in onze sectie Opinie, duikt Wilima Wadhwa, directeur van ASER Centre, diep in de gegevens en wat het betekent.

Alleen in de Express

Een RTI-antwoord op The Indian Express laat zien dat 2,5 jaar nadat een regeling was aangekondigd om Rs 1 crore te verstrekken als compensatie voor de verwanten van overheidsmedewerkers die stierven terwijl ze Covid-dienst hadden, een meerderheid van degenen die zich aanmeldden, nog geen goedkeuring moest krijgen. van de regering van Delhi.

Terwijl de BJP zich opmaakt voor de algemene verkiezingen van 2024, had premier Narendra Modi een duidelijke boodschaptijdens de tweedaagse nationale uitvoerende vergadering van de partij. Volgens BJP-leiders lag de focus van de premier op “een nieuwe stijl van politiek om zachte macht en goodwill te creëren onder alle lagen van het volk.

Van de voorpagina

Advertentie

India's meest gedecoreerde vrouwelijke worstelaars Vinesh Phogat en Sakshi Malik beschuldigden BJP-parlementslid en Wrestling Federation of India-voorzitter Brij Bhushan Sharan Singh van seksuele intimidatie . Ze zeiden dat ze spraken namens 10-12 meisjes die zijn uitgebuit. Singh heeft alle beschuldigingen verworpen.

Terugkomend op zijn verklaring, die vorige week tot controverse leidde, heeft de gouverneur van Tamil Nadu, RN Ravi, verduidelijkt dat hij niet had voorgesteld de naam van de staat te veranderen van “Tamil Nadu” in “Tamizhagam”. Een vooraanstaande RSS-leider vertelde The Indian Express dat de gouverneur werd misleid door enkele medereizigers van de Sangh Parivar.

Voor het eerst sinds hij nationaal werd, de megarally van de Bharat Rashtra Samithi Woensdag zagen kopstukken van de oppositie zoals Chief Ministers Pinarayi Vijayan (Kerala) en Arvind Kejriwal (Delhi) samenkomen. De partijen beschuldigden de door de BJP geleide regering in het centrum ervan de federale structuur van het land te willen vernietigen.

Must Read

Advertentie

Odisha’s Naveen De regering van Patnaik heeft de ontmantelde onderdelen van het iconische Dakota DC-3-vliegtuig teruggebrachtvan Kolkata's Netaji Subhash Chandra Bose International Airport naar de stad. De onderdelen worden nu weer in elkaar gezet en het vliegtuig zal worden gestationeerd voor openbare vertoning op de Biju Patnaik International Airport.

Jacqueline Fernandez heeft samen met Nora Fatehi als getuige opgetreden tegen de vermeende oplichter Sukesh Chandrashekhar. We bekijken de aanvullende aanklacht in de zaak en de verklaringen van Fernadez die een verhaal onthullen van valse identiteiten, dure geschenken en hoe Chandrashekhar de twee acteurs achtervolgde.

En tot slot…

ODI tussen India en Nieuw-Zeeland had gemakkelijk anders kunnen zijn als Shubham Gill er niet was geweest, die 208 van de 149 leveringen had behaald. Als Hobart degene was voor Virat Kohli, dan is dit degene voor Gill – een waar hij volwassen werd en het eerste duidelijke teken liet zien dat hij er is voor de lange termijn.

< p>Delhi Confidential: Reagerend op de aanval van BSP-supremo Mayawati op het gebruik van EVM's, ging hoofdverkiezingscommissaris Rajiv Kumar over tot poëzie. “Als de EVM zou kunnen spreken, zou het zeggen: 'jisne tere sar par tohmat rakhi hai, maine uss ke bhi ghar ki laaj rakhi hai' (ik heb zelfs de eer behouden van degene die beschuldigingen tegen mij heeft geuit)&#8221 ;, zei hij.

🎧 In de aflevering van vandaag van de ‘3 Things’ podcast, praten we over de kankerlast in India, de luxe cruise over de rivier de Ganga en hoe een gangster die acteur is geworden de hoofdrol speelt in een film die is geïnspireerd op zijn leven.

Tot de volgende keer,

Navmi Krishna en Sonal Gupta

Advertentie Business As Usual door EP Unny