Bihar CM Nitish Kumar herhaalt dat hij geen persoonlijke ambitie heeft, maar alleen de eenheid van de oppositie wil

0
25

Bihar Chief Minister Nitish Kumar zei donderdag “geen idee” te hebben van de mega-bijeenkomst van Bharat Rashtra Samithi (BRS) in Khammam, Telangana, die werd bijgewoond door minister-presidenten van niet- BJP regeerde woensdag over staten en zei dat hij niet in staat zou zijn geweest om het evenement bij te wonen, zelfs niet als hij was uitgenodigd, omdat hij bezig was met zijn lopende ‘Samadhan Yatra’ in de hele staat.

Toen hij met mediamensen sprak, herhaalde hij dat hij geen “persoonlijke wens” had om premier te worden, maar een “grotere oppositie-eenheid” wilde.

“Ik heb er geen weet van (BRS-rally). Het kan een feestbijeenkomst of feestbijeenkomst zijn geweest en hij (BRS-chef en Telangana CM K Chandrashekar Rao) heeft misschien wat mensen uitgenodigd. Er valt niet veel over te lezen. Ik heb geen persoonlijke wens (om de premier te worden). Wat ik wil is eenheid van de oppositie. Ik zou niet bij het evenement kunnen zijn omdat ik het hier druk heb gehad met de yatra.”

Gevraagd naar uiteenlopende strategieën van de oppositiepartijen, met congresleider Rahul Gandhi die de Bharat Jodo Yatra leidt en andere partijen die in verschillende richtingen gaan, zei de CM: “Ik heb geen problemen met een van hen (partijen). Laat deze yatra en de begrotingssessie (van de Algemene Vergadering die volgende maand begint)
eindigen, ik ben vrij om overal en zelfs enkele van de plaatsen te bezoeken die de media suggereren. figuur>UPSC Essentials| Wekelijkse nieuwsuitzending met MCQ's: Bevolking van India en C…

Het vergeten verhaal van Calcutta's ooit bloeiende Japanse gemeenschap

Kamer delen, boeken & succes: 3 broers en zussen kraken J&K civilsDelhi Confidential: Eknath Shinde’s Sena wacht reikhalzend op Union Ca…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen Lees ook |'Luid en duidelijk bericht aan BJP': Oppositie kopstukken op sleeptouw, KCR maakt zich op voor Khammam mega rally

Hij liet echter doorschemeren dat er nog steeds deuren openstaan ​​voor een afstemming met de eerste minister van Telangana, die zijn Telangana Rashtra Samithi heeft omgedoopt tot BRS in wat wordt gezien als een indicatie van zijn nationale ambities.

“Kwam hij hier niet onlangs,” zei Nitish, verwijzend naar het bezoek van Rao, in de volksmond bekend als KCR, aan Patna, kort nadat de BJP van de macht was beroofd en de ‘Mahagathbandhan’ vormde een nieuwe regering.

Mis |Battleground Khammam niet: terwijl BJP de zwakke schakel ziet, bereidt KCR zich voor op uitdaging

Hij leek het ook niet eens te zijn met het idee dat de bijeenkomst in Khammam, die werd bijgewoond door Kerala CM Pinarayi Vijayan, Delhi CM Arvind Kejriwal, Punjab CM Bhagwant Mann en Samajwadi Partijchef Akhilesh Yadav waren een domper op wat hij het “hoofdfront” dat zou de hegemonie van de BJP in de Lok Sabha-peilingen van 2024 op de proef stellen.

Advertentie

“Het lijkt mij dat de bijeenkomst werd gehouden als onderdeel van een feest (BRS) evenement. Degenen die daar waren uitgenodigd, waren aanwezig. Dit moet niet worden gezien als een nieuwe groepering”, beweerde Nitish.

Gevraagd naar het BRS-evenement, vertelde de nationale woordvoerder van Janata Dal (United), K C Tyagi, aan The Indian Express: “Momenteel zijn er drie stromen van Oppositie, een geleid door Rahul Gandhi via zijn Bharat Jodo Yatra, een andere geleid door niet-congres- en niet-BJP-partijen met leiders als Delhi CM Arvind Kejriwal en West-Bengalen CM Mamata Banerjee. Missie Nitish 2024 vertegenwoordigt de derde stroom.”

Tyagi legde de JD(U)-strategie uit en zei: “Nitish is de enige leider in het oppositiekamp die een goede verstandhouding heeft met bijna alle topoppositieleiders. Op dit moment is het een fase van individuele houding door leiders zoals KCR en Mamata. Maar zodra de tijd verstrijkt, zullen alle oppositiepartijen zich moeten verenigen en dit is waar Nitish een cruciale rol zal spelen.”

Met PTI-input