Aruna Miller blir Marylands första indisk-amerikanska löjtnantguvernör

0
51

Aruna Miller har skrivit historien genom att bli den första indisk-amerikanska politiker som svors in som guvernörlöjtnant i delstaten Maryland, som gränsar till USA:s huvudstad.

Aruna, 58, en före detta delegat till Maryland House, skrev historia på onsdagen när demokraten blev den 10:e löjtnantguvernören i staten. Löjtnantguvernören är statens högsta tjänsteman efter guvernören och tar på sig rollen när guvernören är utanför staten eller arbetsoförmögen.

I sitt invigningstal erkände Aruna, född i Andhra Pradesh, henne familj som immigrerade till USA från Indien när hon var sju.

“Jag tillbringade större delen av mitt liv med att försöka passa in i det utrymme som inte hade mig och mina, som en invandrare som växte upp i ett nytt land, eller som en kvinnlig ingenjör i ett mansdominerat område, som en indisk amerikansk lagstiftare i en lagstiftande församling som inte såg ut som mig. Det tog mig lång tid att inse att det aldrig handlade om att behöva passa in i ett utrymme skapat av andra. Det handlade alltid om att ha modet att vara mitt autentiska jag i varje utrymme,” sa hon.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

< /figure>Den bortglömda historien om Calcuttas en gång blomstrande japanska gemenskap

Dela rum, böcker & framgång: 3 syskon knäcker J&K civils

Delhi Confidential: Eknath Shinde’s Sena väntar ivrigt på Union Ca…

Vad utgör ett varumärkesintrång: Subway vs Suberb i Delhi High Court Ansök nyårskampanjkod SD25

“Maryland, jag är ödmjuk och hedrad över att vara din löjtnantguvernör. Vi har bara precis börjat!,” Miller twittrade.

Hon svors in tillsammans med sin familj, nya guvernör Wes Moore och statliga lagstiftare inne i State Houses senatkammare i Annapolis och talade till en skara välönskade utanför den historiska byggnaden.

Moore blev Marylands 63:e guvernör, statens första och landets enda nuvarande svarta vd. “Till Aruna’s mamma Hema och till min mamma Joy, ni symboliserar allt speciellt med detta tillstånd; Du är ett bevis på att i Maryland är allt möjligt,” Moore twittrade.

Annons

Millers svordom kommer att bryta en barriär som ingen annan invandrare eller färgad kvinna har brutit före henne. Hon var en del av en historisk demokratisk biljett som seglade till seger i november och som också ger Maryland dess första svarta guvernör, dess första svarta justitieminister och dess första kvinnliga kontrollör, rapporterade Washington Post.

Aruna’s far, som migrerade efter antagandet av Immigration and Nationality Act från 1965 tog bort kvoter för ras och nationellt ursprung för att tillåta en ny generation invandrare att komma in i USA, återvände till Indien 1972 för att berätta för Aruna&#8217. ;s mormor, som hon hade bott med sedan hon var ungefär ett år gammal, att det var dags för hans dotter att gå med honom, hennes mamma och två syskon i USA, rapporterade Posten.

“ Min pappa var en främling för mig. Mina syskon var främlingar för mig, min mamma, alltihop, säger Miller, som också sa att hon inte minns någon av sin tid i Indien som barn på grund av det trauma hon sa att hon upplevde när hon lämnade sin mormor.< /p>Annons

“Så jag kom till det här landet, du vet, som de säger, en främling i ett främmande land, med en främmande familj.” Hon lärde sig engelska när hon gick i den offentliga skolan. Hon tog examen från Missouri University of Science and Technology, delvis tack vare de Pell-stipendier hon fick efter att hennes far förlorade jobbet på grund av sin sjukdom.