Als khaps komen families naar buiten om protesterende worstelaars te steunen, Oppn verhoogt de hitte van de regering van Haryana BJP

0
31

De Phogat khap van Haryana steunt sinds 18 januari de Olympische worstelaars, waarvan de meerderheid uit Haryana komt, zittend op dharna in Jantar Mantar, New Delhi. De worstelaars, onder leiding van Vinesh Phogat en Sakshi Malik hebben de voorzitter van de Wrestling Federation of India (WFI) en BJP-parlementslid, Brij Bhushan Sharan Singh, beschuldigd van seksuele intimidatie.

De Phogat khap in Charkhi Dadri van het district Bhiwani, Haryana, heeft ook een sarv khap (alle khaps) panchayat gebeld om de kwestie te bespreken en te beslissen over verdere actie. De Phogat khap-president, Balwant Nambardar, zei dat er donderdagavond een sarv khap panchayat zal worden bijeengeroepen in Swami Dayal Dham van Charkhi Dadri. “We zullen onze toekomstige koers na deze bijeenkomst bekendmaken”, zei Balwant.

Moet lezen | Dit is een protest om de toekomst van de sport en de toekomst van vrouwelijke worstelaars te redden. Dit gaat niet over politiek’: Bajrang Punia

De worstelaars’ familieleden hebben ook gezegd dat ze Delhi zouden bereiken om hun kinderen te steunen in hun strijd. De bekende worstelaar en BJP-leidster Babita Phogat is al in Delhi om haar neef Vinesh te steunen. Ze verzekerde collega-worstelaars dat de problemen die ze hebben opgeworpen, zullen worden verholpen. Babita's vader en Dronacharya-winnaar Mahavir Phogat en broer Harvinder hebben vandaag ook Delhi bereikt. Mahavir veroordeelde ook de twijfelachtige rol van de WFI-president.

Terwijl het protest van wereldberoemde worstelaars in een stroomversnelling komt, leek de regering van Haryana in de problemen te zitten, waardoor het congres van de oppositie vragen kon stellen over het stilzwijgen van Khattar over de kwestie. “Een overheid wordt beschouwd als de hoeder van een sporter. Maar het stilzwijgen van de regering-Haryana over zo'n ernstige kwestie is absoluut verrassend en verontrustend. Deze sporters die lauweren voor onze natie brengen, zijn kinderen van onze bodem.

Subscriber Only StoriesAlles bekijken

UPSC Key- 20 januari 2023: Kennis van politiek en sport, seksuele geaardheid…

Waarom tanks in het westen struikelen

'Alleen micro-, kleine en middelgrote ondernemingen die banen kunnen genereren, zullen ena…'Als je giftige werkplekken verlaat , ze zullen uiteindelijk uitsterven': Ankur …Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Hoe kan de regering van de BJP-JJP-coalitie blijven zwijgen na te hebben gezien dat hen zulk onrecht is aangedaan?” zei congresleider en Rajya Sabha-parlementslid van Haryana Deepender Hooda, en eiste verder dat er een gerechtelijk onderzoek zou worden ingesteld naar de beschuldigingen die door de worstelaars werden geuit tegen de WFI-president.

Lees |Bajrang Punia: Er zijn vijf tot zes klaar die hebben bewijs: Bajrang Punia

Een andere congresleider van Haryana en Rajya Sabha MP uit Rajasthan, Randeep Surjewala, bekritiseerde ook de BJP-regering en zei: “De enge waarheid achter de slogan van de premier” Beti Bachao Beti Padhao “is in de openbaarheid gekomen,” verder vragen waarom de regering van de Unie niet naar de worstelaars luisterde. Hij vroeg ook: “Is het omdat de beschuldigingen worden geuit tegen een BJP-parlementslid?”

Anurag Dhanda, leider van de Haryana's Aam Aadmi-partij, veroordeelde ook het incident en zei: “AAP groet de getoonde moed door Vinesh Phogat.” Dhanda voegde eraan toe dat AAP pal zou staan ​​voor de sporters.

Advertentie

Uiteindelijk heeft de eerste minister van Haryana, Manohar Lal Khattar, donderdagmiddag een verklaring afgegeven. Hij zei: “De kwestie is onder onze aandacht gekomen en de minister van Sport van de regering van de Unie heeft er nota van genomen. De WFI is gevraagd binnen 72 uur te reageren. Alle problemen [naar voren gebracht door worstelaars] zijn serieus in overweging genomen. Ik weet zeker dat de regering van de Unie en haar ministerie van Sport hier zeker kennis van zullen nemen.

Lees |Brij Bhushan Sharan Singh: BJP's 'shaktishali' worstelaar-parlementslid die Raj Thackeray uit Ayodhya wil houden

Alle [aan de orde gestelde] kwesties zijn zeer ernstig, vooral voor sporters, voor wie we veel werk doen om hen aan te moedigen. Zulke dingen breken hun moraal. We zullen niet toestaan ​​dat hun moreel aan diggelen raakt. We zullen volledig zorgen voor onze sporters, onze dochters. Wij [de regering van Haryana] hebben van geen van hen een dergelijke klacht ontvangen. Pas nadat ze protesteerden, hoorden we van deze kwestie. Ik had gisteren wat afspraken en toen ik gisteravond terugkwam, kwam ik erachter. Als er iets naar ons wordt verwezen van de kant van de regering van de Unie over deze kwestie, zullen we er onmiddellijk kennis van nemen. Volgens de algemene informatie die we tot nu toe hebben ontvangen, zullen we zeker zorgen voor voldoende veiligheid van onze sporters.”

De Haryana CM heeft de leiding over de sportportefeuille van de staat sinds MoS Sandeep Singh werd op 1 januari van zijn portefeuille ontdaan, nadat een vrouwelijke coach hem beschuldigde van seksuele intimidatie. In een ogenschijnlijke verdediging van zijn minister van Sport en Jeugdzaken had Khattar destijds gezegd dat “beschuldigingen iemand niet schuldig maken”.