Wikipedia krijgt na 10 jaar een facelift: een blik op nieuwe interface en functies

0
33

Wikipedia, 's werelds favoriete gratis encyclopedie, heeft een facelift gekregen. Wikimedia, de stichting die Wikipedia en andere Wikimedia-projecten beheert, heeft woensdag de eerste grote update van zijn desktopinterface in 10 jaar gelanceerd. De vernieuwde desktopinterface komt op het moment dat de Engelse Wikipedia de voltooiing van zijn 22e jaar viert (15 januari).

De nieuwe bijgewerkte interface legt de nadruk op bruikbaarheid en het gemak van het delen van kennis. De laatste update is uitgerold op de Engelstalige Wikipedia en is volgens het platform operationeel op 94 procent van de 318 taalversies van de portal voor alle desktopgebruikers.

Wikimedia zei dat de nieuwe desktopinterface is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de volgende generatie internetgebruikers. Het was een belangrijk aandachtspunt van het platform om het voor iedereen gemakkelijk en toegankelijk te maken, ongeacht hun bekendheid met internet. De nieuwe update is tot stand gekomen in overleg met de lezers van Wikipedia en vrijwillige redacteuren. De entiteit zei dat de ontwikkeling deel uitmaakte van een reeks verbeteringen waaraan werd gewerkt om betere lees- en bewerkingservaringen te bieden op zowel mobiele als desktopplatforms.

Meer lezen |Wikipedia wordt 20: Onze kernwaarde van neutraliteit is ons goed gediend, zegt mede-oprichter Jimmy Wales

“De veranderingen maken het voor mensen gemakkelijker om het werk van onze geweldige vrijwilligers te vinden en ervan te leren. Deze functies zijn gemaakt met feedback van lezers en vrijwilligers van over de hele wereld, met als doel tegemoet te komen aan de behoeften van ons steeds diverser wordende publiek, terwijl we het eenvoudige en ongecompliceerde gevoel behouden dat miljoenen mensen de afgelopen 22 jaar zijn gaan vertrouwen. 8221; zei Selena Deckelmann, Chief Product and Technology Officer bij de Wikimedia Foundation.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijkenHybride Covid-immuniteit biedt meer dekking dan infectie, zegt studie

Delhi Confidential: speciale genodigden op Republic Day-parade dit jaar

Wat voor opschudding zorgde bij worstelaars: telefoontjes van vrouwen over 'onveilige omgeving… .

Waarom IT's ontwerpregels voor PIB's factchecks een paar kunnen gebruiken more checksNieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen Lees meer |Interview met Raju Narisetti: 'Wikipedia bouwt vertrouwen op met transparantie'

Wat is er nieuw?

1. Gebruikers kunnen nu een nieuwe zoekervaring gebruiken die afbeeldingen en beschrijvingen combineert, waardoor het gemakkelijker wordt om artikelen op het platform te vinden.

2. Het platform heeft tools voor het wisselen van taal prominenter geplaatst om meertalige lezers en redacteuren te helpen. Gebruikers hebben vrijwel direct toegang tot hun voorkeurstaal en kunnen schakelen tussen meer dan 300 talen.

3. Gebruikers krijgen ook een bijgewerkte plakkerige koptekst met links naar Zoeken, Paginanaam en Secties die worden verplaatst terwijl gebruikers blijven scrollen. De wijziging is in de portal verwerkt om vermoeidheid door eindeloos scrollen te verminderen.

Advertentie

4. Inhoudsopgave die context geeft over het artikel en gebruikers in staat stelt om door hun leeservaring te navigeren.

Opgemerkt moet worden dat de laatste update van de Wikipedia-interface geen eerdere functionaliteit zal verwijderen. Volgens de entiteit zullen de nieuwe tools de bestaande website echter verbeteren door middel van verbeteringen die zijn doorgevoerd na overleg met redacteuren, data-analisten en gebruikerstesten. Wikimedia verklaarde dat meer dan 30 verschillende groepen vrijwilligers van over de hele wereld, waaronder India, bij het proces betrokken waren. van conceptualisering tot uiteindelijke uitrol.