Wat zijn mobiliteitsoefeningen en moet je ze doen?

0
27
Karla Tafra

Fitness en lichaamsbeweging hebben veel verschillende componenten, en terwijl sommige je helpen spieren op te bouwen, vet te verbranden en je energieverbruik te verhogen, bevorderen andere het herstel en vergroten je bewegingsbereik. Mobiliteitsoefeningen vallen onder de laatste categorie en ondersteunen uw fitnessinspanningen op lange termijn.

Inhoudsopgave

Wat zijn mobiliteitsoefeningen?
Wat zijn de voordelen van mobiliteitsoefeningen
    Mobiliteitsoefeningen verminderen het risico op letsel
    Ondersteuning bij mobiliteitsoefeningen Andere oefeningen
    Mobiliteitsoefeningen helpen pijn en spierpijn te verminderen.
De beste mobiliteitsoefeningen
    Mobiliteitsoefening voor de heupen – Deep Yogi Squat
    Mobiliteitsoefening voor de onderrug – Dynamische naar beneden gerichte hond
     Mobiliteitsoefening voor schouders – Liggende zwemmers
    Mobiliteitsoefening voor enkels – Heels Lift
    Mobiliteitsoefening voor knieën – Wall Squats< br>

Wat zijn mobiliteitsoefeningen?

Karla Tafra

< p>GERELATEERD8 beste mobiliteitsoefeningen voor uw enkels Mobiliteitsoefeningen verbeteren het vermogen van uw lichaam om te bewegen en te functioneren, terwijl pijn en pijn worden verminderd en stijfheid en ongemak worden verlicht. Ze ondersteunen alle andere vormen van lichaamsbeweging, vergroten het bewegingsbereik van al uw gewrichten, versterken uw pezen en ligamenten en bevorderen een betere stabiliteit en functie van uw spieren.

Niet te verwarren met flexibiliteit of stretching. , mobiliteitsoefeningen helpen uw lichaam in alle richtingen te bewegen en stellen uw gewrichten en spieren in staat om bepaalde oefeningen vrijer en gemakkelijker uit te voeren. Flexibiliteit, aan de andere kant, zorgt ervoor dat je spieren langer kunnen strekken dan voorheen, en het vereist zowel passieve als actieve actie.

Deze twee soorten oefeningen vullen elkaar aan, en hoewel sommige bewegingen op elkaar lijken, zijn hun doel en doel verschillend en daarom worden ze op iets andere manieren uitgevoerd.

< img src="http://www.lifesavvy.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />

De originele uittrekbare riem met oefenboek

Helpt je gaat dieper in op elke rek- en mobiliteitsoefening.

Amazon

$ 15,95
 

Wat zijn de voordelen van mobiliteitsoefeningen

Bogdan Cherniak/Shutterstock.com

De voordelen van lichaamsbeweging zijn eindeloos, maar er zijn een paar belangrijke redenen om mobiliteitsoefeningen in uw regime op te nemen:

Mobiliteitsoefeningen verkleinen het risico op letsel

GERELATEERD5 manieren waarop je verkeerd rekt (en letsel riskeert) Mobiliteitsoefeningen helpen blessures en verstuikingen te minimaliseren door de kracht en stabiliteit van je gewrichten te verbeteren. Ze helpen ook hun natuurlijke smering te vergroten en laten ze vrij en zonder spanning bewegen. Dit vermindert de druk op uw omliggende spieren, waardoor het risico op letsel of vroegtijdige vermoeidheid tot een minimum wordt beperkt.

Tot dat moment worden mobiliteitsoefeningen ten zeerste aanbevolen aan ouderen wier risico op vallen en kwetsbaarheid alleen maar groter wordt met elke beweging. voorbijgaand jaar. Hoe mobieler hun heupen, knieën, schouders en enkels, hoe lager het risico op ernstige verwondingen en botbreuken, wat hun algehele kwaliteit van leven verbetert.

Mobiliteitsoefeningen ondersteunen andere oefeningen

GERELATEERD4 combinaties van Pilates-oefeningen voor zichtbare buikspieren Wanneer uw bewegingsbereik toeneemt, kunt u bepaalde oefeningen met gemak uitvoeren, wat vooruitgang en betere fitnessresultaten mogelijk maakt.

Stel je voor dat je walking lunges doet. Als je heupen te strak zitten, raken je benen en onderrug te snel vermoeid en kan het zijn dat je moeite hebt met je evenwicht tijdens het lopen. Hoe beter uw bewegingsbereik, hoe gemakkelijker u uw stabiliteit en balans kunt verbeteren en daarmee uzelf kunt uitdagen met zwaardere halters. Dit helpt u uw kracht te vergroten en uw fitnessdoelen te bereiken.

Rubberen omhulde oefening en fitness Hex Halterhandgewicht

Het meest veelzijdige fitnessapparaat.

Amazon

$ 33,44
 

Mobiliteitsoefeningen helpen pijn en spierpijn te verminderen.

GERELATEERD Verbeter uw heupmobiliteit met deze eenvoudige oefeningen Een ander belangrijk voordeel van mobiliteitsoefeningen is hun vermogen om veelvoorkomende pijn en spierstijfheid te verminderen, het herstel te verbeteren en pijn te verminderen. Rug-, nek- en algemene gewrichtspijn wordt meestal veroorzaakt door een algehele onbalans in het lichaam die te wijten is aan zwakke spieren en pezen. Hierdoor nemen bepaalde delen van uw lichaam het over, ter compensatie van het zwakkere deel, wat resulteert in pijn die gemakkelijk van acuut naar chronisch kan gaan.

Mobiliteitsoefeningen helpen pijn en stijfheid te verminderen, spierpijn te verlichten en bevorderen gemakkelijkere en snellere hersteltijd, zodat u uw trainingsvolume kunt vergroten en vooruitgang kunt boeken.

Trigger Point Deep Tissue Schuimroller voor Spiermassage

Verlicht spierpijn en chronische pijn.

Amazon

$ 31,84
$ 44,99 Bespaar 29%

De beste mobiliteitsoefeningen

GERELATEERDDe beste schuimrollers voor thuistherapie Als je eenmaal in de wereld van mobiliteitsoefeningen bent beland, zul je je realiseren hoeveel je er al kent en waarschijnlijk al eerder hebt uitgevoerd zonder zelfs maar te weten dat ze bedoeld waren om je bewegingsbereik te vergroten. Hier zijn enkele van de beste mobiliteitsoefeningen voor verschillende delen van uw lichaam die u kunt opnemen in uw trainingsroutine.

Mobiliteitsoefening voor heupen – Diepe Yogi Squat

fizkes/Shutterstock.com

GERELATEERDStrek je heupen met deze 6 oefeningen Waarschijnlijk een van de beste mobiliteitsoefeningen voor je heupen is de zogenaamde yogi squat. Deze dynamische houding helpt je de kracht van je bovenlichaam te gebruiken om de beweging van je heupen te beheersen, ze te openen en de mobiliteit te verbeteren tot het niveau van je eigen, individuele comfort.

Kom in staande positie met je voeten iets breder dan heupbreedte. Buig je knieën en laat je heupen helemaal naar beneden zakken tot een diepe hurkzit. Open je knieën en breng je handpalmen naar elkaar toe, gebruik je ellebogen om je heupen te duwen en te openen. Probeer je ruggengraat zo recht mogelijk te houden en kijk naar voren om je schouders te ontspannen en wat ruimte over te laten voor je nek.

Je kunt deze pose besturen met je ellebogen en kiezen hoeveel en hoe lang je wilt duwen. Blijf minstens drie keer lang in- en uitademen en voel hoe je heupen bij elke uitademing een beetje wijder opengaan.

Pro-Tec Athletics The Orb Massage Ball

Geweldige rollerballen om spanning in je heupen los te laten.

Amazon

$19.84
 

Mobiliteitsoefening voor onderrug – Dynamische naar beneden gerichte hond

Karla Tafra

< p>GERELATEERD6 beste rekoefeningen voor je onderrug Je lage rug is een ander belangrijk deel van je lichaam waar naast je heupen aan gewerkt moet worden. Je bekken is een groot deel van je skelet dat de hele dag door veel spanning en druk krijgt, of je nu zit, loopt, rent of zelfs gewoon in de rij staat in de supermarkt. Om het jarenlang gezond te houden, moet je werken aan de mobiliteit en flexibiliteit van de omliggende spieren.

Een geweldige mobiliteitsoefening voor je onderrug is een dynamische naar beneden gerichte hond. Deze populaire yogahouding staat bekend om het verlichten van chronische pijn en zorgt voor een betere rek van je onderrugspieren. Wanneer beweging wordt toegevoegd aan deze anders statische houding, verbetert dit de smering van uw heupen en knieën, creëert het ruimte voor uw bekkenbeenderen en brengt het verlichting in de spieren eromheen.

Kom tot een plankpositie, met je polsen recht onder je schouders. Adem in en til je heupen op, duw je heupen diagonaal naar achteren terwijl je je benen en armen strekt, en kom met je lichaam in een omgekeerde V-vorm. Als je je eenmaal op je gemak voelt in de houding, begin dan met het buigen van de ene knie en dan de andere, afwisselend zo snel of zo langzaam als je wilt. Blijf hier minstens vijf keer lang in- en uitademen.

Zinus 6 Inch Groene Thee Memory Foam Matras

Helpt rugpijn te verlichten en verbetert uw slaap.

Amazon

$ 299,99
 

Mobiliteitsoefening voor schouders – Liggende zwemmers

Africa Studio/Shutterstock.com< /figuur>

GERELATEERD5 Rekoefeningen om uw schouders te openen en te voorkomen dat u gaat hangen Het bewegingsbereik van uw schouders wordt vaak verwaarloosd door gebruikelijke fitnessoefeningen. Daarom is het belangrijk om ten minste één mobiliteitsoefening voor uw schouders op te nemen in uw bovenlichaamroutine.

Een van de beste manieren om dit te doen is door buikzwemmers uit te voeren. Deze oefening begint door op je buik te gaan liggen en je armen boven je hoofd te heffen. Activeer je kernspieren om te voorkomen dat je onderrug het overneemt en stabiliseer je ademhaling.

Adem in en adem uit, cirkel je armen naar beneden en naar achteren, buig je ellebogen en plaats de bovenkant van je handpalmen op je rug. Adem in en strek bij je volgende uitademing je armen uit en cirkel ze helemaal terug naar de beginpositie. Zorg ervoor dat uw schouders ontspannen zijn en ver weg van uw oren, waardoor er meer ruimte voor uw nek ontstaat en mogelijke spanning wordt verminderd. Voer vijf volledige bewegingen uit en cirkel heen en weer.

Vive Shoulder Pulley – Over Door Rehab Exerciser voor Rotator Cuff Recovery

Verbetert schoudermobiliteit, herstel en kracht.

Amazon

$ 14,99
$ 21,99 bespaar 32%

Mobiliteitsoefening voor enkels – Hakken omhoog

StockLite /Shutterstock.com

GERELATEERDDe beste enkelgewichten Alles begint bij uw enkels en elke blessure of verstuiking kan ervoor zorgen dat u geen enkele andere oefening kunt uitvoeren, waardoor het vaak moeilijk wordt om uw dagelijkse taken uit te voeren. Het verbeteren van de mobiliteit van uw enkels is cruciaal, vooral als u een actief persoon bent.

Ga voor een muur of een ander stabiel oppervlak staan ​​en maak uw handpalmen plat terwijl u uw gewicht ondersteunt. Adem in en til je hielen op zodat je hoog op de bal van je voeten staat. Adem uit en breng je hielen weer naar beneden. Herhaal dit 20 keer en je kunt zo snel of langzaam gaan als je wilt. Als je jezelf wilt uitdagen, ga dan aan de rand van een trede staan ​​en terwijl je je hielen weer naar beneden brengt, strek je je hielen nog verder uit, voorbij de trede. Dit zal je achillespees strekken en je enkelmobiliteit versterken terwijl je je hielen optilt.

RitFit Enkel- of Polsgewichten

Geweldige enkelgewichten om uw enkelsterkte te verbeteren.

Amazon

$ 16,99
$ 19,99 Bespaar 15%

< h3>Mobiliteitsoefening voor knieën – Wall Squats

Roman Samborskyi/Shutterstock.com

GERELATEERD7 eenvoudige oefeningen om kniepijn te verminderen en uw spieren te versterken Knieblessures zijn enkele van de meest voorkomende in de fitnesswereld en het toevoegen van hoogwaardige mobiliteitsoefeningen aan uw routine kan een grote hulp zijn. Een gemakkelijke manier om je knieën en de pezen eromheen te versterken, is door wall squats of wall sits uit te voeren.

Draai je rug naar een vlak muuroppervlak en doe twee stappen naar voren. Leun achterover zodat je bovenrug de muur raakt en schuif je ruggengraat naar beneden, buig je knieën, totdat je dijen evenwijdig aan de vloer zijn. Mogelijk moet u uw voeten wat verder lopen om een ​​hoek van 90 graden van uw dijen naar uw kuiten te creëren.

Leg uw armen op uw dijen of daag uzelf uit door een medicijnbal vast te houden en te focussen op jouw adem. Activeer je kernspieren en houd je ruggengraat tegen de muur gelijmd, zodat je je onderrug beschermt. Blijf hier gedurende 5-10 lange ademcycli of stel een timer in voor één minuut.

Yes4All 10 lbs Slam Ball voor Kracht- en Crossfit-training — Medicine Ball (zwart)

Daag uw trainingen uit met deze slanke en hoogwaardige medicijnbal.

Amazon

$ 22,99
 

Nu je mobiliteitsoefeningen aan je routine hebt toegevoegd, heb je misschien niet veel tijd meer om te stretchen. Hier zijn enkele snelle en effectieve rekoefeningen om je te helpen.