Varför du bör lägga is i din torktumlare

0
79
Artazum/Shutterstock.com

Vi har alla gjort det. Vi hade de bästa avsikterna att vika våra kläder så fort de kom ut ur torktumlaren, men det hände bara inte. Nu, två dagar senare, har du ett skrynkligt virrvarr av kläder. Men innan du drar fram ditt strykjärn kanske du vill ta lite is.

Att lägga is i din torktumlare och köra en ny cykel kan hjälpa till att få bort rynkor ur dina kläder.

RELATERADEMinska tygrynkor med dessa klädångare

Det här tvätthacket låter konstigt, men när du tänker efter är processen vettig. När du slänger is i torktumlaren och omedelbart sätter på värmen, kommer isen i huvudsak att skapa ånga inuti din torktumlare. Både fukt och värme arbetar för att få bort rynkor.

Downy WrinkleGuard Wrinkle Release Fabric Spray

Självklart , det finns alltid spray för skrynklor.

Amazon

10,88 USD < br/> 

För att detta ska fungera behöver du bara en handfull isbitar (gå inte överbord och blöta dina kläder igen). Du bör också bara köra en kort cykel istället för att torka om tvätten helt och hållet.

Medan vi vet att is i din torktumlare låter som ett vilt hack, är det inte så annorlunda än en annan vanlig metod: med en fuktig handduk. Du fuktar (inte blötlägger) en ren handduk. Släng sedan i den med tvätten. Liksom isen kommer handduken att skapa ånga och få rynkorna att släppa.

Svett inte om du av misstag låter tvätten ligga i torktumlaren för länge. Ta lite is och börja torka. Har du inte tid med det? Kolla in dessa andra tips för att ta bort rynkor.