Tripura stemt op 16 februari; Nagaland, Meghalaya op 27 februari, te rekenen op 2 maart

0
57

De verkiezingscommissie maakte woensdag het schema bekend voor de parlementsverkiezingen in Tripura, die op 16 februari naar de stembus gaan, en in Nagaland en Meghalaya, waar op 27 februari wordt gestemd. De telling voor de drie staten zou op 2 maart zijn. aldus de EC.

Bij het aankondigen van het schema op een persconferentie hier, zei hoofdverkiezingscommissaris Rajiv Kumar dat de centrale strijdkrachten van de politie (CAPF's) al in de drie staten waren ingezet en begonnen met “gebiedsoverheersing”, als een resultaat dat er tot nu toe geen geweld is gemeld.

De termijnen van de drie assemblees, die elk 60 kiesdistricten hebben, lopen in maart af. In de aanloop naar de aankondiging had de commissie de staten bezocht van 11 januari tot 15 januari, zei Kumar.

Alleen abonnees bekijkenAlles bekijken

Hybride Covid-immuniteit biedt meer dekking dan infectie, zegt studieDelhi Confidential: Speciale genodigden op Republic Day parade dit jaar< /figuur>Wat veroorzaakte Indiase worstelaars’ protest: Angst bij vrouwen voor &#821…< /figuur>Waarom de ontwerpregels van IT voor de factchecks van PIB nog een paar controles kunnen gebruikenNieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Hij zei dat live webcasting zou worden gedaan bij 73% van de stembureaus in de drie staten, dat zijn er in totaal 9.125. De CEC zei dat 64 uitgavenwaarnemers, 69 algemene waarnemers en 33 politiewaarnemers waren aangesteld om toezicht te houden op het verkiezingsproces. Hij zei dat de EC wetshandhavingsinstanties had opgedragen om streng toe te zien op drugs in de staten en banken had gevraagd om grote stortingen en opnames van contant geld in de gaten te houden dat zou kunnen worden gebruikt voor distributie onder kiezers.

Volgens de kiezerslijsten die op 5 januari zijn gepubliceerd, heeft Meghalaya 21,64 lakh kiezers, Nagaland heeft 13,17 lakh en Tripura 28,23 lakh. De CEC zei dat de commissie de staten had gevraagd om permanente voorzieningen te creëren bij stembureaus, waaronder scholen, in plaats van tijdelijke hellingen en waterdrinkfaciliteiten. “Laten we een geschenk zijn voor studenten van het verkiezingsproces,” zei Kumar. Met de aankondiging van peilingen werd de Model Gedragscode opgelegd in de drie staten, zei hij. De nominaties voor de verkiezingen voor de Tripura-vergadering zouden openstaan ​​van 21 januari tot 30 januari, terwijl de nominaties voor Meghalaya en Nagaland open zouden staan ​​van 31 januari tot 7 februari.

De EC kondigde ook tussentijdse verkiezingen aan in één Lok Sabha-kiesdistrict van Lakshadweep op 27 februari. Tussenpeilingen naar de Lumla Assembly-zetel van Arunachal Pradesh, Ramgarh in Jharkhand, Erode (Oost) in Tamil Nadu, Sagardighi in West-Bengalen en Kasba Peth en Chinchwad in Maharashtra zouden ook in februari worden gehouden 27. De telling voor alle tussentijdse peilingen zou plaatsvinden op 2 maart.

© The Indian Express (P) Ltd