Siddhartha Mukherjee: We creëren mensen die in oude technologieën cyborgs zullen worden genoemd

0
25

Van de pandemie en het 'tuimelen' dat we goednamen toen we dachten dat we ons immuunsysteem begrepen, tot waarom de wetenschap rocksterren mist, tot de 'nieuwe mensen' die de wetenschap heeft gecreëerd, sprak oncoloog en auteur Siddhartha Mukherjee op een scala aan onderwerpen op de Express Adda in New Delhi op maandag.

Auteur van Pulitzer Prize-winnende The Emperor of All Maladies: A Biography of Cancer (2010), en The Gene: An Intimate History (2016), de in New York gevestigde Mukherjee is ook een bekend hematoloog en oncoloog, wiens recent gepubliceerde werk van niet -fictie, The Song of the Cell: An Exploration of Medicine and the New Human (Allen Lane), vertrekt van de studie van de fundamentele eenheid van het leven – de cel – en leidt lezers door de integrale rol die het speelt in de medische wetenschap.

Sprekend over wat hij bedoelt met 'nieuwe mensen', zei Mukherjee: 'Ik denk dat op veel manieren – inclusief de creatie van organen, organoïden en de interface tussen cellen en apparaten… we creëren mensen die we nog niet eerder zijn tegengekomen… In feite lopen er hier mensen onder ons die mogelijk een beenmergtransplantatie hebben gehad en levende hersenschimmen zijn – dus hun lichaam is hun eigen lichaam, maar hun bloed wordt gemaakt van het lichaam van iemand anders.”

Als voorbeeld gevend van kunstmatige alvleesklier in wording, mensen die neurale stimulatie ondergaan om symptomen van ziekten zoals depressie te verlichten, en van Louise Brown, het eerste kind dat in een petrischaal werd verwekt, zei Mukherjee: “We kunnen net zo goed creëren wat in science fiction is een cyborg. >Eerste ASER-enquête na pandemie schetst de verstoring van het leren, en i…

ASER 2022: Post-Covid, studenteninschrijving op recordhoogte, maar groot duik in l…

Delhi Confidential : Een ongemakkelijke beweging op het BPR&D-evenement in BengaluruAir India's 4k sterke 'Maharaja Collection' van kunstwerken formeel overgedragen…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

“We creëren mensen die, in sommige oude technologieën, cyborgs zullen worden genoemd. Hoewel het niet echt cyborgs zijn, zijn het wel cellborgs. Het zijn interfaces tussen cellulaire therapieën en mensen. En daarmee echt op de grens van de grenzen van onze huidige technologieën zitten … Ze zijn onder ons; ze zijn veel reëler dan de sciencefiction nieuwe mensen. En ze roepen heel veel vragen op over wie we zijn, wat we doen en hoe onze toekomst eruitziet,” zei Mukherjee.

In zijn nieuwe boek onderzoekt Mukherjee, die het publieke discours over geneeskunde en gezondheid heeft gedemystificeerd en gehumaniseerd met zijn empathische geschriften, ook de pandemie, hoe deze ons leven op zijn kop heeft gezet en de interactie van Sars-CoV-2 met onze cellen die het virus mogelijk hebben gemaakt. om de wereldwijde pandemie te ontketenen. Zelfs met zijn grondige kennis van het immuunsysteem – hij heeft gewerkt aan immunologische behandelingen voor kanker – verraste Sars-CoV-2 hem, net als andere wetenschappers, en daagde hij het begrip uit van hoe het immuunsysteem een ​​bacteriële of virale infectie aanpakt. . “Het tuimelen dat gebeurde, denk ik, is erg belangrijk. Er was een moment waarop we als wetenschappelijke gemeenschap dachten dat we vaccinatie, virologie en immunologie begrepen. En dan komt hier ineens een virus dat heel fundamentele dingen uitdaagt die we wel en niet weten over hoe het immuunsysteem werkt.”

Toen hij sprak over waarom sommige mensen de neiging hebben om ernstige Covid-19 te krijgen en anderen niet, zei hij dat we door de pandemie veel verrassende dingen hebben geleerd. Verrassing nummer één, zei hij, was dat ogenschijnlijk gezonde mensen, mannen meer dan vrouwen, een reeds bestaande auto-immuunziekte hebben die hun vermogen om op virussen te reageren onzichtbaar aantast. Pas wanneer Covid-19 toeslaat, wordt het voorheen onzichtbare onvermogen om op het virus te reageren zichtbaar. Verrassing nummer twee, zei hij, was dat sommige mensen mutaties dragen in genen die verbonden zijn met het immuunsysteem – voor de meeste delen totaal onzichtbaar, totdat Covid-19 toeslaat. Onder verwijzing naar het voorbeeld van lange Covid vroeg hij zich af of andere virale infecties zoals griep of Epstein-Barr ook tot dergelijke langdurige syndromen leiden. “Het is omdat Covid-19 zo'n wereldwijde pandemie was dat we de auto-immuungevolgen van Covid-19 op de lange termijn hebben leren begrijpen”, zei Mukherjee, die onthulde dat zijn stem was veranderd als gevolg van Covid-19.

>Advertentie

In antwoord op een vraag of de pandemie het gevolg was van biologische oorlogsvoering, zei Mukherjee dat hij niet dacht dat dit het geval was, maar hij verwierp de theorie van een laboratoriumlek niet volledig. De auteur sprak ook over de anti-vax-beweging in de Verenigde Staten en over de paradox dat dit een anti-wetenschappelijk moment is in een tijdperk van medische doorbraken. De anti-vax-beweging, zo wees hij erop, werd grotendeels gedreven door drie soorten mensen: de libertariërs die zeggen dat mijn lichaam mijn lichaam is; degenen die een antiwetenschappelijk standpunt hebben; en degenen die te maken hebben met uitputting van het vaccin. Wat betreft de minachting voor medicijnen, zegt hij, die wordt gedreven door medische mannen die niet in staat zijn om hun volledige macht over te brengen en politiek die er de zondebok van maakt. Het zijn medicijnen en grotere sociale veranderingen die erdoor worden gedreven die ertoe hebben geleid dat de geboorte van een kind niet-dodelijk is geworden en dat mensen de leeftijd van 80 jaar en ouder hebben bereikt.

Big pharma en de prijsstelling van medicijnen kwamen ook ter discussie. Mukherjee's recente initiatief in Bengaluru, Immuneel Therapeutic Ltd, in samenwerking met biotech-ondernemer Kiran Mazumdar Shaw, heeft een cruciaal klinisch onderzoek naar de behandeling van kanker uitgerold, genaamd de Chimeric Antigen Receptor (CAR) T-celtherapie, die al wordt gebruikt in verschillende landen, wat de kosten van therapie voor patiënten in India aanzienlijk zal verlagen. Hij zei dat farmaceutische bedrijven producten niet moeten prijzen op basis van wat er is mislukt in de vallei des doods – de fase tussen een bemoedigende vondst en een eindproduct. Geneesmiddelen ontwikkelen kost geld, erkende hij, maar de meeste grote farmaceutische bedrijven overleefden volgens hem door zeer succesvolle start-ups op te slokken.

De auteur was in gesprek met de Anant Goenka, Executive Director, Indian Express Group, en Devyani Onial, National Features Editor, The Indian Express.

Advertentie

Een vraag-antwoordsessie met het publiek werd gevolgd door een snelle ronde met Goenka waarin de auteur onthulde dat hij niet geloofde in een vooraf bepaald lot, dat hij gelooft in het leven op andere planeten en dat hij Albert Einstein als zijn favoriete wetenschapper noemde. Op de vraag of mensen de volgende objecten moeten “gebruiken, verminderen of stoppen”, zei hij ja tegen magnetrons, 5 G en mobiele telefoons, en nee tegen haarkleurmiddelen en kunstmatige zoetstoffen.

De Express Adda is een serie van informele interacties georganiseerd door de Indian Express Group en toont degenen die centraal staan ​​in verandering. Eerdere gasten in de Adda zijn onder meer de minister van Buitenlandse Zaken S Jaishankar van de Unie, de minister van Volksgezondheid Mansukh Mandaviya, de minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Zaken en Petroleum en Aardgas Hardeep Singh Puri, de verkiezingsstrateeg Prashant Kishor, de minister van Milieu, Bossen en Klimaat van de Unie. Verander Bhupender Yadav en de Union Road Transport and Highways Minister Nitin Gadkari.

© The Indian Express (P) Ltd