Rahul beschuldigt RSS-BJP van het verspreiden van haat, noemt CM Sukhu zameeni aadmi

0
56

Congresleider Rahul Gandhi beschuldigde woensdag de RSS en de BJP van het verspreiden van haat, het uitlokken van geweld en het aanvallen van constitutionele instellingen toen zijn Bharat Jodo Yatra door Himachal Pradesh trok, wat geen deel uitmaakte van zijn oorspronkelijke yatra-route.

Tijdens een bijeenkomst in het dorp Manser in Kangra, waar de yatra op woensdagochtend de staat binnenkwam, zei Gandhi dat het hem “niet was toegestaan” om kwesties van algemeen belang aan de orde te stellen, zoals demonetisering, “gebrekkige implementatie” van de GST, “anti -landbouwwetten” en het militaire rekruteringsplan van Agniveer in het parlement. Dus nam hij de weg om de aandacht op hen te vestigen.

Hij was ook een en al lof voor de eerste minister van Himachal Pradesh, Sukhvinder Singh Sukhu, die hij “zameeni aadmi” noemde, en de mensen van de staat die hij vergeleek met bergen die “sterk maar kalm” zijn, terwijl hij op de eerste dag van zijn reis ongeveer 18 km aflegde. yatra in Himachal Pradesh.

Rahul voegde eraan toe dat elke staat zijn eigen identiteit heeft. “Binnen enkele uren na het betreden van een staat, leer je de stichting kennen terwijl je loopt. Ik kwam in de ochtend en sprak met mensen. Ik vertelde Sukhu ji dat Himachal Pradesh een heuvelstaat is, maar wandelen is hier heel gemakkelijk. Hij vroeg waarom? Ik vertelde hem dat de mensen van Himachal Pradesh kalm zijn. Ze spreken niet veel en als ze spreken, spreken ze met de grootst mogelijke liefde en respect.”

Subscriber Only StoriesAlles bekijken

'Alleen micro-, kleine en middelgrote ondernemingen die banen kunnen genereren, zullen…'Als je giftige werkplekken verlaat, zullen ze uiteindelijk uitsterven': Ankur …

Voedseltrends in 2023 die wijzen op een veelbelovende toekomst

Hybride Covid-immuniteit biedt meer dekking dan infectie, zegt studyApply Nieuwjaarspromotiecode SD25

Rahul zei toen tegen de bijeenkomst: 'Jaise ye pahaar hain, vaisa hi aapka character hai. Kracht hai shaanti bhi hai (Je hebt een karakter dat lijkt op bergen. Er is ook kracht en kalmte.) Terwijl hij Sukhu veel lof toezwaaide, zei hij: “Je nieuwe CM heeft geen arrogantie. Vandaag zag ik dat als iemand valt, hij steekt snel zijn hand uit om te helpen. Hij luistert naar de mensen. Aapka naya CM zameeni aadmi hai. Himachal Pradesh ke logon ke saath unka lagaav hai. Mujhe lagta hai accha kaam karenge (Je nieuwe eerste minister is een man op basisniveau. Hij heeft genegenheid voor de mensen van Himachal Pradesh. Ik heb het gevoel dat hij het [als CM] goed zal doen.”

Hij haalde ook uit naar de BJP voor “het verspreiden van haat, geweld en angst” en over de kwesties van inflatie, werkloosheid, demonetisering, GST, Agniveer en boerenkwesties. Hij beschuldigde de BJP van het veroveren van overheidsinstellingen en zei dat de enige manier die overbleef was om op pad te gaan om die problemen onder de aandacht te brengen.

Eerder, in de ochtend , Rahul stak over naar Himachal Pradesh vanuit Punjab en begon de yatra vanuit Ghatota in het Kangra-district waar de fl er werd een ag-overdrachtsceremonie gehouden.

Advertentie

Hij werd onder meer verwelkomd door CM Sukhu en Pratibha Singh. Het ochtendgedeelte van de yatra stopte op een plek tussen Kathgarh en Indora. Nadat hij 's avonds een bijeenkomst had toegesproken, ging Gandhi naar de sjah-kolonie in Pathankot, waar hij donderdag een bijeenkomst zal houden voordat hij oversteekt naar Jammu en Kasjmir.

Na zijn daglange etappe van Bharat Jodo Yatra in het Kangra-district van Himachal Pradesh te hebben afgerond, zei Rahul: “Vandaag reisde de Bharat Jodo Yatra een korte afstand door Himachal Pradesh. Ik wilde heel graag tijd in de staat doorbrengen, hoewel we maar een korte tijd hebben kunnen lopen. Midden in een koude golf reisden duizenden mensen uit alle delen van de staat om met ons mee te lopen, ons te steunen en ons te zegenen. Ik ben de mensen van Himachal zeer dankbaar voor hun geweldige reactie. Ik heb ook het geluk dat ik in de Devbhoomi de zegeningen van Lord Shiva kon verkrijgen in de oude Kathgarh-tempel.”

Hij voegde eraan toe: “Terwijl ik met de mensen van Himachal Pradesh wandelde, leerde ik veel van hen. 'Himachaliyat' definieert de vreedzame, diverse en inclusieve cultuur van de staat – dezelfde boodschap die de yatra uitdraagt. Deze warme geest van 'Himachaliyat' is niet alleen een tegengif tegen de kou, maar ook tegen de haat en verdeeldheid in het huidige klimaat. Mensen uit alle geledingen van het leven – vrouwen, jongeren, ambtenaren, ex-militairen – liepen met de yatra mee en deelden hun ambities en worstelingen. Recente gebeurtenissen leren ons ook hoe belangrijk het is om het milieu te respecteren en tegelijkertijd tegemoet te komen aan de aspiraties van de mensen in een ecologisch gevoelige staat als Himachal. hun vertrouwen in het Congres, waarvoor ik dankbaar ben. De nieuwe regering is al begonnen met haar werk, door de oude pensioenregeling voor overheidspersoneel te herstellen, en ontwikkelt een regeling om Rs 1.500 over te maken aan vrouwen in elk huishouden. Het pad dat voor ons ligt zal uitdagend zijn, vooral vanwege de vorige BJP-regering, die de mensen heeft verraden en de schatkist leeg heeft gelaten. Ik heb er alle vertrouwen in dat de nieuwe regering de uitdaging aan zal gaan en tegemoet zal komen aan de ambities van elk deel van de samenleving.” Gandhi voegde eraan toe: “Nu de Yatra zijn laatste stuk ingaat, zal ik met plezier terugdenken aan de korte tijd die ik in Himachal Pradesh heb doorgebracht, en aan de liefde en genegenheid die ik van de mensen heb mogen ontvangen. Ik kijk ernaar uit om binnenkort terug te keren.”

© The Indian Express (P) Ltd