Rad Power Bikes RadTrike recension: Stabilt 3-hjuligt kul

0
27

Betyg: 7/10 ?

 • 1 – Absolut hett sopor
 • 2 – Sorta ljummet sopor
 • 3 – Starkt felaktig design
 • 4 – Några fördelar, många nackdelar
 • < li>5 – Acceptabelt imperfekt

 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Utmärkt, men inte bäst i klassen
 • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
 • 9 – Håll käften och ta mina pengar
 • 10 – Absolut design Nirvana

Pris: 2 499 USD strong> Rad Power

Cory Gunther/Recensionsnörd

Elcykelmarknaden blir mer trångt för varje dag, och många alternativ ser likadana ut, vilket är anledningen till att jag var glad över att prova nya RadTrike. En trehjulig elcykel från Rad Power Bikes som utlovar en stabil, bekväm men ändå njutbar körning.

Om du letar efter något som kombinerar kraften hos en elcykel med självförtroendet och stabiliteten hos tre hjul, det här är för dig. RadTrike är en snygg klass 2-cykel med otaliga fördelar för tillgänglighet.

Och även om den inte är riktigt så stor som förväntat, har e-trike $2 499 massor av klockor och visselpipor, som backläge, en parkeringsbroms för säkerheten och en kraftfull 750W motor för att driva dig framåt i upp till 85 miles per laddning.

Jag har tagit RadTrike på flera turer till bensinstationen, runt mitt grannskap, på skarpa svängar och till och med på en kort cykelled för att testa allt den har att erbjuda. Levererar Rad Power Bikes RadTrike ett paket värt att överväga? Ja.

Här är vad vi gillar

 • Stabil, hållbar och säker
 • Parkeringsbroms och backläge
 • Tonvis av tillägg och tillbehör
 • Mycket kraft

Och vad vi inte gör

 • Skärmen är inte särskilt användbar
 • Ganska tung
 • Kommer inte med några lastställ
 • Något dyrt

Review Geeks expertgranskare går praktiskt in på varje produkt vi granskar. Vi testar varje hårdvara i timmar i den verkliga världen och kör dem genom riktmärken i vårt labb. Vi accepterar aldrig betalning för att rekommendera eller recensera en produkt och samlar aldrig ihop andras recensioner. Läs mer >>

Innehållsförteckning

Specifikationer
Montering (Hitta en vän)
Design & Tillbehör
Att slå på vägen
Bromsar, parkeringsbromsar och backning
Några andra detaljer
Bedömning: A Great Bike for Accessibility

Specifikationer

 • 750W framhjulsnavsmotor
 • 48V 10Ah (480 Wh) batteri
 • Mindre 18- tumhjul
 • Upp till 55 miles räckvidd per laddning
 • 14 mph toppfart
 • Vridgas med 5-nivå pedalassistans
 • Enväxlad drivlina
 • Mekaniska skivbromsar (fram), backbroms (bak)< /li>
 • 82 lbs utan tillbehör
 • 415 lbs maxlast (60 lbs gräns på bakre lastställ)
 • LCD-skärm med backläge, strålkastarkontroll, pedalassistans
 • li>

 • Integrerad strålkastare, baklykta, parkeringsbroms och ringklocka
 • Tvådelad säte med justerbart ryggstöd
 • Nedfällbart styre för transport eller förvaring

Församling (hitta en vän)

Cory Gunther/Recensionsnörd

RadTrike har en stålram och tre hjul, så det är en ganska tung cykel. Du får en stor låda som väger nästan 90 lbs på verandan, så var redo för det. Tack och lov var monteringen ganska enkel, men du kanske vill ha en vän för en andra uppsättning händer.

Jag lät montera den på cirka 30-40 minuter, även om min inte kom med instruktioner . Du kan skanna QR-koden på papperen i lådan och se en video om hur du sätter ihop den, men jag föredrar pappersinstruktioner.

Cory Gunther/Recensionsnörd

De flesta köpare kommer sannolikt att få RadTrike från en butik eller till och med låta Rad Power Bikes montera den åt dem. Men för dem som inte gör det är allt tätt packat i kartongen, nästan för hårt, och det kändes som omvänd Tetris att få ut det. När jag väl gjorde det var resten lätt.

Förståeligt nog, tanken på att “sätta ihop det” kan låta läskigt. Tack och lov tillhandahåller Rad Power Bikes alla verktyg du behöver. Du sätter inte ihop hela trehjulingen heller. Allt du gör är att ansluta framhjulet och styret till ramen med fyra bultar (den del där du behöver en vän) och ansluta några kablar.

Då, du’ 8217;ll sätta på styret, fästa pedalerna, skjut på sätet och justera det till en lämplig höjd så att du kan njuta av det. Var uppmärksam på att inte vrida styret och kablarna under monteringen, så kommer det att gå bra. Du behöver inga cykelfärdigheter eller kunskaper för att utföra jobbet.

Design & Tillbehör

Cory Gunther/Recensionsnörd figur>

Rad Power Bikes är en av de största elcykeltillverkarna i USA, och det är lätt att förstå varför med RadTrike. Allt är genomtänkt, designat för njutning och känns gediget och robust.

Designen är inte banbrytande eller ny, men att kombinera allt företaget erbjuder till en trike är bara vettigt. Jag kommer dock att nämna att den här cykeln är designad för äldre eller tillgänglighetsförare. Den har små däck och en låg tyngdpunkt, passar mellan dörrar eller grindar i ett bostadsområde och har gott om plats för förvaring och tillbehör.

Växla vy i full storlek1 av 4Föregående bild
Cory Gunther/Recension GeekNästa bild Föregående bild
Cory Gunther/Recensera GeekNext Slide Föregående bild
Cory Gunther/Recension GeekNext Slide Föregående bild
Cory Gunther/Review GeekNext Slide

Jag älskar det höga styret och det tvådelade sätet, som båda ger en bekväm körupplevelse. Och även om det är en tung cykel är vikten jämnt fördelad, så den är inte så svår att plocka upp som du förväntar dig.

Även om designen är utmärkt, har jag några klagomål. Till att börja med önskar jag att Rad Power Bikes inkluderade en korg eller lastställ på baksidan. Det beror på att den ser ganska naken ut när den kommer ut ur kartongen. Företaget har en uppsjö av tillbehör på sin sajt som låter dig välja vad du vill ha, men jag skulle fortfarande vilja se att det har lite mer för priset. Jag kastade en kylare på den en dag, men då var jag tvungen att hitta remmar för att hålla den säkert ombord.

Cory Gunther/Recensionsnörd

Dessutom är displayen på RadTrike inget att skriva hem om. Du har knappar för att kontrollera pedalassistansnivån, växla den till backning eller sätta på/stänga av strålkastaren, men det är allt. Det finns ingen hastighet, körsträcka, räckvidd eller något annat. Det skulle vara trevligt att veta hur snabbt jag åker eller hur långt jag har gått under en åktur.

Och slutligen, mitt sista klagomål är förmodligen ett personligt problem, men det är värt att nämna. Jag cyklar i första hand mountainbikes; mina fötter är fastklämda och fästa i pedalerna. Jag är van att trampa med den främre halvan av min fot.

På RadTrike är bakhjulen och ramen ganska nära pedalerna, och mina skor fortsatte att träffa bakramen på den första några turer medan jag trampade. Jag tappade en sko vid ett tillfälle och var tvungen att backa den och gå tillbaka och hämta den. Det är lätt att justera fötterna och förhindra att detta händer, men om cykeln var 5-6 tum längre skulle detta inte vara ett problem.

Hitting the Road

Cory Gunther/Recensionsnörd figur>

Så, hur rider den? Ganska bra. Det är en klass 2 e-cykel, så du kan trampa, använda gasreglaget eller både och. Slå på den, justera pedalassistansnivån och börja gå. Du får bara en växel, så att trampa är inte det lättaste till en början, men det är där gasreglaget kommer in. Tack och lov designade Rad Power Bikes gasreglaget för att accelerera långsamt och sedan vråla till liv. Som ett resultat kan du sakta börja gå, trampa och sedan vrida på gasen för att komma upp i hastighet.

Var bara redo att känna 750W-motorn sparka igång och hjälpa till när det behövs. Den har mer än tillräckligt med kraft för att glida runt på gatorna, och jag testade till och med att använda gasreglaget endast i en backe, och det finns gott om vridmoment för att få saker att röra på sig.

Växla vy i full storlek1 av 3Föregående bild
Cory Gunther/RecensionsgeekNästa bild Föregående bild
Cory Gunther/Recension GeekNästa bild Föregående bild
Cory Gunther/Recension GeekNext Slide

RadTrike går bara 14 mph, vilket är mer än tillräckligt för de flesta. Du kommer inte att flyga på vägen på den, och det är okej. Den känns snabbare än den är också, tack vare den låga tyngdpunkten och små däck. Du kommer inte att veta hur snabbt du kör eftersom skärmen inte visar det, men i pedalassistans nivå 5 var det lätt att nå topphastigheter.

Faktum är att jag rekommenderar att du stannar på nivå 4, eftersom den högsta inställningen gör det onödigt att trampa fysiskt, eftersom du kör snabbare än den enstaka växeln klarar av. Som ett resultat var det för lätt att trampa och jag gungade lite på cykeln utan något motstånd. Flera växlar skulle vara bra.

Tillbaka till däcken, det finns tre av dem, vilket betyder att du måste vara uppmärksam på din svängradie. Jag kände inte vid något tillfälle att den skulle välta (jag försökte till och med), men du vill se till att du svänger tillräckligt brett så att du inte slår något med bakhjulen.

RadTrike passade genom min community gate lätt. Cory Gunther/Recensionsnörd

Och även om den har en bred, stabil och bekväm hållning, är den fortfarande smal nog (33 tum) för att passa genom de flesta dörröppningar, grindar i ett bostadsområde och mer .

Med tanke på att den har tre hjul är det en nischprodukt som inte kommer att tilltala alla. Det är inte min typiska åktur, så det var lite av en inlärningskurva, och det kändes konstigt till en början. Men det gick snabbt över och det var lätt att njuta av. Även att gå runt hörn i 10+ mph kändes säkert.

RadTrike är perfekt för dem som skulle älska att cykla men inte har stabiliteten för att göra det. Den är bra för äldre ryttare, barn eller de med tillgänglighetsproblem som fortfarande vill njuta av utomhus eller vind i håret.

Bromsar, parkeringsbroms och backning

Dra tillbaka bromsen, aktivera parkeringsspaken och du är redo. Cory Gunther/Recensionsnörd

Förutom att vara elektrisk är de bästa delarna med RadTrike parkeringsbromsen och backfunktionen. Du sätter dig på den här cykeln lite annorlunda än en vanlig cykel, och att kunna låsa hjulen på plats säkert är en stor sak.

Körare kan dra i vänster bromsspak för att koppla in de främre mekaniska skivbromsarna, aktivera sedan den orangea parkeringsbromsspaken. Detta låser cykeln på plats och förhindrar att den rullar. Ännu viktigare är att den här elektriska trehjulingen går baklänges. Allvarligt!

Cory Gunther/Recensionsnörd

När du är stoppad, tryck ner pedalhjälpsknappen till den lägsta inställningen, tryck sedan och håll ned den nedre knappen med “R” på det. Detta växlar cykeln i backläge, och användare kan försiktigt vrida gasreglaget för att gå bakåt.

Att ha en revers är en stor sak, speciellt på en trike. Att kunna sparka den snabbt i backen och backa när du inte svänger tillräckligt skarpt för att rensa en buske eller navigera i ett köpcentrum gör det super användbart. Jag kommer att säga att RadTrike en eller två gånger slumpmässigt applicerade alldeles för mycket gas i backen och snurrade på däcken, vilket är lite oroande. Det hände bara den första dagen, och jag har ännu inte upplevt andra gasproblem.

< strong class='relatedtext'>RELATEDRadRunner Electric Bike Review: Perfekt för din första elcykel

Till sist, hur är bromsarna? RadTrike har två olika sätt att stoppa cykeln. Det finns traditionella mekaniska skivbromsar på framsidan, som gör ett ganska bra jobb. Och även om jag skulle älska att se bättre hydrauliska skivbromsar, fungerar den mekaniska uppsättningen utmärkt på dessa små däck.

Då, precis som cykeln du hade som barn, aktiveras backbromsen om du trampar bakåt. på bakdäcken. Den är inte lika effektiv som huvudbromsarna, och du kan lätt sladda bakdäcken, men att kombinera de två fungerar extremt bra. Du kan snabbt och säkert stoppa den här cykeln när som helst.

Några andra detaljer

Cory Gunther/Review Geek

På gott och ont ville jag nämna några andra aspekter av RadTrike. Till en början trodde jag att det skulle vara en hopfällbar trike, men så är inte fallet. Även om cykeln i sig inte fälls ihop, vilket gör den lättare att transportera, lade Rad Power Bikes till en fällmekanism på styret.

Du kan haka av och fälla ner styret och sedan sänka sätet, vilket gör det tillräckligt litet för att passa baktill på en SUV, men det är inte så bärbart. Ändå är det trevligt att ha möjligheten.

Cory Gunther/Recensionsnörd

Sedan, för att reda ut eventuell förvirring, får den här cykeln sin kraft från två olika ställen. De elektriska aspekterna och gasreglaget driver framhjulet. När du trampar skickar den kraften bara till det bakre högra hjulet. Båda bakdäcken snurrar inte när du trampar. Och medan baksidan fungerar som en differential och båda hjulen kan snurra fritt från varandra, synkroniseras allt när kraften går igenom den.

Jag skulle älska att se ett mellandrevssystem här, men för frakt och enkel montering förstår jag varför Rad Power Bikes valde det tillvägagångssätt som det gjorde. Vet bara att RadTrike inte är byggd för ojämn terräng och kanske inte har den bästa dragkraften i vissa situationer. Men jag körde min i regnet, och den hade gott om dragkraft mellan min vikt och cykelns vikt.

Bedömning: A Great Cykel för tillgänglighet

Cory Gunther/Recensionsnörd

Elektriska trehjulingar växer i popularitet, och även om RadTrike inte går förbi tävlingen i någon specifik kategori, är det en väl avrundad cykel med tanke på sin målgrupp. Även om det är lite dyrt jämfört med konkurrenterna och inte innehåller något lastställ, är RadTrike byggd för att rymma olika förare och ger en gedigen upplevelse.

Rad Power Bikes är en varumärke vi känner till och litar på. Denna cykel är säker, stabil och njutbar. Dessutom är den anpassningsbar med en mängd tillbehör för att passa alla användares behov, vilket är ett stort försäljningsargument. Avslutningsvis är RadTrike en fantastisk trehjuling som hjälper alla att ta sig ut på äventyr med självförtroende.

Betyg: 7/10 Pris: 2 499 USD Rad Power < h3>Här är vad vi gillar

 • Stabil, hållbar och säker
 • Parkeringsbroms och backläge
 • Många tillägg och tillbehör
 • Mycket kraft

Och vad vi inte gör

 • Skärmen är inte mycket användbar
 • Ganska tungt
 • Kommer inte med några lastställ
 • Något dyrt