Pushkar Singh Dhami informeert Amit Shah over Joshimath; zegt dat 65-70% een normaal leven leidt

0
59

Uttarakhand Chief Minister Pushkar Singh Dhami ontmoette woensdag minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah van de Unie en informeerde hem over de status van de rehabilitatiewerkzaamheden die worden uitgevoerd in Joshimath, waar scheuren verschijnen in gebouwen en andere constructies als gevolg van bodemdaling.

p>Na de bijeenkomst zei Dhami dat 65-70 procent van de mensen in Joshimath een normaal leven leidt en dat de Char Dham Yatra na vier maanden zal beginnen.

Een team van het National Geophysical Research Institute controleert dinsdag de draagkracht van de bodem in het door bodemdaling getroffen gebied in Joshimath. PTI

 

De CM vertelde mediapersonen dat de minister van Binnenlandse Zaken hem verzekerde van alle hulp die nodig is om de huidige situatie in Joshimath aan te pakken. “Vandaag heb ik hem (sjah) gedetailleerde informatie gegeven over de situatie in Joshimath. Ik vertelde hem ook over de zoektocht naar nieuwe plaatsen en andere werken die door de deelstaatregering werden gedaan. Hij verzekerde dat alle hulp door het centrum zal worden verleend, 'zei Dhami. In reactie op de bewering van sommige politieke partijen dat de regering van Uttarakhand rapporten van verschillende instanties over Joshimath onderdrukt, zei Dhami: “Mensen die op verschillende plaatsen in het land zitten, praten over Uttarakhand, wat niet juist is omdat 65 tot 70 procent van de mensen die er wonen leiden hun leven normaal. In het nabijgelegen Auli, een toeristische trekpleister, gaat alles gewoon door. Toeristen bezoeken Auli nog steeds. Char Dham Yatra zal in de komende vier maanden beginnen', zei hij.

Alleen abonneeverhalenBekijk alles'Alleen micro-, kleine en middelgrote ondernemingen die banen kunnen genereren, zullen…'Als je giftige werkplekken verlaat, zullen ze uiteindelijk uitsterven': Ankur …

Voedseltrends in 2023 die wijzen op een veelbelovende toekomstHybride Covid-immuniteit biedt meer dekking dan infectie, zegt studyApply Nieuwjaarspromotiecode SD25

Dhami zei ook dat er niet over geld werd gesproken. “Ik heb voorlopige informatie met hem gedeeld. Deze kwestie zal later worden besproken wanneer we een volledig rapport zullen indienen, zodra het er is”, zei hij.

National Disaster Response Force (NDRF), State Disaster Response Force (SDRF) en politiepersoneel bereiden zich voor op de sloop van het als onveilig gemarkeerde Hotel Malari Inn in Joshimath. (PTI/File)

Rapporten delen: overheid aan instituten

De regering van Uttarakhand heeft er bij verschillende technische instituten die de bodemdaling en aardverschuivingen in Joshimath bestuderen, op aangedrongen hun rapporten met elkaar te delen voor een beter begrip van de situatie. Rampbeheersecretaris Ranjit Kumar Sinha vertelde woensdag aan de media dat Uttarakhand Chief Secretary S S Sandhu er bij de directeuren en wetenschappers van verschillende technische instituten die in Joshimath werken, op heeft aangedrongen om de getroffen gebieden onmiddellijk te bestuderen en het rapport op zijn vroegst in te dienen.

“Onderzoek naar aardverschuivingen in Joshimath moet tijdgebonden zijn. Ook zouden verschillende technische instituten hun onderzoeksrapporten met elkaar moeten delen. Naast duidelijkheid in de onderzoeksrapporten, moet ook de oplossing worden besproken”, aldus Sinha. GSI knikt naar 4 plekken voor geprefabriceerde hutten voor de getroffenen

Eerder op dinsdag gaf de centrale overheid een tijdlijn uit voor de door haar beheerde technische instellingen om onderzoeksrapporten in te dienen over de door de ramp getroffen gebieden in Joshimath.

“Een team van 10 wetenschappers van het Centraal Bouwkundig Onderzoeksinstituut (CBRI) heeft drie weken de tijd gekregen om hun rapport in te dienen. Evenzo hebben een 10-koppig team van wetenschappers van het National Geophysical Research Institute (NGRI) en een zevenkoppig team van het Wadia Institute twee weken gekregen voor het voorlopige rapport en drie weken voor het eindrapport”, aldus Sinha.

Lees ook |Joshimath bodemdaling: Sloop van nog 15 gebouwen begint, regering stelt tijdlijnen vast voor teams van experts

De regering heeft twee weken gegeven voor het voorlopige rapport en twee maanden voor het eindrapport aan een team van zeven wetenschappers van Geological Survey van India (GSI). Een week voor het voorlopige rapport en drie weken voor het eindrapport zijn gegeven aan het team van vier wetenschappers van Central Ground Water Board (CGWB), zei hij.

Advertentie

Inmiddels is de waterafvoer in Joshimath verlaagd voor de derde achtereenvolgende dag. Sinha zei dat de waterafvoer is gedaald tot 100 LPM (liter per minuut) van 540 LPM ongeveer een week geleden. Volgens gegevens van het districtsbestuur van Chamoli zijn er tot nu toe scheuren geconstateerd in 849 gebouwen en is vastgesteld dat 181 gebouwen zich in een “onveilige zone” bevinden. In totaal zijn 865 mensen uit 258 gezinnen tijdelijk ontheemd.

© The Indian Express (P) Ltd