Pankaj Kumar Singh utnevnt til nestleder for NSA

0
30

Pensjonert generaldirektør for Border Security Force (BSF) Pankaj Kumar Singh ble tirsdag utnevnt til nestleder nasjonal sikkerhetsrådgiver i National Security Council Secretariat for en periode på to år.

Ifølge en tjenestemann. har Singh, en 1988-batch IPS-offiser i Rajasthan-kadreen, blitt utnevnt på en gjenansettelseskontrakt. Singh hadde trukket seg som BSF-sjef 31. desember 2022.

Singh hadde tidligere tjent med unionsregjeringen som generalinspektør for CRPF i Chhattisgarh og IG (Operations) ved CRPF-hovedkvarteret i Delhi. Før han ble BSF DG tjenestegjorde han også i BSF. Kilder sier at han som sjef for østgrensen spilte en viktig rolle i å få ned kvegsmuglingen gjennom grensene i Vest-Bengal og Assam. Mellom 2015 og 2021 falt storfesmuglingen på grensen til Indo-Bangla med 87 %.

Da han ble DG for BSF, måtte han forhandle om den omstridte endringen av BSF-jurisdiksjonen som ble økt til 50 km fra grensen ettersom mange stater var imot det.

Subscriber Only StoriesView All

Første ASER-undersøkelse etter pandemi rammer inn forstyrrelsen i læringen, og jeg…< img src="https://images.indianexpress.com/2023/01/schools.jpg?resize=140,79" />ASER 2022: Post-Covid, rekordhøy studentregistrering, men stort fall i l…

Delhi Confidential: En vanskelig bevegelse på BPR&D-arrangementet i Bengaluru

Air Indias 4k sterke 'Maharaja Collection' av kunstverk som formelt overføres. .Bruk nyttårskampanjekode SD25

Han var også med på å presse kvinnelige soldater fra BSF til akrobatisk show av motorsykkelkjøring i Republic Day-paraden. Dette ble etterfulgt av en landsomfattende omvisning av kvinnelige motorsykkelførere fra BSF.

Ideen hans om å feire BSFs hevedag i Jaisalmer, Rajasthan, i 2021, appellerte så mye til regjeringen at den nå har instruerte alle paramilitære styrker og til og med hæren til å feire grunnleggelsen og reisedagene deres ut av Delhi.

Singh har LLB- og MPhil-grader, i tillegg til MBA fra IIM, Ahmedabad.

Annonse

Han har tjenestegjort i Rajasthan-politiet så vel som i Central Bureau of Investigation (CBI), der han tok en beryktet sex skandale som hadde rystet Jammu og Kashmir, i tillegg til å være involvert i å løse flere saker relatert til korrupsjon.

Da Singh tok over ansvaret for BSF 31. august 2021, hadde han skapt historien om en sønn og en far som holdt på toppposten til en paramilitær styrke under tjenestene deres. Hans far og pensjonerte IPS-offiser for 1959-gruppen, Prakash Singh, hadde også ledet BSF fra juni 1993 til januar 1994.

Prakash Singh regnes som en korsfarer for politireformer i landet. Han hadde begjært Høyesterett i 1996 for å gjennomføre reformer i politietablissementet, hvoretter regjeringen begynte å gi en fast periode på minst to år til sjefen for etterretningsbyrået, CBI, utenriksministeren, RAW-sjefen og unionen. Innenriksminister.

© The Indian Express (P) Ltd