Kleine verbetering van de Engelse leesvaardigheid bij kinderen in het basis- en middelbaar onderwijs: ASER 2022

0
57

Scholieren in het basis- en middelbaar onderwijs in het land hebben de afgelopen tien jaar weinig vooruitgang geboekt bij het verwerven van Engelse leesvaardigheid, volgens het jaarlijkse statusrapport (ASER) 2022, waaruit blijkt dat in klas VIII het aandeel van leerlingen die Engelse zinnen kunnen lezen, zijn tussen 2012 en 2022 gekrompen.

Hoewel ASER zich in de eerste plaats richt op het evalueren van basisvaardigheden lezen en rekenen om leerresultaten vast te leggen, beoordeelt het om de paar jaar ook de Engelse basisleesvaardigheid van kinderen. Het werd geïntroduceerd in 2007 en herhaald in 2009, 2021, 2014 en 2016.

Lees |ASER 2022: Privélessen nemen toe in UP, Bihar en Jharkhand

De laatste ronde testte ook studenten op dit punt. Uit de bevindingen blijkt dat het vermogen van de kinderen om eenvoudige Engelse zinnen te lezen landelijk ongeveer op het niveau van 2016 is gebleven voor kinderen in klas V — van 24,7 procent in 2016 naar 24,5 procent in 2022.

In het geval van klasse VIII is het aandeel gedaald van 47,1 procent naar 46,7 procent.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

UPSC-sleutel – 19 januari 2023 : Meer informatie over het jaarlijkse rapport over de status van het onderwijs…< /figuur>Hoe een verjaardagscadeau aan een vriend de politie van Mumbai naar 2 dieven leidde die ev…Eerste ASER-enquête na pandemie omschrijft de verstoring in leren, en i…

ASER 2022: Post-Covid, studenteninschrijving op recordhoogte, maar grote dip in l…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

De stagnatie op deze parameter was in feite al zichtbaar voordat de pandemie uitbrak. Zo is het percentage kinderen dat Engelse zinnen kan lezen slechts marginaal gestegen van 22,6 procent in 2012 tot 24,0 procent in 2014 tot 24,7 procent in 2016.

Onder leerlingen van klas V daalde het van 47,1 procent in 2012 naar 46,8 procent in 2014. Het daalde verder naar 45,3 procent in 2018, voordat het verbeterde tot 46,7 procent in 2022, nog steeds onder het niveau van 2012.

p>Lees ook |ASER 2022: Na een tijdelijke dip in pandemische jaren bereikt het aantal inschrijvingen op scholen een recordhoogte

De enquête telde ook andere categorieën kinderen, waaronder degenen die niet eens hoofdletters kunnen lezen, evenals degenen die kleine letters kunnen lezen, of eenvoudige woorden. Het percentage kinderen dat zelfs geen hoofdletters kan lezen varieert van 48,3 procent in klas I tot 4 procent in klas VIII.

Advertentie

“Van de kinderen in standaard III die wel woorden kunnen lezen maar geen zinnen, kon in 2022 ongeveer de helft de betekenis van de gelezen woorden vertellen (55,3 procent). Voor kinderen die zinnen kunnen lezen, neemt het begrip toe in hogere klassen. Zo kon 55,3 procent van alle standaard III-kinderen die zinnen in het Engels kunnen lezen de betekenis van de zinnen vertellen, terwijl 68,5 procent van alle standaard VIII-kinderen die zinnen kunnen lezen, dit kon. aldus het rapport.

Het landelijke onderzoek onder huishoudens op het platteland bereikte bijna 7 lakh kinderen in meer dan 19.000 dorpen in 616 districten in India. Directeur van het ASER-centrum Wilima Wadhwa zei dat het rapport nuttig zou zijn om de impact van de pandemie op het schoolonderwijs te begrijpen.

“Er waren geen nationaal representatieve gegevens om de impact van de pandemie op het onderwijs te evalueren. leerresultaten. ASER 2022 zal nuttig zijn om de impact van de pandemie te begrijpen. ASER 2022 is een functie van zowel leerverlies als herstel,” zei ze bij de lancering van het rapport.

© The Indian Express (P) Ltd