Jaishankar att börja tre dagars besök till Maldiverna och Sri Lanka från och med idag

0
35

Utrikesminister S Jaishankar startar en tredagarsresa till de två önationerna Maldiverna och Sri Lanka på onsdag. Under sitt besök på Maldiverna skulle Jaishankar uppmana Maldivernas president Ibrahim Mohamed Solih och föra diskussioner med utrikesminister Abdulla Shahid.

Jaishankars besökkommer att se undertecknandet av avtal relaterade till det bilaterala utvecklingssamarbetet, banbrytande/invigning/överlämnande och lansering av ett antal viktiga Indien-stödda projekt som kommer att bidra till den socioekonomiska utvecklingen av Maldiverna, utrikesministeriet Affairs (MEA) sa i ett uttalande.

Jaishankars besök i Sri Lanka kommer att följa hans tidigare besök i landet i januari 2021 och mars 2022. “Sri Lanka är en nära vän och granne, och Indien har stått tillsammans med folket i Sri Lanka hela tiden”, sa MEA.

Förklarat |Indier utomlands: Historia, spridning, remitteringar

Under besöket kommer Jaishankar att uppmana Sri Lankas president Ranil Wickremesinghe och premiärminister Dinesh Gunawardena och även föra diskussioner med utrikesminister M U M Ali Sabry om hela skalan av nära Indien-Sri Lanka partnerskap och åtgärder för att stärka det på alla sfärer.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Hybrid Covid immunitet erbjuder mer skydd än infektion, säger studie

Delhi Konfidentiellt: Specialinbjudna till Republic Day-paraden i år

Vad triggade indiska brottare’ protest: Rädsla bland kvinnor för &#821…

< /figure>Varför IT:s utkast till regler för PIB:s faktakontroller kan göra med några fler kontroller.Använd nyårskampanjkod SD25

“Både Maldiverna och Sri Lanka är Indiens viktigaste maritima grannar i Indiska oceanen och har en speciell plats i Premiärministerns vision om “SAGAR” (Säkerhet och tillväxt för alla i regionen) och “Neighbourhood First”. Utrikesministerns besök är ett vittnesbörd om den vikt som Indien fäster vid sina nära och vänskapliga förbindelser med Maldiverna och Sri Lanka”, heter det i MEA-uttalandet.