Indian Express Rural Affairs Editor Harish Damodaran wint Gaja Capital Business Book Prize

0
48

Broke to Breakthrough: The Rise of India’s Largest Private Dairy Company (Penguin Viking, Rs 699), een verslag van de opkomst van Hatsun Agro en zijn oprichter RG Chandramogan, geschreven door The Indian Express’ Nationale en plattelandszaken en landbouwredacteur, Harish Damodaran, heeft de Rs 15 lakh Gaja Capital Business Book Prize 2022 gewonnen. Van een bescheiden begin in Tamil Nadu tot later voorzitter worden van een nationale onderneming die miljoenen waard is. het leidende zuivelbedrijf dat hij heeft opgebouwd.

“Ik was geïnteresseerd in dit bedrijf omdat het niet voortkwam uit een gemeenschap die een traditionele handelskaste is, zoals de Marwaris of de Baniyas. Dit bedrijf begon in het zuiden, als een regionale onderneming, en was interessant voor mij omdat ik het leuk vind om bedrijven te documenteren die alle mogelijke stadia doorlopen. Deze deed het ook: eerst was hij klein, dan klein, dan middelgroot, dan groot en ten slotte groot.”

De jury van dit jaar bestond uit bekende academici en industriëlen uit meerdere vakgebieden, waaronder Manish Sabharwal, Vice-Chairman TeamLease (Chairman, Jury), Imran Jafar, Managing Partner & Mede-oprichter van Gaja Capital, Dr. Lakshmi Venu, MD van Sundaram-Clayton Ltd (SCL), Michael Queen, voormalig Chief Executive van 3i (Brits Multinationaal PE-fonds), Prithvi Haldea, oprichter en voorzitter van Praxis Consulting (Prime Database), Neelkanth Mishra, Managing Director en Head of Equity Strategy, Asia Pacific voor Credit Suisse, Shailesh Haribhakti, oprichter en Managing Partner van Shailesh Haribhakti & Associates Chartered Accountants en Upendra Kumar Sinha, voormalig hoofd van de RBI Expert Committee on Micro, Small and Medium Enterprises (MSME's).

“Dit boek is een voorbeeldig Bharat-verhaal over ondernemerschap, en we hopen dat verhalen als deze helpen inspireer de volgende golf van duizenden beginnende ondernemers uit heel en binnen India om op te komen, te groeien, te innoveren en uit te blinken”, zegt Gopal Jain, mede-oprichter en Managing Partner, Gaja Capital.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

Waarom tanks in het westen struikelen

'Only micro , kleine en middelgrote ondernemingen die banen kunnen genereren, zullen…

'Als je giftige werkplekken verlaat, zullen ze uiteindelijk uitsterven': Ankur …

Voedseltrends in 2023 die wijzen op een veelbelovende toekomstPas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

Bij de bekendmaking van de winnaar zei de jury: “Broke to Breakthrough is de inspirerende en ontroerende reis van een baanbrekende Indiase ondernemer van de eerste generatie. Noodzaak is de moeder van de vindingrijkheid. En een noodzaak gedreven door zowel persoonlijke omstandigheden als industrie met sterke gevestigde exploitanten spoorde de heer Chandramogan aan om een ​​onderneming op te richten die in elk onderdeel van zijn bedrijf heeft geïnnoveerd, van veeteelt en voer tot commercials en marketing.”

De andere boeken in de running waren Narotam Sekhsaria's Ambuja Story: How a Group of Ordinary Men Created an Extraordinary Company, TT Jagannathan en Sandhya Mendonca's Disrupt and Conquer: How TTK Prestige Became a Billion-Dollar Company, Harsh Mariwala, en Ram Charan's Harsh Realities: The Making of Marico, Harish Mehta's Maverick Effect: The Inside Story of India's IT Revolution.

© The Indian Express (P) Ltd