India, Malediven zijn verantwoordelijk voor regionale vrede, veiligheid: Jaishankar in Male

0
55

In een poging de banden te versterken, ondertekenden India en de Maldiven woensdag pacten over ontwikkelingsprojecten toen minister van Buitenlandse Zaken S. Jaishankar het eilandland bezocht en gesprekken voerde met de hoogste leiders in het land.

Het pact omvatte een subsidie ​​van 100 miljoen Rufiyaa [valuta van de Maldiven] voor het High Impact Community Development Project (HICDP)-programma. Een aantal sociaal-economische ontwikkelingsprojecten zullen in het hele land worden uitgevoerd onder deze financiering.

Het omvatte ook de ontwikkeling van een sportcomplex in Gahdhoo en academische samenwerking tussen Maldives National University en Cochin University of Wetenschap en technologie.

Jaishankar, die in Malé is voor de eerste etappe van zijn driedaagse bezoek aan de Malediven en Sri Lanka, zei: “We zijn goede buren. We zijn sterke partners. We hebben wederzijds geïnvesteerd in ontwikkeling en vooruitgang. Maar we hebben ook samen een verantwoordelijkheid voor vrede en veiligheid in de regio. Pic-With-Logo-41.png?resize=450,253″ />

UPSC Key- 20 januari 2023: Kennis van politiek en sport, seksuele geaardheid…

Waarom tanks in het westen struikelen

'Alleen micro-, kleine en middelgrote ondernemingen die banen kunnen genereren…'Als je giftige werkplekken verlaat, zullen ze uiteindelijk uitsterven': Ankur …Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Na een “productieve ontmoeting” met zijn Maldivische tegenhanger Abdulla Shahid, Jaishankar zei dat het veiligheidspartnerschap tussen de twee landen ook steeds sterker wordt, zoals het hoort.

“Ook hier is India altijd bereid om te voldoen aan de eisen en behoeften van de Malediven, zowel voor zichzelf als voor de grotere regio”, voegde hij eraan toe.

“Veel van onze diplomatieke aandacht gaat naar besteed aan het verminderen van de wereldwijde spanningen en het waarborgen van de belangen van landen als de Malediven… veel van uw zorgen zijn ook onze zorgen,” voegde Jaishankar eraan toe.

Advertentie

De twee ministers waren ook getuige van de overdracht van twee zee-ambulances vanuit India aan het Ministerie van Defensie van de Malediven.

“De overeenkomsten en MoU's die we vandaag opnieuw hebben uitgewisseld, zijn slechts herbevestigingen van de zeer sterke ontwikkelingspartner die we hebben opgebouwd. We hebben gezamenlijk onze lopende infrastructuurprojecten herzien en de baanbrekende ceremonie van wat ik denk zonder overdrijving een van de meest verwachte projecten in het noorden (van het land) is,” zei hij.

Hij zei dat het uitbreidingsproject voor de internationale luchthaven van Hanimaadhoo, wanneer voltooid, het leven en het levensonderhoud van alle mensen in het noorden van de Malediven daadwerkelijk zal veranderen.

Advertentie

“Aangezien de luchthaven in het noorden begint, zijn we ook bevoorrecht om natuurlijk partner te zijn in een ander zeer ambitieus project in de hoofdstad, het grotere Male connectivity-project. Dit is het grootste project dat ooit in dit land is uitgevoerd', voegde hij eraan toe.

De Maldivische minister van Buitenlandse Zaken zei dat de twee zeeambulances die in het kader van de HICDP-regeling zijn aangeschaft, de capaciteit van de medische hulpdiensten aanzienlijk zullen vergroten. Jaishankar bezocht ook de kleuterschool Noonu Mandhoo. India zal 10.000 schoolboeken sturen om te verdelen in 260 scholen in dit land.

Ondertussen deed Jaishankar ook een beroep op de president van de Maldiven, Ibrahim Mohamed Solih, en beoordeelde de vooruitgang in de bilaterale samenwerking. “Vereerd om president @ibusolih van de Maldiven te mogen bezoeken. Overgebrachte persoonlijke groeten van PM @narendramodi. Beoordeel de grote vooruitgang in onze bilaterale samenwerking, die heeft geleid tot transformationele projecten”, tweette hij.

© The Indian Express (P) Ltd