India, Maldivene har ansvar for regional fred, sikkerhet: Jaishankar i Male

0
32

I et forsøk på å styrke båndene, signerte India og Maldivene onsdag pakter om utviklingsprosjekter da utenriksminister S Jaishankar besøkte øylandet og holdt samtaler med toppledelsen i landet.

Pakten inkludert tilskuddsstøtte på 100 millioner Rufiyaa [valutaen til Maldivene] til ordningen med høy effekt samfunnsutviklingsprosjekt (HICDP). En rekke sosioøkonomiske utviklingsprosjekter er planlagt implementert over hele landet under denne finansieringen.

Det inkluderte også utviklingen av et idrettskompleks i Gahdhoo, og akademisk samarbeid mellom Maldives National University og Cochin University of Vitenskap og teknologi.

Jaishankar, som er i Male på den første etappen av sitt tre dager lange besøk til Maldivene og Sri Lanka, sa: «Vi er gode naboer. Vi er sterke samarbeidspartnere. Vi har gjensidig investert i utvikling og fremgang. Men vi har også sammen et ansvar for fred og sikkerhet i regionen.»

Subscriber Only StoriesView All

UPSC Key- 20. januar 2023: Vet om politikk og sport, seksuell orientering…

Hvorfor stridsvogner snubler oppover Vesten

'Bare mikro-, små og mellomstore bedrifter som kan generere arbeidsplasser vil gjøre det mulig…

'Hvis du forlater giftige arbeidsplasser, vil de til slutt dø ut': Ankur …Bruk nyttårskampanjekode SD25

Etter et “produktivt møte” med sin maldiviske motpart Abdulla Shahid, Jaishankar sa at sikkerhetspartnerskapet mellom de to landene også fortsetter å styrkes, slik det burde være.

“Igjen her er India alltid villig til å møte kravene og behovene til Maldivene både for seg selv og for den større regionen,” la han til.

“Mye av vår diplomatiske oppmerksomhet blir gitt til å lette globale spenninger og sikre interessen til land som Maldivene… mange av dine bekymringer er også våre bekymringer,” la Jaishankar til.

Annonse

De to ministrene var også vitne til overleveringen av to sjøambulanser fra India til Maldivenes forsvarsdepartement.

“Avtalene og MoUene som vi har utvekslet i dag igjen er bare bekreftelser på den meget sterke utviklingspartneren vi har bygget. Vi har i fellesskap gjennomgått våre pågående infrastrukturprosjekter, og den banebrytende seremonien av det jeg tror uten å overdrive er et av de mest etterlengtede prosjektene i nord (i landet),» sa han.

Han sa at utvidelsesprosjektet til Hanimaadhoo internasjonale flyplass, når det er fullført, faktisk vil forvandle livene og levebrødet til alle mennesker i Nord-Maldivene.

Annonse

“Når flyplassen starter i nord, er vi også privilegerte å være partner, selvfølgelig i et annet veldig ambisiøst prosjekt i hovedstaden, det større Male-tilkoblingsprosjektet. Dette er det største prosjektet som noen gang har blitt gjort i dette landet, la han til.

Den maldiviske utenriksministeren sa at de to sjøambulansene anskaffet under HICDP-ordningen vil i stor grad øke kapasiteten til akuttmedisinsk tjeneste. Jaishankar besøkte også Noonu Mandhoo førskole. India vil sende 10 000 skolebøker som skal distribueres på 260 skoler i dette landet.

I mellomtiden oppfordret Jaishankar også Maldivenes president Ibrahim Mohamed Solih og vurderte fremgangen i bilateralt samarbeid. “Beæret over å ringe president @ibusolih fra Maldivene. Overførte personlige hilsener fra statsminister @narendramodi. Vurderte den store fremgangen i vårt bilaterale samarbeid, som førte til transformasjonsprosjekter,” tvitret han.

© The Indian Express (P) Ltd