I PM Modis meddelande till BJP, undertexten: För att hitta en annan utrustning, skapa mjuk kraft och goodwill

0
62

BJP:s ledare har sagt att premiärminister Narendra Modis anförande vid den avslutande sessionen av partiets nationella verkställande möte hade ett tydligt budskap – fokus på att skapa en “mjuk makt” och “god vilja” ” för att utöka partiet och öka dess andel i de allmänna valen 2024 för att ta BJP’s resa med valsegrar till nästa nivå.

I talet, som betonade att nå ut till fler av de marginaliserade, minoriteter och små samhällen, uppmanade Modi BJP-kadren att ta till sig det faktum att BJP är det styrande partiet i centrum och många nyckelstater, och “tänka bortom konventionell politik och valpolitik”.

Måste läsa | Nå ut till minoriteter, marginaliserade, Indiens bästa era kommer: PM för att festa

“För mig sa premiärminister Modi att BJP borde anta en ny stil av politik för att skapa mjuk makt och välvilja bland alla delar av folket. Han vill att BJP ska skapa en positiv atmosfär. Den goda viljan och den mjuka makten borde hjälpa till att öka BJP:s siffror i nästa Lok Sabha-val”, sa en hög BJP-ledare.

Modis hänvisning till åldersgruppen 18-25 i sitt tal indikerade också att partiet också skulle fokusera på den åldersgruppen – ungdomar i den åldersgruppen är angelägna om utveckling och en korruptionsfri regering, enligt Modi – för att göra det till en stark lojal BJP-supportbas.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

'Endast mikro-, små och medelstora företag som kan generera jobb kommer att möjliggöra…

'Om du lämnar giftiga arbetsplatser kommer de så småningom att dö ut': Ankur …

Mattrender 2023 som pekar mot en lovande framtid< figure>

Hybrid Covid-immunitet erbjuder mer skydd än infektion, säger studyApply Nyårskampanjkod SD25

Partikällor sa att premiärministerns tal hade gett en tydlig signal om att både regeringen och partiet skulle ta flera initiativ under de kommande dagarna för att se till att BJP får fler platser i Lok Sabha-valet. “Varje steg under de kommande dagarna, inklusive budgeten, skulle ha det i åtanke”, sa en partiledamot.

Läs |Onödiga kommentarer, som de om filmer, överskuggar vårt hårda arbete: PM Modi

I sitt tal till den nationella verkställande makten bad Modi partimedlemmar att nå ut till alla delar av samhället, inklusive marginaliserade och minoritetsgrupper, “utan valhänsyn”. Han vill att BJP-arbetare ska nå ut till Pasmandas, Bohras, muslimska yrkesverksamma och utbildade muslimer som en förtroendeskapande åtgärd och utan att förvänta sig röster i gengäld.

Modi, som hade en anteckningsbok med punkter klottrade på den medan han talade, upprepade sitt budskap om att nå ut till marginaliserade grupper bland minoriteterna även vid Hyderbads nationella verkställande möte. Han talade också om sikherna som, enligt honom, har en positiv känsla för BJP. Han påpekade att sikhiska samfundet är närvarande i många distrikt utanför Punjab också och BJP-kadren “bör inte ignorera dem” och tycka att de är för små för att göra någon skillnad i valet.

Annons

En BJP-ledare påminner om vad premiärministern talade om, “Han sa att man inte alltid bara tänker på röster. Han nämnde också de små grupperna av efterblivna samhällen och sa att de alltid stått för BJP sedan Jana Sangh-dagarna. Han sa att det finns små samhällen som Bohras, bland vilka det finns flera utbildade muslimer. De röstar inte på BJP utan samarbetar med partiet i många aktiviteter. Premiärministern sa specifikt att muslimer inte skulle rösta på BJP, men det borde inte hindra oss från att nå ut till dem.”

Bör läsa |J P Nadda för att styra BJP till 2024 års LS-undersökningar men först väntar sydliga tester

En partiledare sa: “Målet är att öka BJP:s antal från 303 och återgå till makten med mer ära. För den positiva atmosfären kommer att skapa en gynnsam situation för oss – att prata om utvecklingsarbete och att utöka vår bas.”

En annan viktig punkt som premiärministern har tagit fasta på var Indiens globala positionering. Enligt Modi har den globala situationen efter Covid “många utsikter och chanser” och Indien borde låta dem passera. Till och med det nationella verkställande uttalandet om G-20-ordförandeskapet nämnde den förändrade världsordningen under de senaste nio åren. Enligt BJP:s vicepresident Baijayant Panda som informerade media om uttalandet är G-20 och, i allmänhet, världen “full av beundran” eftersom Indien inte bara hanterade Covid-krisen utan också nådde ut med hjälp till andra länder.

Annons

Panda sa att BJP-arbetare, i sin individuella kapacitet, skulle arbeta för att koppla ihop samhället eftersom landet är värd för över 200 G20- relaterade evenemang på mer än 50 platser. Han tillade att det var en möjlighet att koppla samman samhället och visa upp Indiens framsteg och dess rika arv eftersom delegater från inte bara elitblocket med 20 ledande ekonomier utan även många multilaterala organ som Internationella valutafonden skulle besöka Indien.< /p>