Hur man lyssnar på Apple Music på en Windows-dator

0
62

Gå till music.apple.com för att använda Apple Music på valfri Windows-dator. Alternativt kan du installera iTunes för Windows och sedan logga in på ditt Apple-konto för att komma åt ditt Apple Music-bibliotek.

Om du prenumererar på Apple Music-tjänsten för streaming av musik lyssnar du förmodligen vanligtvis på en Apple-enhet som en Mac, iPhone eller iPad. Men du kan också njuta av Apple Music på en Windows 10 eller Windows 11 PC lika bra. Så här gör du.

Uppdatering: Apple släppte en förhandsversion av Apple Music för Windows 11 i januari 2023. Den är inte komplett& #8212;eller helt stabil—ännu, men appen kommer troligen en dag att ersätta iTunes. Du kan nu även ladda ner appen Apple Music Preview från Microsoft’s Store, men den stöder bara Windows 11 och inte Windows 10.

Metod 1: Använd Apple Music Web Player

Apple har skapat en webbaserad musikspelare med ett gränssnitt som liknar iTunes och Music-appen som körs direkt i din webbläsare. För att använda det, öppna helt enkelt din favoritwebbläsare och besök sedan music.apple.com för att komma igång.

När du har laddat webbplatsen klickar du på “Logga in” och du kan logga in med din Apple-kontoinformation.

< p>Som en del av inloggningsprocessen kan du behöva autentisera din inloggning med ett lösenord på en av dina Apple-enheter. När du är inloggad kan du söka, bläddra eller spela musik precis som du skulle göra i iTunes eller Apple Music-appen.

När du är klar med att lyssna bokmärker du webbplatsen och stänger bara webbläsaren. Nästa gång du vill lyssna klickar du på bokmärket så är du tillbaka där du slutade. Och glöm inte att webbspelaren fungerar på Mac och Linux också!

Metod 2: Installera iTunes

< p>Du kan också komma åt Apple Music-tjänsten från iTunes. Medan Apple har migrerat till Musik-appen på sin Mac-plattform, lever iTunes fortfarande och mår bra på Windows 10 och Windows 11. Om du inte redan har iTunes kan du ladda ner och installera det från Microsoft Store.

När det är installerat, öppna “iTunes” och välj Konto > Logga in från menyn.

När du har loggat in, #8217;kommer att få tillgång till ditt iCloud-musikbibliotek och även ditt Apple Music-abonnemang. För att lyssna på Apple Music-material, gör en sökning eller klicka på “Bläddra.”

Om du till exempel klickar på “Bläddra,” du kan välja vilken artist som helst på Apple Music-tjänsten och lyssna på musiken nästan omedelbart eftersom musiken strömmar till iTunes från internet—ingen nedladdning krävs.

Lycka lyssna!

RELATERAT: Apple dödar iTunes, Men inte på Windows

LÄS NÄSTA

  • › Vad är Apple Music, och bör du använda det?
  • › Fler Apple-tjänster kommer till Windows-datorer
  • › Så här delar du en spellista på Apple Music
  • › Bärbara speldatorer: Hur långt är de bakom stationära datorer?
  • › Kommer 5G att få mig att använda mer mobildata?
  • › System76’s Pangolin-dator kommer att ha Linux och AMD Zen 3+
  • › Skadlig programvara smyger sig in i Googles sökannonser
  • › 5 sätt att ladda ner en webbläsare på Windows utan en webbläsare