Etter kongressens meningsmåling løfte til kvinner i Karnataka, BJPs teller: Rs 2000 for BPL-familier

0
36

Dager etter at kongressen i Karnataka lovet å gi Rs 2000 til kvinnelige overhoder for hver familie under ‘Gruha Lakshmi Scheme’ hvis det blir stemt til makten i neste valg til forsamlingen, har BJP-regjeringen kunngjort et opplegg for å motvirke det.

Sjefsminister Basavaraj Bommai sa onsdag til journalister at hans regjering ville gi Rs 2000 til hver BPL-familie i staten under “Gruhini Shakti”-ordningen. Han svarte på et spørsmål om inntektsminister R Ashok's kunngjøring om å gi Rs 2000 til familier under fattigdomsgrensen (BPL).

“Jeg hadde annonsert det 14. januar. Målet med ordningen er å hjelpe fattige familier til å kjøpe essensielle varer og for deres helseformål, sa sjefsministeren til journalister i nærheten av Chikkamagaluru.

I januar 14, hadde Bommai sagt at regjeringen tenkte på en ordning for å tilby økonomisk støtte for kvinner til å administrere husholdningene sine, og at det ville bli annonsert i det kommende statsbudsjettet.

Subscriber Only StoriesView All

Hybrid Covid-immunitet gir mer dekning enn infeksjon, sier studie

Delhi Konfidensielt: Spesiell inviterte til Republic Day-paraden i år

Hva vakte oppsikt hos brytere: Anrop fra kvinner over “utrygge omgivelser…

Hvorfor ITs utkast til regler for PIBs faktasjekker kan gjøres med noen flere sjekker. Bruk nyttårskampanjekode SD25

“Det finnes flere ordninger som tilbys av myndighetene (for å hjelpe BPL-familier). Sammen med det, om vi kan hjelpe dem på denne måten (monetært) var en tanke vi har hatt en stund nå,” sa han.

Bommai bemerket at en lignende ordning ble implementert i BJP-styrte Assam. “Vi planlegger å implementere det her,” sa Bommai.

Den 16. januar lovet kongressen å implementere «Gruha Lakshmi-ordningen» under et kvinnemøte der AICCs generalsekretær Priyanka Gandhi deltok. Denne ordningen var den “andre garantien” av kongressen i avstemningsbundet Karnataka, etter at den lovet 200 enheter gratis kraft til alle husholdninger hvis den blir stemt til makten. Mens kongressordningen lover 2000 Rs til alle familier, er “Gruhini Shakti” kun ment for BPL-familier.