Detta är den billigaste dagen att handla

0
31
Maxx-Studio/Shutterstock.com

På grund av prishöjningar vill alla spara pengar i mataffären. Även om du antagligen redan kan några knep för matbudgetering, kanske du går miste om något överraskande som ändrar dagen du handlar.

Onsdag är den billigaste dagen att handla mat, och det är allt om hur butiker lanserar erbjudanden.

RELATERATHur (och varför) skapa en shoppingkarta över din matbutik

Naturligtvis är det inte möjligt att handla på en onsdag för vissa (som de som har både ett jobb och barn att ta hand om eller de som har scheman utanför typiska arbetstider), men om du kan få dagen att fungera för dig, finns det potential att tjäna två veckors erbjudanden i ett.

Här är varför. På onsdagar lanserar många stora livsmedelsbutiker (som Kroger och Walmart) sina nya veckoannonser med alla nya reaprodukter. Genom att handla på onsdag kan du ta de erbjudandena före andra, men det är inte den enda förmånen.

Återanvändbara matkassar (3-pack – grå)

Glöm inte dina matkassar.

Amazon

27,99 USD
34,99 USD Spara 20 %

På onsdagar , många av försäljningen från föregående veckas annons är fortfarande bra eller har minskat ännu mer för att rensa bort dem från hyllorna. Det betyder att om du går in i din mataffär på onsdag (särskilt på morgonen) kan du få dubbelt så många erbjudanden. Dessutom, låt oss vara ärliga, det betyder också färre människor, och vem uppskattar inte mindre folksamlingar när du handlar?

Om du har letat efter fler sätt att spara pengar i mataffären kan det vara den oväntade metoden du har missat att ändra din shoppingdag.