De största organisationsmisstagen du gör enligt proffsen

0
26
Ground Picture/Shutterstock.com

Att ha ett organiserat hem känns fantastiskt. Stressnivåerna verkar sjunka när ditt utrymme är fritt från röran och allt är på rätt plats. Men när vårt krävande liv har prioritet kan det huset snabbt bli oorganiserat.

Vi ville lära oss om människors största misstag när de organiserar ägodelar i deras hem. Vi pratade med VD för YouCopia, Lauren Greenwood, och den certifierade professionella designern Serena Close från ShelfGenie. De berättade inte bara för oss om några av de största misstagen de ser i hemmen, utan de försåg oss också med sätt att åtgärda dem.

Innehållsförteckning

Bidragande faktorer till dålig organisation
Största organiseringsmisstag i köket
Största organiseringsmisstag i vardagsrummet
Största organiseringsmisstag i sovrummet
Största organiseringsmisstag i förvaringsutrymmen
Tips för att bli mer organiserad
    Börja smått
    Börja slänga föremål
    Använd arrangörer

Bidragande faktorer till dålig organisation

Ms S. Ann/Shutterstock. com

Vi undrade vad några av de viktigaste bidragande faktorerna till ett oorganiserat hem kan vara, så vi bad båda experterna att höra av sig till ämnet.

RELATERATDetta förorganiseringssteg är viktigt enligt en expert

Både Greenwood och Close var överens om att det är viktigt att veta vilka föremål du har i ditt hem för att hålla ditt utrymme snyggt. Detta säkerställer att du inte samlar på dig onödiga dubbletter. Att ha en avsedd plats för allt och att se till att dessa föremål återvänder till det utrymmet när du är klar med dem är också avgörande för ett stilrent hem.

“Var hänsynslös om vad som tar plats i ditt hem,” säger Greenwood. “Om du köper något nytt, se till att du bestämmer var det ska förvaras och använda möjligheten att donera alla slitna eller oanvända föremål som det kan ersätta.”

< p>Close gjorde också en utmärkt poäng. Hon sa till LifeSavvy att “om du regelbundet utvärderar föremålen i ditt hem kommer du att förhindra att du samlar på dig onödiga eller dubbletter.”

Att lista ut vad som stannar och vad som går kan vara svårt för vissa av oss. Nyckeln är att ta tid att bedöma alla ägodelar du äger och att inte hålla på med onödiga prylar. Du behöver inte bestämma vad som ska hända direkt, men ju längre du väntar, desto stökigare kan ditt hem kännas.

Posprica vävda förvaringskorgar

Estetiskt tilltalande och funktionella.

Amazon

18,99 USD
 

Största organisering Misstag i köket

Kevin Brine/Shutterstock.com< /figur>

Det är alldeles för lätt att samla på sig onödiga köksprylar, och det händer hela tiden. Greenwood lät oss veta att ha för många verktyg är ett av de största organisationsmisstagen människor gör i sitt kök. Hon berättade för oss att  “prylar och verktyg tenderar att ackumuleras med tiden, men du söker förmodligen alltid efter dina favoriter när det är dags att laga mat.”

RELATERATDetta är den bästa metoden för att organisera dina köksskåp

Hon är helt rätt. Som någon som brinner för matlagning, byggs prylar absolut upp med tiden. Oavsett vad, men jag sträcker mig alltid efter mina klassiska go-to-verktyg för de flesta matlagningsuppgifter.

YouCopia StoraLid Food Container Lock Organizer

Snabbset upp och justerbar.

Amazon

19,99 USD
 

Macy's

21,99 USD
28,00 USD Spara 21 %

Close sa till LifeSavvy att ett av de största köksorganiseringsmisstagen är att inte skapa zoner åt dig själv. “Placera föremål bekvämt där du behöver dem,” sa hon.

De flesta kockar organiserar sina kök med zoner för att säkerställa att varje steg de tar är sömlöst. Håll till exempel dina favoritverktyg (som din kockkniv, skärbrädor, stekpannor) nära och de du använder vid ett sällsynt tillfälle (som din osthyvel, en mixer, en långkokare) på en annan plats som skafferiet eller hörnskåp på andra sidan köket.

YouCopia StoreMer Köksställ

Utmärkt för din samling av kastruller och stekpannor.

Amazon

33,99 USD
$39,99 Spara 15%

Största organisationsmisstag i vardagsrummet

varandah/Shutterstock.com

Vardagsrummet brukar vara hjärtat i ett hem för många familjer. Med all den gångtrafik och tid som spenderas i sofforna, samlas röran ganska snabbt. Kanske ett av de största organisationsmisstagen i vardagsrummet kretsar kring elektronik.

RELATERATDetta är det största organisationsmisstaget du gör

Fjärrkontroller, laddningsackord och andra prylar verkar alltid hitta vägen till vardagsrummet, men ditt utrymme kommer att börja se stökigt ut utan ett tillräckligt avsett utrymme för dem. Stäng rekommenderas att ha ett särskilt område för fjärrkontrollen och andra kontroller och telefonladdare.

EZR life Allt-i-ett-fjärrkontrollhållare

En allt-i-ett-lösning för att lagra alla dessa prylar.

Amazon

39,86 $
 

Lyckligtvis finns det flera sätt att säkerställa att din fjärråterkomst till samma plats varje gång. En allt-i-ett fjärrkontrollcaddie är möjligen ett av de enklaste sätten att hålla ordning. Förvara din surfplatta, telefon, fjärrkontroll och allt annat i en snygg arrangör.

Största organiseringsmisstagen i sovrummet

Neil Carrington/Shutterstock.com

Sovrum är ofta mindre än köket eller vardagsrummet, så de tenderar att bli röriga snabbt. Oavsett om dina garderober och byråer är överfulla eller om ditt utrymme har för mycket onödiga grejer överallt, är det viktigt att utvärdera då och då.

RELATERATTa bort garderoben med dessa praktiska organiseringslösningar

Stäng låt oss veta att ibland är det största organiseringsmisstaget i ett sovrum att ha för många organisatörer. Hon berättade för oss att det kan bli huvudproblemet att köpa för många organisatörer på grund av allt värdefullt utrymme du tar upp. Istället för att köpa fler organisatörer för dina saker, rekommenderar hon att inventera vad du behöver innan du köper en organisatör.

Zober Premium Velvet Galgar

Halkfritt, hållbart och sparar utrymme.

Amazon

29,99 USD
39,99 USD Spara 25 %< /p>

Om att äga för många kläder tenderar att vara ditt största problem, finns det ett smart knep du kan använda för att hjälpa till att rensa bort oönskade extramaterial.

“Förbinda dig till en stabil månad med att bära allt du har,” Close berättade för LifeSavvy. “När du tvättar den – lägg den inte tillbaka i din byrå.” Close förklarade då att kläderna skulle in i garderoben istället. “Häng upp den igen men sätt upp galgarna bakåt. I slutet av 4 veckor bör det som finns kvar i din byrå/skåp omvärderas.”

Vilket bra sätt att se vilka kläder du faktiskt bär och bedöma vilka som kan gå till en donationslåda.

Största organiserande misstag i lagringsutrymmen

trekandshoot/Shutterstock.com

Vinden, källaren och garaget är alla fantastiska platser för förvaring extra saker du kan ha. Tyvärr kan det vara ett stort misstag att låta onödiga saker samlas på dessa platser.

RELATERADE5 utrymmesbesparande tillbehör för små garage

Close påpekade att när vi förvarar föremål i lådor tenderar de att stanna där eftersom de är “utom synhåll, utom sinne.” Dessa “tidskapslar” gör inget mer än att samla damm och ta plats, så se till att du vet vad som finns inuti och bli av med det du inte behöver.

Close rekommenderar att du använder genomskinliga papperskorgar för att se vad som finns inuti och för att minska slöseri med utrymme. Stora plastbehållare som dessa IRIS USA-behållare erbjuder gott om utrymme och kommer med säkra låsbara lock, så du behöver inte oroa dig för trasiga toppar.

IRIS USA 53 Qt. Plastförvaringsfack

Fast med låsbara lock.

Amazon

89,99 USD
99,99 USD Spara 10 %< /p>

Tips för att bli mer organiserad

LightField Studios/Shutterstock.com

Att organisera ditt hem kan vara en stor uppgift, men att ta små steg som hjälper till att rensa och städa upp ditt utrymme ger dig fantastiska resultat. Även om det kan kännas överväldigande till en början, finns det massor av tips du kan ta för att bli mer organiserad.

Både Greenwood och Close gav oss några av sina bästa tips för att bli mer organiserade, och vi kan’ inte vänta med att använda dem själva.

Börja smått

Att ge dig själv små uppnåeliga mål kommer säkert att ge dig fantastiska resultat över tid. Detta gäller särskilt när du organiserar ditt hem. “Att organisera hela ditt hem är skrämmande, så fokusera på ett område, som en enda låda eller skåp, först,” sa Greenwood. “Om du kan få en liten vinst (woo hoo!), kommer du att känna dig motiverad att fortsätta, ett område i taget.”

RELATERATAnteckningsblocken för de bästa att-göra-listan

Om du älskar att-göra-listor, skriv gärna ner en lista över organiserande projekt som du skulle älska att slutföra i ditt hem, och börja sedan attackera ett projekt i taget. Fira din vinst och gå sedan vidare till ett annat projekt.

Börja kasta föremål

Även om det kan kännas svårt att donera eller slänga några föremål, är det det enda steget du måste ta för att komma närmare ett städat hem. Close säger att du ska “slänga allt du inte har använt under de senaste sex månaderna, kombinera alla dubbletter där du kan och kasta ut utgångna föremål.”

Om du har föremål som ett skyddsrum i närheten kan använda, överväg att ta med dina saker dit. Du kommer inte bara att röja utrymme i ditt eget hem, utan du kommer också att hjälpa en gruppmedlem i nöd samtidigt.

Använd arrangörer

Arrangörer är en vacker sak när de faktiskt används. De kommer inte bara att hjälpa till att hålla ditt hem fräscht, utan vissa arrangörer fungerar även som fashionabla möbler för ditt hem.

Greenwood berättade för oss att “skivor, hyllor, ställ, hyllor och andra organisationslösningar kan tillhandahålla en särskild plats för hushållsartiklar, så att du är mer benägen att hålla ordning i framtiden.”

SONGMICS Osmanska förvaringsbänk

Modern och funktionell.

Amazon

61,99 USD
65,99 USD Spara 6%< /p>

Vi har en ottomansk bänk i läder vid vår dörr under vår klädhängare. Det är en allt-i-ett-plats för att förvara skolryggsäckar, matlådor, väskor och mycket mer. Det ser inte bara vackert ut, utan det tjänar syftet att gömma föremål som ofta finns kvar över hela huset.

Vi gör alla organiserande misstag i våra hem, men så länge vi börjar någonstans och fortsätter att omvärdera över tiden kan vi alla ha ett städat utrymme där vi älskar att koppla av.