De IRS zal u niet sms'en, en andere belastingfraude die u moet vermijden

0
68
Kim Britten/Shutterstock.com

Elk jaar vormen belastingfraude van de IRS een groot probleem. De Belastingdienst zal u nooit sms'en. Wees voorzichtig met telefoontjes, sms'jes of e-mails en rapporteer verdachte zaken.

Het is tijd om uw 1099, W2's of andere formulieren af ​​te ronden om te zien of u Uncle Sam schuldig bent of een dikke terugbetaling krijgt. Dat betekent ook dat belastingzwendel overal zal zijn. De IRS zal je nooit sms'en, en hoewel criminelen zullen proberen sms'jes, e-mails en meer te sturen, trap er niet in.

Helaas worden elk jaar duizenden mensen het slachtoffer van vreselijke oplichters . En hoewel het het hele jaar door een probleem is, zien we veel tijdens de feestdagen, en dan piekt het rond het belastingseizoen.

Niemand wil zaken doen met de Belastingdienst, maar laat die angst u niet in de problemen brengen met een oplichter. Hier zijn enkele van de meest voorkomende IRS-belastingzwendel, tips om u te helpen er een te ontdekken en meer details om u te helpen veilig te blijven.

Inhoudsopgave

De IRS zal u niet sms'en
Hoe de IRS contact met u opneemt
Wees voorzichtig met oproepen, e-mails en meer
Hoe u IRS kunt rapporteren Oplichting

De IRS zal je niet sms'en

panuwat phimpha/Shutterstock.com

Een van de meest voorkomende scams is een IRS-sms. Tekstzwendel is een voortdurend probleem dat in verschillende vormen voorkomt. En hoewel de IRS een uitgebreide lijst heeft van oplichting en fraude die vermeden moet worden, zijn sms'jes een grote.

GERELATEERDWat is phishing en hoe voorkom je het?

Eind 2022 gaf de Belastingdienst een waarschuwing om waakzaam te blijven als het om sms-berichten gaat en nooit op verdachte links te klikken. Volgens de Internal Revenue Service vragen nieuwe scam-teksten belastingbetalers om op een link te klikken of een telefoonnummer te bellen waar criminelen hun persoonlijke of financiële informatie verzamelen. De IRS nietstuur e-mails of sms-berichten waarin u wordt gevraagd om persoonlijke of financiële informatie of rekeningnummers.

Elk sms-bericht met vermelding van belastingen en de IRS is oplichterij. Deze staan ​​bekend als smishing- of phishing-scams, waarbij criminelen een sms sturen en proberen u ertoe te brengen op een link te klikken of belangrijke persoonlijke informatie vrij te geven.

Als u een IRS-sms ontvangt, klik dan niet op links, bel geen telefoonnummers en deel nooit persoonlijke of financiële informatie. Ik raad aan om het nummer onmiddellijk te blokkeren (hoewel dat tegenwoordig zelden helpt) en de tekst te verwijderen.

Hoe de IRS contact met u opneemt

Pavel Kapysh/Shutterstock.com

Nogmaals, de IRS zal je nooit sms'en. Als u zich afvraagt: “hoe zal de IRS contact met mij opnemen?” wij hebben u gedekt. Volgens de officiële IRS.gov-website verloopt bijna al het contact met belastingbetalers via het reguliere postbezorgsysteem van de US Postal Service. U krijgt een brief, geen sms of telefoontje.

Het is vermeldenswaard dat hoewel de meeste IRS-contacten via de post verlopen, er enkele gevallen zijn waarin ze zullen bellen u, bij u thuis komen, of een bedrijf bezoeken. Deze situaties komen zelden voor en doen zich meestal voor wanneer u een grotendeels achterstallige belastingaanslag, achterstallige belastingaangiften, niet-ingediende aangiften of achterstallige werkbetalingen heeft.

Af en toe zal de IRS een bedrijf bezoeken tijdens een audit of onderzoek. Het is echter belangrijk op te merken dat u in bijna elk scenario eerst een brief ontvangt.

Wees voorzichtig met oproepen, e-mails en meer

Elnur/Shutterstock.com

Meer mensen aarzelen als het gaat om schaduwrijke sms-berichten, daarom beginnen oplichters steeds geavanceerder te worden. Ze zullen telefoontjes en e-mails proberen of zelfs een nepwebsite maken die sterk lijkt op de website van de IRS-overheid om slachtoffers te misleiden.

Nu u weet hoe de IRS contact met u zal opnemen, let op andere methodes. Als u telefoontjes of e-mails ontvangt, bedreigend of niet, is dit waarschijnlijk oplichterij. Dit geldt vooral als u nog niets per post hebt ontvangen. De IRS zal eerst talloze brieven uitgeven voordat ze ooit haar toevlucht neemt tot telefoontjes.

En hoewel het hard klinkt, gebruik je gezond verstand. Veel oplichters zullen beweren voor de IRS te werken en zeggen dat u achterstallige belastingen verschuldigd bent, verkeerd hebt ingediend of een saldo heeft en een boete verschuldigd bent. Terwijl dit gebeurt, wordt u per e-mail op de hoogte gesteld.

Als u wordt gebeld door iemand die beweert voor de IRS te werken en wil dat u met cadeaubonnen betaalt, moet dat duidelijk rood zijn vlag. Wat gaat de overheid doen met een cadeaubon? Niets, dat is oplichterij!

GERELATEERDUw volgende spamtekst kan afkomstig zijn van uw eigen nummer

Blijf uit de buurt van IRS-telefoontjes, e-mails, voicemails, contact opnemen via sociale media of iedereen die telefonisch om financiële informatie vraagt. Geef nooit uw bankpas, creditcard of bankgegevens door. De IRS zal er ook niet om vragen aan de telefoon.

Zelfs als je dreigtelefoons of voicemails krijgt waarin staat dat je naar de gevangenis gaat, je rijbewijs kwijtraakt of je huis kwijtraakt. De IRS moet de rechten van de belastingbetaler volgen, zodat u in elk geval in beroep kunt gaan. Je krijgt nooit willekeurig een dreigend telefoontje of sms.

U wilt ook rekening houden met “fiscale liefdadigheid” telefoontjes, waar iemand beweert dat als je doneert aan een goed doel, het een afschrijving is. Deze bestaan ​​wel, maar willekeurige oproepen erover zijn een rode vlag. Last but not least, als u al het slachtoffer bent geworden van oplichting, bent u waarschijnlijk een doelwit voor “herstelzwendel” waar iemand beweert dat ze kunnen helpen.

Als u bent opgelicht, neem dan contact op met een fysiek bedrijf waar u woont en spreek geen vreemde af via de telefoon.

>

IRS-zwendel melden

Tero Vesalainen/Shutterstock.com

In het ongelukkige geval dat u wordt opgelicht, of zelfs als u er niet in trapt, moet u alle IRS-zwendel melden aan de juiste kanalen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van de situatie.

Ten eerste: meld alle belastingfraude aan de IRS en dien een klacht in bij de FTC. U kunt e-mails doorsturen of verdachte telefoonnummers sturen naar een IRS-e-mailadres, namelijk phishing@irs.gov. En hoewel de meeste sms- en belfraude vervalste nummers zijn, is het toch de moeite waard om ze in te dienen bij de juiste autoriteiten. Dien vervolgens informatie in bij de Treasury Inspector General for Tax Administration (TIGTA) op zijn website of door TIGTA te bellen op 1-800-366-4484.

Tot slot willen we vermelden dat we slechts een paar van de vele verschillende situaties, oplichting en fraude hebben genoemd die tegenwoordig plaatsvinden. Gelukkig stelt de IRS een “dirty dozijn” rapporteer elk jaar over belastingfraude, en u kunt meer leren van die rapporten.

Wees voorzichtig en gezond verstand, vertrouw nooit vreemden en blijf veilig daarbuiten.