Cold Wave: Moeten scholen terug naar online lessen? Dit is wat studenten, docenten denken

0
50

— Reeya Soni 

Te midden van de gele waarschuwing in Noord-India vanwege de aanhoudende koudegolf, hebben verschillende scholen verlengde winterstops tot 21 januari. en leraren’ bekendheid met online lessen, stellen bepaalde belanghebbenden voor om in januari over te stappen op online lessen om leerlingen te beschermen tegen extreme weersomstandigheden.

Gezien het toenemende debat hebben we met ouders, docenten en leerlingen gesproken over de vraag of ze liever een verlengde winterstop of een overstap naar virtuele lessen.

Lees |Scholen gesloten: wintervakantie verlengd in verschillende steden vanwege koudegolf

Nindiya Saket, directeur van Manav Rachna International School Noida, Uttar Pradesh

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

Delhi Confidential: speciale genodigden

UPSC Key- 19 ​​januari 2023: Meer informatie over het jaarlijkse rapport over de status van het onderwijs.. .

Hoe een verjaardagscadeau aan een vriend de politie van Mumbai ertoe bracht 2 dieven die ev…

Eerste ASER enquête na pandemie omschrijft de verstoring in leren, en i…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Tijdens de pandemie hebben we geleerd hoe we online onderwijs moeten geven en realiseerden we ons dat we technologie niet uit het leven van studenten kunnen verwijderen. Na lichamelijke opvoeding is online onderwijs de op een na beste methode om kinderen academisch en anderszins te bereiken. Omdat leren moet gebeuren, ben ik tegen het geven van langere vakanties aan studenten bij koud weer. Scholen moeten eerder overschakelen op virtueel onderwijs omdat leerlingen nog steeds leren, ook al is het passief leren.

Prachi Sharma, vice-directeur van Delhi Public School Sonepat, Haryana

< p>

Nu we dichter bij het einde van de sessie komen, is januari een cruciale maand op het gebied van academici, niet alleen voor de hogere klassen, maar ook voor de lagere klassen. Daarom is persoonlijke interactie op dit moment erg belangrijk. Maar tegelijkertijd moeten we de gezondheid van onze studenten beschermen. Dus naar mijn mening moeten we in plaats van een algemeen besluit nemen om de wintervakantie voor de hele maand januari te verlengen, een flexibele aanpak hanteren. Meestal is de winterstop 15 dagen en daarna kan, afhankelijk van de situatie, een beslissing worden genomen. Een uitgestelde starttijd is zeker te overwegen. Online lessen kunnen worden gegeven wanneer het weer offline lessen niet toelaat.
Elke beslissing die wordt genomen, moet afhankelijk zijn van de situatie en de academische voortgang en het welzijn van de studenten in evenwicht houden

Ook Lees |In de VS woont bijna de helft van de Indiase studenten in zes staten

Dhruv Makhija, klas 10 student aan St. Peter’s College Agra, Uttar Pradesh

< p>Scholen moeten in januari kiezen voor virtueel onderwijs om te voorkomen dat studenten constant in onzekerheid zitten over wanneer de lessen beginnen. Bovendien is het op tijd afronden van de syllabus cruciaal voor studenten zoals ik die in klas 10 zitten en in maart eindexamen hebben. Het verlengen van de winterstop zorgt alleen maar voor vertraging bij het afronden van de syllabus. Als de lessen online worden aangeboden, kunnen we ons studierooster van tevoren plannen voor de komende examencommissie; anders zitten we in een moeilijke situatie.

Sheetal Jerath Sharma, ouder van een achtjarige die studeert aan de Nirmal Bhartia School, New Delhi

< img src="https://images.indianexpress.com/2023/01/WhatsApp-Image-2023-01-17-at-10.17.05-AM.jpg" />

Advertentie

De scholen zouden niet de mogelijkheid moeten hebben om vakanties te verlengen. Aangezien de winters in India anderhalve maand duren, moeten scholen overschakelen op online leren of hun openingstijden verruimen. Ouders moeten ervoor zorgen dat ze hun kinderen in extra lagen bedekken, zoals handschoenen als ze ze naar school sturen. In Canada functioneren mensen zelfs als het sneeuwt, dus we moeten onszelf en onze kinderen ook aanpassen aan het weer. Scholen zouden moeten experimenteren met nieuwe onderwijstechnieken, zoals het verlengen van de aanvangstijd van de lessen.

Lees ook |US: Gestage toename van Indiase studenten die blijven voor een beroepsopleiding

Nishant Bhardwaj, ouder van zes jaar oud studeren in Vatsalyam School Noida, Uttar Pradesh

Overstappen op online onderwijs is geen goed idee voor de gezonde ontwikkeling van een kind. Het zal hun ingesleten gewoonte om vragen te stellen belemmeren en de natuurlijke nieuwsgierigheid van het kind verminderen. Mijn dochter, die Bharatanatyam-lessen volgt, blinkt bijvoorbeeld uit in fysieke lessen, maar heeft moeite om de instructies van de leraar op te volgen wanneer ze online leert. Online lessen hebben maar één voordeel: maak de syllabus op tijd af. Ze hebben echter ook veel nadelen, waaronder een vermindering van het aantal studenten’ sociale vaardigheden en een link naar schermverslaving. Ze vragen om laptops en smartphones, zelfs nadat de lessen zijn afgelopen. In plaats van te kiezen voor online leren, moeten scholen leerlingen huiswerk geven tijdens de vakantie.

— De auteur werkt als stagiair bij indianexpress.com

© IE Online Media Services Pvt Ltd