Annonsbojkott från vänstern kostade Twitter 40 procent av omsättningen

0
60

Publicerad 20 januari 2023 kl 10.01

Utrikes. Dagens intäkter för Twitter är 40 procent lägre än vad de var för ett år sedan, rapporterar Reuters. Det är den amerikanska storföretags­vänsterns annonsbojkott som ligger bakom utvecklingen.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt Reuters har mer än 500 av Twitters annonsörer pausat sina annonseringar sedan Elon Musks övertagande förra året.

Orsaken till detta är att företagsannonsörer har lämnat bolaget efter att Musk avskedat tusentals vänsteraktivister och genomfört en betald verifieringsfunktion istället för en som var baserad på politiska åsikter.

Nyligen har plattformen dragit tillbaka sitt förbud från 2019 mot politiska annonser, och sagt att man ska mjuka upp sin annonspolicy mot “politisk påverkan” i USA så att den överensstämmer med TV och andra medier.