Amerikaanse wetgever dient wetsvoorstel in om de aanwijzing van Pakistan als belangrijke niet-NAVO-bondgenoot te beëindigen

0
61

Een Amerikaanse wetgever heeft een wet ingevoerd in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die beoogt de aanwijzing van Pakistan als belangrijke niet-NAVO-bondgenoot te beëindigen en een jaarlijkse certificering van de president onder bepaalde voorwaarden te eisen om Islamabad een dergelijke status te geven. een aanwijzing.

Het wetsvoorstel (HR 80) werd ingediend door congreslid Andy Biggs, die het vijfde congresdistrict van Arizona vertegenwoordigt.

Het moet worden goedgekeurd door het Huis en de Senaat voordat het door de president van de VS in wet kan worden ondertekend en naar de commissie Buitenlandse Zaken van het Huis is gestuurd voor noodzakelijke maatregelen.

Normaal gesproken leveren dergelijke wetsvoorstellen geen vrucht op, maar het huidige wetsvoorstel weerspiegelt de gevoelens van de wetgevers tegen Pakistan, dat bekend staat om het koesteren van terrorisme en het gebruiken ervan als een kwestie van staatsbeleid.

Alleen abonneesVerhalenAlles bekijken

UPSC-sleutel – 19 januari 2023 : Meer informatie over het jaarlijkse rapport over de status van het onderwijs…< /figuur>Hoe een verjaardagscadeau aan een vriend de politie van Mumbai naar 2 dieven leidde die ev…Eerste ASER-enquête na pandemie omschrijft de verstoring in leren, en i…

ASER 2022: Post-Covid, studenteninschrijving op recordhoogte, maar grote dip in l…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Voor elke verdere voortzetting van de aanwijzing van Pakistan als een belangrijke niet- NAVO-bondgenoot, het wetsvoorstel vraagt ​​de president van de VS om een ​​verklaring af te geven dat het land vooruitgang heeft geboekt bij het arresteren en vervolgen van senior leiders en middenkaderleden van het Haqqani-netwerk en stappen heeft ondernomen om aan te tonen dat het zich inzet om te voorkomen dat het Haqqani-netwerk Pakistaans grondgebied gebruikt als een veilige haven.

Beide voorwaarden worden gezien als een grote opgave voor Pakistan, gezien het feit dat velen in de VS geloven dat het Haqqani-netwerk een echte tak van de ISI is.

De Bill wil ook een verklaring van de Amerikaanse president dat Pakistan actief coördineert met Afghanistan om de bewegingsvrijheid van militanten, zoals de Haqqani-netwerk, langs de grens tussen Afghanistan en Pakistan.