6 beste bureaulampen voor uw thuiskantoor

0
35

Het opzetten van het thuiskantoor betekent dat u investeert in een ergonomisch computerbureau, een pc of laptop, een bureaustoel en alle kleine accessoires die u helpen om u op uw werk te concentreren. Je zult ook een geschikte bureaulamp moeten vinden om de lange werkuren op te fleuren. Een goede bureaulamp is meer dan alleen een gloeilamp, een kabel en een schakelaar, dus laten we het hebben over de beste bureaulampen voor uw thuiskantoor.

Waarom je een bureau nodig hebt Lampje

Een bureaulamp kan u helpen de lichtomstandigheden van uw thuiskantoor gedurende de werkdag te optimaliseren. Vertrouwen op natuurlijk licht is nooit genoeg, omdat het in de loop van de dag zal veranderen. Plafondlampen worden nooit geplaatst om de hele ruimte te verlichten. Een bureaulamp fungeert niet alleen als extra lichtbron, maar richt zich ook op uw werktafel, zodat u zich beter kunt concentreren op uw werk.

Inhoudsopgave

  Dat gezegd hebbende, het belangrijkste voordeel van een bureaulamp is het vermogen om vermoeide ogen en vermoeidheid te verminderen. Dit betekent ook minder kans op hoofdpijn en een betere houding omdat u niet naar voren hoeft te leunen om beter te kunnen zien wat u doet. Bovendien kun je het gebruiken voor heilzame lichttherapie.

  Welk type licht kiezen?

  Als het op het lichttype aankomt, komt het allemaal neer op persoonlijke voorkeur, maar bepaalde lichttemperaturen zijn beter dan andere. Kleurtypes of temperaturen worden gemeten op de schaal van Kelvin (K). Het spectrum is verdeeld in drie categorieën: warm, neutraal en koel. Laten we eens kijken wat elk van de categorieën te bieden heeft.

  Warm licht (tussen 2700K en 3000K)

  De lampen met het label 'warm' stralen een zacht wit licht uit dat voor de waarnemer geel lijkt. Warme lampen zijn niet de felste, waardoor ze geschikt zijn om een ​​ontspannende sfeer te creëren, dus ze worden bij uitstek gebruikt voor sfeerverlichting. Hoewel het meer geschikt is voor een slaapkamer of een woonkamer, kan het zijn dat je de voorkeur geeft aan warm licht omdat het erg prettig is voor de ogen.

  Neutraal licht (tussen 3100k en 4500k)

  Omdat neutraal licht ergens tussen warm en koel in zit, profiteer je van het beste van twee werelden. Het verhoogt gemakkelijk uw productiviteit, maar houdt u voldoende uitgerust voor al die lange werkuren. Daarom wordt neutraal licht meestal gebruikt in kantoren en scholen. Probeer het echter niet vlak voor het slapengaan te gebruiken, omdat het kan voorkomen dat uw lichaam melatonine aanmaakt, een hormoon dat geassocieerd is met de slaapcyclus.

  Koel licht (tussen 4600K en 6500K)

  Koel of koud licht geeft een witblauwe tint af die je terugvindt in monitoren, tv's, smartphones of tablets. Blootstelling aan dit licht maakt je alert en productiever, maar het kan ook ernstige oogvermoeidheid, hoofdpijn en vermoeidheid veroorzaken. De eigen klok van je lichaam wordt door koel licht in de war gebracht door te denken dat het buiten nog dag is. Vermijd ten koste van alles het gebruik van koel licht 's nachts, omdat dit de aanmaak van melatonine kan belemmeren en u 's avonds laat wakker kan houden.

  Lichtdekking

  Naast het kiezen van de lichttemperatuur, moet u ook letten op de helderheid, zachtheid of hardheid van de lamp. Kijk ook naar de energie-instellingen, zodat u kunt beoordelen hoeveel van uw werkruimte bedekt zal zijn met het lamplicht. Als je echt geek wilt zijn, kun je een lichtmeter gebruiken om de hoeveelheid luminantie van de door jou gekozen lamp te meten.

  Verstelbaarheid

  Bij het kiezen van de perfecte thuiskantoorlamp moet je jezelf afvragen: heb je een vaste lamp nodig of een verstelbare lamp? Dit hangt grotendeels af van het type werkruimte. Beweegt u zich tijdens het werk door het kantoor? Sta je? Zit jij? Veel moderne bureaulampen hebben verschillende scharnieren, draaipunten en ellebogen die je kunt draaien en draaien om je lamp te verstellen. Dit zou een handige functie kunnen zijn.

  Extra functies

  Moderne lampen worden geleverd met een aantal behoorlijk handige functies die uw werk kunnen verbeteren. Sommige hebben een simpele schakelaar, terwijl andere een touchpad hebben. Ze kunnen ook USB-poorten, energiebesparende functies, een timer, penhouders, verschillende verlichtingsmodi en zelfs een draadloos oplaadstation voor je telefoon hebben. De opties zijn talrijk en het is aan jou om een ​​lamp te kiezen die perfect bij je kantoor past.

  Dat gezegd hebbende, hier zijn onze topkeuzes voor bureaulampen voor thuiskantoren.

  1. EppieBasic LED Bureaulamp

  Prijs: $50

  • Klemlamp
  • Kleurbereik tussen 2700k en 6500K
  • Brede dekking
  • Flexibele hals
  • Dubbele kop

  EppieBasic LED-tafellamp is ultrabreed en heeft een dubbele LED-lampkop voor een zo breed mogelijke lichtdekking. Het meest interessante is dat het doordacht is ontworpen, niet alleen om uw hele werkgebied te verlichten, maar ook om bureauruimte te behouden. Klem hem eenvoudig achter je monitor op je bureau en hij zal perfect zijn licht op je toetsenbord en bureau laten schijnen zonder schermreflecties te veroorzaken.

  Met de aanraakgevoelige knoppen verander je eenvoudig de kleurtemperatuur en helderheid. Ook heeft de EppieBasic een automatische lichtdetectiefunctie. Het beoordeelt de lichtomstandigheden in uw kantoor en past de lamp automatisch aan om uw kantoor te helpen verlichten. Het is ook zeer verstelbaar dankzij het flexibele zwanenhalsontwerp waarmee u onder verschillende hoeken kunt werken en het licht op een specifiek gebied of object kunt richten. Het enige nadeel van deze lamp is dat de c-klem niet op alle bureautypes past.

  2. Lampat LED-bureaulamp

  Prijs: $20

  • 4 lichtmodi
  • USB-oplaadpoort
  • Auto-off-functie
  • Aanraakgevoelig bedieningspaneel
  • Dimmer met 5 niveaus

  De Lampat LED-lamp heeft de beste waarde als het gaat om bureaulampen voor thuiskantoren en is zelfs dimbaar. Het heeft een gestroomlijnd, eenvoudig ontwerp dat in elk thuiskantoor past. De behuizing is uitgerust met oplichtende knoppen waarmee u de helderheidsinstellingen kunt kiezen. Deze lamp heeft ook een automatische uit-stand, wat handig is als je de neiging hebt om het licht uit te doen. Je kunt zelfs de timer instellen om de lamp na een uur uit te schakelen.

  Dat gezegd hebbende, deze lamp heeft een lumen rating van slechts 530, wat betekent dat het niet genoeg is om een ​​groot werkgebied te verlichten. Het is goed als extra lamp om het licht op je bureau te richten, terwijl je ook een lichtbron boven je hoofd gebruikt.

  3. Mchatte LED met draadloze oplader

  • Prijs: $30
  • Flikkervrij licht
  • USB-poort
  • Draadloos oplaadstation
  • 5 kleurtemperaturen
  • Betaalbaar

  Als je een bureaulamp wilt met meerdere oplaadmogelijkheden, maar je wilt niet te veel betalen, denk dan eens aan de Mchatte LED-lamp. Het heeft zowel een USB-A-poort voor opladers als een draadloos oplaadstation voor uw smartphone. Het is perfect voor een klein bureau. Wat de lamp zelf betreft, deze wordt geleverd met vijf verschillende lichttemperatuurinstellingen en tien helderheidsniveaus. De Mchatte-lamp heeft ook een automatische uitschakeltimer, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het stroomverbruik als u naar bed gaat en vergeet het licht uit te doen.

  Deze lamp is eenvoudig op te zetten en heeft ellebogen die gemakkelijk in een perfecte positie kunnen worden gemanipuleerd. Het eerste verstelbare gewricht draait 160 graden aan de basis, terwijl het tweede gewricht een bewegingsbereik van 225 graden heeft. De kop zelf kan echter niet worden gekanteld, waardoor je het licht niet horizontaal kunt laten schijnen. Misschien wilt u deze lamp ook uit de buurt van uw bed houden, omdat het oplaadlampje nooit uitgaat en uw slaap kan worden verstoord.

  4. Ikea Forsa

  Prijs: $ 35

  • Stijlvol ontwerp
  • Verstelbare armen
  • Verstelbare hoogte
  • LED-lamp inbegrepen
  • Geen montage vereist

  Als u al uw thuiskantoorartikelen op één plek wilt kopen, is Ikea misschien de juiste keuze. Ze verkopen niet alleen meubels, maar ook alle benodigde apparaten en decor. Deze Zweedse retailer verkoopt een van de meest populaire keuzes onder bureaulampen, de Forsa. Het heeft een zeer strak en stijlvol ontwerp dat gemakkelijk in elk interieur past, en het is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De gloeilamp is inbegrepen in de prijs van $ 35, maar u kunt ook andere lampen kiezen op basis van uw voorkeuren.

  De Ikea Forsa is gemaakt van staal wat zorgt voor duurzaamheid. Lange verstelbare armen maken het gemakkelijk om de perfecte hoek te vinden voor het verlichten van uw werkruimte. De lampvoet is zwaar, zodat hij niet omvalt. Door zijn vormgeving en het heldere licht dat hij afgeeft, kun je de Forsa lamp gebruiken op een bijzettafeltje, een bureau of op een nachtkastje.

  5. Tobusa Architect LED-lamp

  Prijs: $ 48

  • Aanraakbediening met één knop
  • 3 kleurmodi
  • Dimbaar
  • Flexibele zwenkarmen
  • USB-oplaadpoort

  Als u op zoek bent naar een vintage maar verfijnde bureaulamp die zijn doel dient en uw kantoor siert, dan is de Tobusa LED-lamp wellicht de perfecte oplossing. Deze lamp is luxueus en elegant, maar dat doet niets af aan de functionaliteit. Het heeft slechts één knop, maar het is geen eenvoudige aan-en-uit-controller. Je bedient hiermee het dimmen of kiest één van de drie kleurstanden: 3000K warm wit, 4000K natuurlijk licht en 5000k daglicht wit.

  De Tobusa LED-taaklamp is flexibel met 360 graden zwenkarmen en een 90 graden draaibare kop. Naast het mooie design en de geweldige verlichtingsmogelijkheden, heeft de Tobusa-lamp ook een USB-A-poort zodat je je apparaten kunt opladen. Het enige nadeel is dat de lampkop zwaar is, waardoor het onmogelijk is om hem op het laagst mogelijke punt te draaien zonder dat de lamp kantelt. Dat betekent dat je het licht niet op slechts een klein deel van je bureau kunt richten.

  6. Dyson Solarcycle Morph

  Prijs: $650

  • Uniek industrieel ontwerp
  • Fungeert als omgevings-, spot- of taakverlichting
  • Automatisch stelt de kleurtemperatuur in op basis van lokale daglichtomstandigheden
  • Energiezuinig
  • Heeft een smartphone-app

  Als geld geen probleem is, brengt de Dyson Solarcycle Morph de nieuwste technologie en een innovatief ontwerp van hoge kwaliteit naar uw kantoor. Verbind hem met je smartphone en de lamp past de kleurtemperatuur automatisch aan op basis van de daglichtomstandigheden op jouw locatie. Dit helpt de slechte invloed van blauw licht in de ochtend en avond te beteugelen. De lamp van Dyson kan eenvoudig worden getransformeerd om u te dienen als bureaulamp, hoofdverlichting of omgevingslicht. Als u de lamp moet vervangen, kunt u elke LED-lamp met een vermogen tussen 4-6W gebruiken.

  Met de Dyson app stel je één van de voorgeprogrammeerde standen van de lamp in: Study, Precision, Relax en Wake-up. U kunt ook temperatuur- en helderheidsregelaars gebruiken om uw persoonlijke modus te creëren en op te slaan. Een bewegingssensor die in de Dyson Solarcycle Morph is geïnstalleerd, schakelt het licht automatisch in wanneer u aan uw bureau zit. Het enige nadeel van deze lamp is dat hij alleen via Bluetooth met je apparaat kan worden verbonden. Er is geen wifi-optie, wat betekent dat u deze mogelijk niet kunt toevoegen aan uw slimme thuishub.

  Verbeter uw thuiskantoor met een bureaulamp

  Het vinden van de juiste bureaulamp voor uw thuiskantoor kan het verschil maken bij het creëren van een inspirerende en productieve werkruimte. Bureaulampen zijn er in verschillende vormen, maten en stijlen en bieden talloze opties om aan uw behoeften te voldoen. LED-lampen bieden optimale energiebesparing terwijl ze helder en gelijkmatig licht geven, en zijn een geweldige optie als u op termijn geld wilt besparen. U kunt ook overwegen om unieke functies toe te voegen, zoals dimfuncties of instelbare kleurtemperaturen voor extra maatwerk.

  Met zoveel opties die tegenwoordig beschikbaar zijn, hopen we dat u deze gids nuttig vond bij het vinden van uw perfecte bureaulamp! Laat het ons in de reacties hieronder weten als je nog andere aanbevelingen hebt.