Techbazen riskeren gevangenisstraf nadat de Britse regering zich terugtrekt wegens online schade

0
20

Tech-bazen kunnen worden opgesloten als hun platforms opzettelijk kinderen niet beschermen tegen online schade nadat de regering van premier Rishi Sunak een deal heeft gesloten met wetgevers om het vooruitzicht van een eerste parlementaire nederlaag te voorkomen.

Sunak verloor dinsdag een stem in het Lagerhuis nadat 50 conservatieve wetgevers en de belangrijkste oppositiepartij zeiden dat ze een amendement zouden steunen dat bedoeld was om de wet op online veiligheid aan te scherpen. De rebellen hadden een amendement ingediend waarin gevangenisstraffen tot twee jaar worden voorgesteld voor technische bazen omdat ze kinderen niet beschermen tegen inhoud zoals kindermisbruik en zelfbeschadiging.

Michelle Donelan, de minister van cultuur en digitale zaken, zei in een schriftelijke verklaring aan het parlement dat de regering instemde met wijzigingen in de wetgeving, zodat leidinggevenden gevangen kunnen worden gezet als ze “toestemmen of samenzweren” tot het negeren van de nieuwe regels.

“Deze wijziging heeft geen invloed op degenen die te goeder trouw hebben gehandeld,” ze zei. Maar het zou “extra tanden geven om verandering teweeg te brengen en ervoor te zorgen dat mensen ter verantwoording worden geroepen als ze kinderen niet goed beschermen”.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

Eerste ASER-enquête na pandemie omschrijft de verstoring in leren, en ik …ASER 2022: Post-Covid, studenteninschrijving op recordhoogte, maar grote dip in l…

Delhi Confidential: een ongemakkelijke beweging op het BPR&D-evenement in Bengaluru

Air India's 4k sterke 'Maharaja Collection' van kunstwerken formeel overgedragen…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Dit is de derde keer dat Sunak, die een meerderheid van 67 heeft, zich terugtrekt in het licht van soortgelijke opstanden in het parlement sinds zijn aantreden in oktober. Hij gaf eerder toe na opstanden in zijn partij over huisvestingsdoelstellingen en beperkingen op windparken op land. Groot-Brittannië heeft, net als de Europese Unie en andere landen, geworsteld om gebruikers van sociale media, en in het bijzonder kinderen, te beschermen tegen schadelijke inhoud zonder de vrijheid van meningsuiting te schaden.

Het wetsvoorstel, dat nauwlettend in de gaten wordt gehouden door technische stafmedewerkers in de Verenigde Staten, was ontworpen om een ​​van de strengste onlineregimes voor technologiebedrijven ter wereld te creëren, maar het werd afgezwakt in november, toen de regering de vereiste schrapte om “legale maar schadelijke inhoud” te stoppen.

Na dagenlange onderhandelingen tussen de regering en de wetgevers bereikten de twee partijen een akkoord met de ministers die beloofden een amendement in te dienen in een soortgelijke trant. De rebellen zullen hun amendement nu intrekken.

Advertentie

Bill Cash, een veteraan conservatief wetgever en een van de rebellen, vertelde de BBC dat de overeenkomst met de ministers een “enorme stap voorwaarts” en zei dat senior managers in de sector “niet het risico willen lopen naar de gevangenis te gaan”.