Hoe Venmo privé te maken

0
28

Venmo is een betalingsapp waarmee gebruikers bankrekeningen of betaalpassen/creditcards kunnen koppelen en geld naar andere gebruikers kunnen sturen. Het is een snelle en gemakkelijke manier om geld te verzenden en is immens populair geworden. Gebruikers kunnen een feed van anderen zien’ openbare transacties op de app. Uw eigen transacties zijn ook openbaar, afhankelijk van hoe u uw privacy-instellingen heeft ingesteld.

Als u niet wilt dat de wereld ziet waar uw geld naartoe gaat, kunt u uw Venmo-privacyinstellingen wijzigen in privé. U kunt ook de privacy-instellingen van individuele transacties wijzigen als u alleen bepaalde transacties privé wilt maken. In dit artikel laten we u de verschillende manieren zien waarop u uw privacy-instellingen in Venmo kunt wijzigen, zodat u met vertrouwen betalingen via de app kunt verzenden zonder dat deze worden gezien.

Inhoudsopgave

    De standaardinstellingen van Venmo instellen op privé

    Als u wilt dat uw transacties in de Venmo-app privé zijn, zodat alleen u en de gebruiker aan de ontvangende kant deze kunnen zien, kunt u dit doen in uw Venmo-accountinstellingen. Hier is hoe.

    1. Tik op het menupictogram in de rechterbovenhoek.
    1. Tik op het tandwielpictogram in het menu om naar Instellingen te gaan.
    1. Ga naar Privacy.
    1. Selecteer onder Standaard privacy-instellingen het soort privacy dat u wilt.

    U kunt kiezen uit Openbaar, Vrienden of Privé. Met Openbaar kan iedereen op Venmo uw transacties bekijken. Vrienden laten alleen degenen die vrienden met je zijn op Venmo toe om ze te zien. Privé toont alleen transacties tussen u en de ontvanger. Dit wordt standaard van kracht voor elke Venmo-transactie die u uitvoert.

    Individuele transacties instellen op privé

    Als u niet per se wilt dat alles privé is, kunt u bepaalde betalingen ook gewoon privé instellen. Nogmaals, u kunt dit doen terwijl u een betaling doet.

    1. Tik bij het uitvoeren van een betaling op de privacyoptie in de rechterbenedenhoek.
    1. Tik op de nieuwe privacyoptie die je wilt.

    1. Ga verder met de betaling en deze wordt geplaatst met de door jou geselecteerde privacy-instelling.

    Houd er rekening mee dat hiermee geen toekomstige of eerdere betalingen op privé worden gezet, alleen de huidige betaling waarvoor u de instellingen wijzigt.

    Hoe u eerdere betalingen privé kunt maken

    U kunt ook eerdere Venmo-transacties privé maken voor anderen. Hier is hoe het te doen.

    1. Ga naar het menu rechtsboven en selecteer Instellingen.
    1. Tik op Privacy > Transacties uit het verleden.
    1. Selecteer Wijzigen in Vrienden of Alles wijzigen in Privé.

    Als u Wijzigen in vrienden selecteert, worden alleen openbare transacties gewijzigd. Alles wijzigen in Privé verandert al uw transacties. Als u dit selecteert, kunt u privétransacties niet terugzetten naar Openbaar of Vrienden.

    U kunt eerdere betalingen ook afzonderlijk wijzigen als u alleen bepaalde privé wilt hebben.

    1. Navigeer naar de transactie die u privé wilt hebben en tik erop.
    1. Tik op de privacyoptie waarop het bericht al is ingesteld, onder Transactiedetails.
    1. Selecteer de nieuwe privacyinstelling waarnaar je het bericht wilt wijzigen.

    Zodra u de privacy van een transactie op deze manier heeft gewijzigd, kunt u deze indien nodig altijd op dezelfde manier wijzigen in een andere privacyinstelling.

    Wat verschillende privacyregels betekenen op Venmo

    Als u niet zeker weet wat de verschillende privacyniveaus op Venmo inhouden, zoals wie precies uw activiteit kan zien en wat ze kunnen zien, vindt u hieronder elk privacytype vermeld en wat het betekent.

    Openbaar

    Uw Venmo-transactie wordt openbaar gedeeld, zodat iedereen op internet deze kan bekijken. Dit omvat namen van de afzender en ontvanger, de betalingsnota en het tijdstempel van de betaling.

    Alleen vrienden

    Deze privacyinstelling deelt de informatie over de transactie alleen met degenen met wie u bevriend bent op Venmo. Dit wordt weergegeven in de Friends-feed van de app. Behalve degenen die u toevoegt als Vrienden en de ontvanger van de betaling, kan niemand anders de transactie zien.

    Privé

    Alleen u en de ontvanger kunnen de transactie-informatie zien. Het wordt niet op de openbare of vriendenfeeds geplaatst. U kunt de transactie echter zelf zien in de vriendenfeed.

    Ook, ongeacht welke privacyoptie u kiest, het exacte betalingsbedrag zal altijd zichtbaar zijn voor u en de ontvanger. Niemand anders kan het betalingsbedrag zien. Ook kan alleen de gebruiker die de betaling verzendt de betaalmethode zien die voor de transactie is gebruikt.

    Maak uw transacties privé op Venmo

    Of u nu al uw Venmo-transacties privé wilt of slechts een paar, met Venmo kunt u deze instellingen op verschillende manieren wijzigen. Dit is om vele redenen een geweldige app, en de mogelijkheid om de privacy van uw transactiegegevens te wijzigen is er nog een van.