Aziatische aandelen dalen naarmate China zegt dat de economie verder vertraagde

0
25

Aziatische aandelen stonden dinsdag overwegend lager nadat China meldde dat de economie vorig jaar met 3 procent groeide, minder dan de helft van het tempo van 2021.

Tokio ging vooruit terwijl de meeste andere regionale markten daalden. Beleggers kijken uit of de Japanse centrale bank haar al lang bestaande beleid om haar belangrijkste rentetarief op min 0,1 procent te houden, zal wijzigen wanneer ze woensdag een beleidsvergadering afrondt.

De Amerikaanse futures daalden daarna. markten op Wall Street waren maandag gesloten wegens een feestdag, terwijl de olieprijzen gemengd waren.

De Chinese economie herleeft geleidelijk nadat antiviruscontroles en een vastgoedcrisis vorig jaar de groei aantastten.

Subscriber Only StoriesAlles bekijken

UPSC Key- 18 januari 2023: Meer informatie over Geo-economie of Geostrategie, 1267…

Assembly-verkiezingen 2023: na enorme winst vorige keer, taak weggelaten voor …< figuur>

Waarom separatistische politiek Pakistan vanaf het begin teistert< figuur>

Waarom dieren doden, en het is niet voor een trofeeApply New Jaarpromotiecode SD25

Beperkingen die miljoenen mensen thuis hielden, zijn opgeheven, maar een golf van COVID-19-infecties zorgt ervoor dat consumenten voorzichtig zijn met reizen, winkelen en uit eten gaan. Gegevens die dinsdag werden gerapporteerd, toonden aan dat de groei van de op één na grootste economie ter wereld daalde tot 2,9 procent in vergelijking met een jaar eerder in december, vergeleken met de 3,9 procent in de voorgaande maanden.

De regering is begonnen het harde optreden tegen technologische industrieën en om meer steun uit te rollen voor particuliere bedrijven en de vastgoedsector, om een ​​herstel te stimuleren.

“Het goede nieuws is dat er nu tekenen van stabilisatie zijn, aangezien de beleidsondersteuning die tegen het einde van 2022 is verleend, zichtbaar wordt in de relatieve veerkracht van infrastructuurinvesteringen en kredietgroei,” zei hij. Zei Louise Loo van Oxford Economics in een onderzoeksnota.

Advertentie

De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen zou woensdag een ontmoeting hebben met haar Chinese tegenhanger in Zwitserland. Yellen en de Chinese vicepremier Liu He zijn van plan de economische ontwikkelingen tussen de VS en China te bespreken in een tijd van aanhoudende spanningen over handel en technologie.

De Hang Seng-index in Hongkong verloor 1 procent tot 21.528,84 en de Shanghai Composite-index daalde 0,3 procent tot 3.219,68. In Seoul daalde de Kospi met 0,5 procent tot 2.388,35. De Australische S&P/ASX 200 moest 0,2 procent inleveren op 7.376,70.

De Nikkei 225-index in Tokio won 1,2 procent op 26.137,15. De benchmark van Bangkok bleef vrijwel onveranderd.

Advertentie

Maandag wonnen de Europese markten nadat Duitsland meldde dat de inflatie in december was afgekoeld. De DAX in Frankfurt won 0,3 procent tot 15.134,04 en ook de CAC 40 in Parijs won 0,3 procent tot 7.043,31. De Britse FTSE 100 noteerde 0,2 procent hoger tot 7.860,07.

Het jaar is begonnen met optimisme dat de afkoelende inflatie ertoe zou kunnen leiden dat de Federal Reserve spoedig afziet van scherpe renteverhogingen die de economie vertragen en risico op een recessie. Ze hebben ook een negatieve invloed op de investeringsprijzen.

Vertragende segmenten van de Amerikaanse economie en de nog steeds hoge inflatie drukken op de winst van bedrijven, die een van de belangrijkste hefbomen zijn die de aandelenkoersen bepalen.

Vrijdag was de eerste grote dag voor bedrijven in de S&P 500 om te laten zien hoe ze het de laatste drie maanden van 2022 hebben gedaan, met een schare banken aan de kop van de rij.

Een grote zorg op Wall Street is dat S&P 500-bedrijven mogelijk een winstdaling voor het vierde kwartaal rapporteren ten opzichte van een jaar eerder.

Advertentie

Als de economie toch in een recessie terechtkomt, zoals veel investeerders verwachten, scherpere dalingen voor winsten kunnen worden vastgesteld voor 2023. Daarom kunnen de prognoses voor aankomende inkomsten die CEO's dit rapportageseizoen geven, zelfs belangrijker zijn dan hun laatste resultaten.

In andere handelsdag dinsdag, US benchmark ruwe olie verloor 53 cent tot USD 79,33 per vat in elektronische handel op de New York Mercantile Exchange. Het won maandag USD 1,47 tot USD 79,86 per vat.

Advertentie

Brent-olie, de prijsstandaard voor internationale handel, steeg in Londen met 24 cent tot USD 84,70 per vat.

dollar handelde tegen 128,70 Japanse yen, een stijging ten opzichte van 128,53 yen. De euro steeg naar $1,0830 van $1,0822.