ASER 2022-rapport utgitt etter 4 år

0
27

Annual Status of Education Report (ASER), som kaster lys over læringsresultater i skolen, utgitt i dag, og markerer returen til en sentral nasjonal undersøkelse som fanger opp tilstanden til grunnleggende lese- og regneferdighet i landet.

Undersøkelsen, ledet av Pratham Foundation, ble sist utført i denne skalaen i 2018. Etter utbruddet av Covid-19 ble ASER telefonbasert og rettet fokuset mot å utforske digital ulikhet og påmeldingsnivåer i skoler.

Les |ASER-rapport 2022 LIVE-oppdateringer

I 2022 gjenopptok imidlertid Pratham sin Feltundersøkelse. Landmålere fant ut på tvers av stater og holdt ansikt til ansikt interaksjoner med barn og lærere på landsbygda i India for å fange læringstilstanden.

“ASER skjer på denne måten etter fire år, og vi er veldig spente på å se hva rapporten sier. Jeg tror det er rettferdig å si at alle barn er tilbake på skolen, og derfor vil denne rapporten fortelle oss hvordan det første skoleåret har gått,” sa Pratham-sjef Rukmini Banerji.

Subscriber Only StoriesSe alle

Første ASER-undersøkelse etter pandemi rammer inn forstyrrelsen i læringen, og…

ASER 2022: Post-Covid, studentregistrering rekordhøy, men stort fall i l…

Delhi Confidential: En vanskelig bevegelse ved BPR&D-arrangementet i Bengaluru

Air Indias 4k sterke 'Maharaja Collection' av kunstverk overføres formelt…Bruk nyttårskampanjekode SD25 Les |ASER 2022 | Foreldres hjelp, undervisning og nettkurs: Hvordan barn lærte med sperret klasserom

Skoler over hele landet åpnet igjen for personlige klasser i 2022 etter en langvarig stenging på grunn av Covid-19, som hadde tvunget hele utdanningssystemet til å bytte til nettmodus.

“ASER 2022 vil gi viktig bevis på virkningen av pandemien på barns påmelding og læringsresultater, både nasjonalt og for alle stater i landet,& #8221; ASER sa i en tweet.

ASER er den eldste undersøkelsen av sitt slag i landet, og godt ansett for rekkevidden av innsikt den gir om nivåer av grunnleggende læring på grunnskolenivå.

Annonse Les også |ASER 2022: Post-Covid, studentregistrering rekordhøy, men stor nedgang i læring

Mens de siste rundene av ASER ikke fanget opp tilstanden til grunnleggende læring, gjennomførte regjeringen en studie gjennom NCERT i 2022 for å finne ut om studentene fant opp grunnleggende ferdigheter i lese- og regneferdigheter.

Den fant at så mange som 37 prosent av elevene påmeldt i klasse 3 har svært begrensede grunnleggende regneferdigheter som å identifisere tall og utføre enkle matematiske operasjoner, mens selv de mest grunnleggende kunnskap er fraværende hos 11 prosent elever.

© The Indian Express (P) Ltd