Apple MacBook Pro, Mac mini met nieuwe M2 Pro, M2 Max-processors gelanceerd: prijs in India, meer

0
22

Apple heeft officieel een verbeterde MacBook Pro en Mac mini gelanceerd, aangedreven door de nieuwe M2-, M2 Pro- en M2 Max-processors. De Apple M2 Pro is bovenop de M2 ​​gebouwd en biedt tot een 12-core CPU, 19 core GPU en tot 32 GB verenigd geheugen. Op dezelfde manier biedt de M2 ​​Max een 12-core CPU en tot 38-core GPU met ondersteuning voor maximaal 96GB verenigd geheugen.

Naast deze verbeteringen bevatten beide processors ook een nieuwe 16-core Neural Engine en Eigen media-engine van Apple. Gebruikers kunnen deze processors krijgen op zowel 14-inch als 16-inch varianten van de 2023-editie MacBook Pro-modellen.

Beide Apple Silicon-chips zijn gemaakt met een proces van 5 nanometer (nm). Terwijl de M2 ​​Pro meer dan 40 miljard transistors heeft, heeft de M2 ​​Max meer dan 67 miljard transistors met een geheugenbandbreedte van respectievelijk 200GB/s en 400GB/s. Qua prestaties is de M2 ​​Pro 40 procent sneller dan de M1 Pro wat betreft beeldverwerking in Photoshop en 25 procent sneller in het compileren van code op Xcode.

Apple noemt de M2 ​​Max de krachtigste en efficiëntste Pro-laptopchip ter wereld. Deze processors zijn ook geoptimaliseerd voor de nieuwste macOS Ventura, die meer dan 15.000 native apps bevat die codecs zijn voor het Apple Silicon-platform.

Alleen verhalen van abonneesAlles bekijken

Eerste ASER-enquête na pandemie omschrijft de verstoring van het leren, en i…

ASER 2022: Post-Covid, studenteninschrijving op recordhoogte, maar grote dip in l…

Delhi Confidential: een ongemakkelijke beweging op het BPR&D-evenement in Bengaluru

Air India's 4k sterke 'Maharaja Collection' van kunstwerken formeel overgedragen…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Apple MacBook Pro met M2-prijs in India

De nieuwe 14-inch MacBook Pro met M2 Pro-chip begint bij Rs 1.99.900, terwijl de 16-inch variant met M2 Pro Rs 2.49.900 kost. De 14-inch en 16-inch varianten van MacBook Pro met M2 Max-chip beginnen respectievelijk bij Rs 3.09.900 en Rs 3.49.900. Studenten kunnen een extra korting krijgen op deze modellen en de nieuwe MacBook Pro's zullen vanaf 24 januari 2023 in India te koop zijn.

De nieuwe Mac mini met M2-chip kost Rs 59.900, terwijl de M2 ​​Pro-variant vanaf Rs 1.29.900 en zal vanaf 24 januari verkrijgbaar zijn in India via officiële Apple-wederverkopers.

© IE Online Media Services Pvt Ltd