Vad du ska se innan “Star Trek: Picard” säsong tre

0
22

Den sista säsongen av Star Trek: Picard börjar streama på Paramount+ den 16 februari 2023. Och den ser den efterlängtade återföreningen av skådespelarna i Star Trek: The Next Generation. Men innan du återförenar dig med dina sedan länge förlorade vänner, ägna några timmar åt att återse deras bästa ögonblick från tidigare år.

Eftersom den sista säsongen av Picard i huvudsak fungerar som den åttonde säsongen av The Next Generation, snarare. än att bryta sönder trailern och dissekera alla påskägg (även om jag kommer att peka på trailern senare), är det förmodligen bättre att återbekanta dig med besättningen på Enterprise-D sedan det var så länge sedan vi såg dem.

Från och med den tredje säsongen av Next Generation gick programmet mot karaktärscentrerade berättelser. Varje avsnitt innehöll en viss besättningsmedlem som “huvudkaraktären” för avsnittet. Nedan hittar du mina rekommendationer för de avsnitt som ger den mest insiktsfulla inblicken i varje karaktär.

Obs: Om inget annat anges, alla dessa avsnitt finns att streama på Paramount+

Innehållsförteckning

Jean-Luc Picard:  “Tapestry” (TNG 6×15)
William Riker: “The Pegasus” (TNG 7×12)
Deanna Troi: “The Loss” (TNG 4×10)
Worf: “The Sword of Kahless ” (DS9 4×9)
Geordi La Forge: “Interface” (TNG 7×3)
Beverly Crusher: “Remember Me” (TNG 4×5)
Sju av nio: “Scorpion” (VOY 3×26, 4×1)< br>Tasha Yar: “Yesterday's Enterprise” (TNG 3×15)
Wesley Crusher: “Journey's End” (TNG 7×20)
Data: “The Measure of a Man” (TNG 2×9)
Lore's Arc
Moriarty's Arc
“All Good Things” (TNG 7×25, 26)
Deep Space Nine Dominion War 10-part
Star Trek: The Next Generation Films
Star Trek: Picard Seasons One & Två

Jean-Luc Picard:  “Tapestry” (TNG 6×15)

Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) har ett rykte bland Star Trek-fans som den diplomatiske kaptenen som stannar ovanför i säkerheten på rymdskeppet medan resten av besättningen strålar ner till den farliga planeten nedanför. Inte för att han är feg utan för att han förstår att den rätta platsen för en kapten är på bryggan på hans skepp.

Men han var inte alltid sådan, som det här avsnittet visar. I “Tapestry,” den gudaliknande Q transporterar Picard tillbaka till en central punkt i sin hänsynslösa ungdom för att visa honom vad som kunde ha varit om han hade fattat andra beslut. Den här historien ger kanske den bästa insikten om varför Picard är som han är och ger också en glimt av en annan livsbana.

Andra fantastiska Picard-avsnitt från TNG inkluderar:

RELATERATVad du ska titta på innan 'Star Trek: Strange New Världspremiärer på Paramount+

 • “Captain’s Holiday” TNG 3×19
 • “Familj” TNG 4×2
 • “Qpid” TNG 4×20
 • “Trumskinnet” TNG 4×21
 • “Darmok” TNG 5×2
 • “Det inre ljuset” TNG 5×25
 • “Kommandokedja” TNG 6×10,11
 • “Lektioner” TNG 6×19

William Riker: “The Pegasus” (TNG 7×12)

En av de stora anledningarna till att kapten Picard sällan anslöt sig till bortalagen under körningen av Next Generation var att hans förste officer, William Riker (Jonathan Frakes), förbjöd det, med hänvisning till Starfleet-protokollen. Riker är den prototypiska Starfleet-officeren, som värdesätter plikt, högpresterande standarder och uppmärksamhet på detaljer. Han tog ofta kommandot över Enterprise när Picard inte var med och visade sig vara lämplig att hålla kaptensstolen vid mer än ett tillfälle.

Men en hemlighet har förföljt honom under hela hans karriär. Vi tar reda på vad det är i “The Pegasus,” när kaptenen för hans första kommando återvänder med ett mystiskt och farligt uppdrag för Enterprise.

Det är också värt det att se de tre första avsnitten av andra säsongen av Star Trek: Lower Decks till se Riker i aktion som kapten. Det finns också en rolig Riker-underplott som sträcker sig över TNG och DS9 där han upptäcker en dubblett av sig själv. Dessutom dyker han och Deanna Troi upp i Picard säsong ett avsnitt “Nepenthe” (PIC 1×7).

Fler fantastiska Riker-berättelser:

RELATERATVad du ska titta på innan “Star Trek: Lower Decks”-säsongen Tre

 • “Peak Performance” TNG 2×21
 • “A Matter of Perspective” TNG 3×14
 • “Det bästa av två världar” TNG 3×26, 4×1
 • “Framtidens imperfekt” TNG 4×8
 • “Andra chanser” TNG 6×24
 • “Defiant” DS9 3×9

Deanna Troi: “The Loss” (TNG 4×10)

Deanna Troi (Marina Sirtis) är fartygets rådgivare ombord på Enterprise under hela The Next Generation. Hon kommer från en telepatisk ras känd som Betazoid. Men eftersom hon är halvmänniska är hennes telepati begränsad till att känna av känslor och kommunicera med fulla betazoider som hennes mamma. Troi’s kvasi-telepatiska förmågor tillåter henne att känna känslorna hos människor runt omkring henne, vilket ger henne stor insikt i hur man hanterar många situationer.

Men i “The Loss,& #8221; hon tappar de empatiska krafterna och kämpar med vad som motsvarar att människor blir blinda eller döva. Och det kunde inte ha kommit vid en sämre tidpunkt eftersom Enterprise har fastnat i ett partikelfält och långsamt driver mot katastrof.

Ytterligare Troi-centrerade episoder är:< /p>RELATERATDe coolaste “Star Trek”-grejerna på Amazon

 • “Högt som en viskning” TNG 2×6
 • “Night Terrors” TNG 4×17
 • “Överträdelser” TNG 5×12
 • “Folkets man” TNG 6×3
 • “Fiendens ansikte” TNG 6×14
 • “Eye of the Beholder” TNG 7×18

Worf: “The Sword of Kahless” (DS9 4×9)

Worf (Michael) Dorn) har utmärkelsen att vara den karaktär som förekommer mest i hela Star Trek-serien. Han är huvudrollsinnehavare i två serier, The Next Generation och Deep Space Nine, och fram till premiären av Star Trek: Picard var Worf den enda karaktären som gjorde det. Han dyker upp i hela 282 avsnitt i båda serierna.

Att bara välja en för att lyfta fram hans karaktär är svårt. The Sword of Kahless är dock ett roligt äventyr som fördjupar sig djupt i klingonsk mystik och andlighet. Den innehåller också Kor, den första klingonen som dök upp i originalet Star Trek på 60-talet. Dessutom är det bara väldigt roligt.

Fler fantastiska Worf-äventyr inkluderar:

RELATERATAllt du behöver veta om Paramount+

 • “Heart of Glory” TNG 1×20
 • “Faderns synder” TNG 3×17
 • “New Ground” TNG 5×10
 • “Paralleller” TNG 7×11
 • “The Way of the Warrior” DS9 4×1,2
 • “Change of Heart” DS9 6×16

Geordi La Forge: “Gränssnitt” (TNG 7×3)

Paramount+

Om du växte upp med att titta på Star Trek: The Next Generation, det enda du visste om Geordi La Forge (LeVar Burton) var att han också var med i Reading Rainbow (åtminstone skådespelaren som spelade honom var det). Kopplingen mellan de två programmen är obestridlig för många fans.

Men eftersom Geordi är blind kunde han inte ens läsa på samma sätt som du och jag gjorde på 1900-talet. Men det hindrade honom inte från att flyga Enterprise under den första säsongen av The Next Generation eller att bli chefsingenjör för resten av serien. Hans blindhet, och den apparat han använder för att se, spelar in i “Interface,” där Geordi måste hitta sin försvunna mamma.

Geordi är fantastisk, men ta inte mitt ord för det:

RELATERATKlassiska 'Reading Rainbow'-serien kommer tillbaka, men utan LeVar Burton

 • “The Arsenal of Freedom” TNG 1×21
 • “Samaritan Snare” TNG 2×17
 • “Booby Trap” TNG 3×6
 • “Fienden” TNG 3×7
 • “Galaxy’s Child” TNG 4×16
 • “Identitetskris” TNG 4×18
 • “Nästa fas” TNG 5×24

Beverly Crusher: “Kom ihåg mig” (TNG 4×5)

Paramount+

Beverly Crusher (Gates McFadden) är inget som Bones McCoy, hennes motsvarighet Enterprise Chief Medical Officer från originalet Star Trek. Istället för en gruff och grov man är hon en omtänksam och karismatisk änkling med en ung son ombord på ett rymdskepp. Och även om Gene Roddenberry hatade karaktären efter den första säsongen och ersatte henne med Katherine Pulaski för den andra, återvände Crusher i den tredje säsongen och stannade under resten av serien. I “Kom ihåg mig,” vi får en glimt av Beverly’s hantering av en nödsituation när resten av Enterprise-besättningen börjar försvinna från fartyget.

Fler fantastiska Trek-historier med Beverly Crusher :

RELATERATVad vi spelar: 'Star Trek Timelines' Free-to-Play i Final Frontier

 • “Symbios” TNG 1×22
 • “High Ground” TNG 3×12
 • “Värden” TNG 4×23
 • “Orsak och verkan” TNG 5×18
 • “Mistankar” TNG 6×22
 • “Bifogad” TNG 7×8
 • “Sub Rosa” TNG 7×14

Sju av nio: “Scorpion” (VOY 3×26, 4×1)

Paramount+

Fanfavoritborgkaraktären Seven of Nine dök inte upp i Star Trek: The Next Generation. Vi träffade henne inte förrän säsongsfinalen av den tredje säsongen av Star Trek: Voyager. Däremot är hon en huvudrollsinnehavare i Star Trek: Picard (en av de få som tagit sig hela vägen till tredje säsongen), så det är bara rättvist att vi ger henne förfallodagen. Och för att göra det, se om hennes främsta framträdande på Voyager, “Scorpion.” Denna tvådelade fungerar inte bara som Sevens karaktärsintroduktion utan markerar också en vändpunkt i Voyager när fartyget slingrar sig in i Borgs territorium. Där den finns kvar under resten av deras resa hem från deltakvadranten.

Sju till sju av nio berättelser:

RELATERATVad vi tittar på: Låt oss titta på “Star Trek: Voyager” igen för att komma ihåg Janeway

 • “The Raven” VOY 4×6
 • “One” VOY 4×25
 • “Oändlig regress” VOY 5×7
 • “Någon att vaka över mig” VOY 5×22
 • “Unimatrix Zero” VOY 6×26, 7×1
 • “Relativitet” VOY 5×23
 • “Kropp och själ” VOY 7×7

Tasha Yar: “Yesterday’s Enterprise” (TNG 3×15)

Spela upp video

Den första säsongen av Star Trek: The Next Generation var en stenig affär, både på skärmen och utanför. För att göra en lång historia kort, drev dramat bort Denise Crosby, skådespelerskan som spelade Enterprise-D‘s första säkerhetschef. Och sättet de skrev av henne från programmet var lika häftigt och meningslöst som resten av den första säsongen. Men Tasha Yar gjorde en återkomst i den tredje säsongen av TNG i detta alternativa universumäventyr med Enterprise-D‘s omedelbara föregångare med samma namn, Enterprise-C.

Det här avsnittet banade också vägen för introduktionen av Yar’s halvromulanska dotter senare i serien. Och även om det inte finns någon officiell indikation på att Tasha Yar eller hennes dotter kommer tillbaka för den sista säsongen av Star Trek: Picard. Något i mina ben säger mig att det är en bra idé att bekanta mig med dem igen för säkerhets skull.

Några andra Yar-avsnitt att titta på:

RELATERAT< /strong>Varför “The Undiscovered Country” är den bästa “Star Trek”-filmen

 • “Code of Honor” TNG 1×4
 • “Skin of Evil” TNG 1×23
 • “Legacy” TNG 4×6
 • “The Mind’s Eye” TNG 4×24
 • “Inlösen” TNG 4×26, 5×1
 • “Enande” TNG 5×7,8

Wesley Crusher: “Journey’s End” (TNG 7×20)

Spela upp video

Om du har sett Star Trek: Picard hittills vet du att Beverlys son Wesley (Wil Wheaton) gör ett framträdande i slutet av säsong två. Även om jag inte kommer att ge mig in på spoilers, och vi har inte hört något mullrande om att han kommer tillbaka under säsong tre är ingenting omöjligt. Även om det är värt att notera att Wil Wheton har sagt att han inte kommer tillbaka för säsong tre. Men han skulle säga att om det vore sant eller inte för att behålla några potentiella överraskningar intakta.

Med tanke på arten av hans cameo är det förmodligen bäst att kolla in hans senaste framträdande i The Next Generation (han hade en icke-talande cameo i den sista Next Gen-filmen Star Trek: Nemesis) för att ge dig en uppfattning om var de tog karaktären.

Här är några fler Wesley-berättelser

stark >:

RELATERATDu bör fortfarande köpa Blu-rays och DVD-skivor, här är varför

 • “Där ingen har gått förut” TNG 1×6
 • “Slutliga uppdrag” TNG 4×9
 • “The Game” TNG 5×6
 • “The First Duty” TNG 5×19

Data: “The Measure of a Man” (TNG 2×9)

Spela upp video

Tyvärr är Data inte med i den sista säsongen av Star Trek: Picard (som vi känner till). Franchisen har avslutat hans historia två gånger nu (jag lämnar den där för att undvika spoilers). Men eftersom vi tittar på karaktärscentrerade Next Generation-avsnitt kan jag inte bara lämna Data utanför. Det känns bara fel.

Om du vill lära känna din favorit-Android från 90-talet igen, finns det inget bättre avsnitt att titta på än andra säsongens “The Measure of a Man.” I det här avsnittet ställs Datas rättigheter som en artificiell livsform inför rätta när en kommande cybernetiker vill ta bort honom till sina trådar för att avslöja hemligheterna bakom hans skapare och göra en hel rad datadubbletter .

Lore’s Arc

Spela upp video

Men det är inte alla data du kommer att få ut från den här listan. Även om Data själv inte dyker upp i trailern för säsong tre, gör hans onda androidbror Lore det. Det sista vi såg av Lore, deklarerade Data att han skulle ta isär honom för Enterprise-besättningens säkerhet.

Lore var en av de stora återkommande karaktärerna under The Next Generation, och eftersom det verkar som att vi 8217;kommer att få lite mer av honom, det blir bra att fräscha upp alla hans framträdanden. De är:

 • “Datalore” TNG 1×13
 • “Bröder” TNG 4×3
 • “Descent” TNG 6×26, 7,1

Moriarty’s Arc

Spela upp video

Och vi är inte klara med databerättelser än! Precis som de flesta i Enterprise-D-teamet älskar Data att leka klä upp och låtsas på holodäcket. En av hans favoritkaraktärer att spela under serien var Sherlock Holmes. Men i avsnittet “Elementary, Dear Data,” han kunde inte sluta lösa mysterier innan de hade en chans att börja. Så han hittade ett ovanligt sätt att väcka Sherlock Holmes fiende, James Moriarty, till liv i holografisk form. Jag kommer inte att förstöra slutet, men Moriarty kommer tillbaka under senare säsonger. Och vi ser en glimt av honom i Star Trek: Picard-trailern som ser olyckligare ut än någonsin.

Moriarty’s TNG-avsnitt innehåller:

 • “Elementär, kära data” TNG 2×3
 • “Skicka i en flaska” TNG 6×12

“Alla bra saker” (TNG 7×25, 26)

Spela upp video

Om du tittar på alla avsnitt av Next Generation som anges ovan, kvalificerar du dig förmodligen som ett fan av serien. Och eftersom du befinner dig i det här djupet kan du lika gärna se finalen i serien. “Alla bra saker” är en fantastisk seriecapper, ett sött farväl till fans av Next Gen. Den visar kapten Picard växla fram och tillbaka genom tre tidsperioder: en där han först tar kommandot över Enterprise, den aktuella tiden (i samband med showen), och en 25 år i framtiden.

Den framtida perioden är intressant eftersom den visar den exakta tidpunkten då Picard säsong tre inträffar. Uppenbarligen liknar karaktärerna inte på något sätt det vi känner till Picard säsong tre, men det är en fascinerande korrelation som du förmodligen borde kolla in.

Deep Space Nine Dominion War 10-part

Danny Chadwick/Review Geek

Star Trek: Picard-showrunner Terry Matalas sa att den sista säsongens båge har mycket att göra med efterdyningarna av Dominion War. Detta är intressant eftersom kriget var det primära fokus för Deep Space Nine, inte The Next Generation. Om du hoppade över DS9 rekommenderar jag starkt att du går tillbaka och tittar på den.

Men eftersom du inte har tid att se hela serien innan Picard säsong tre börjar, föreslår jag att du bara tittar på de sista tio avsnitten av serien, där DS9-teamet äntligen löser konflikten. Om du inte har sett den tidigare, oroa dig inte, du kommer att kunna hänga med.

RELATEDVarför 'Deep Space Nine' är den bästa 'Star Trek'-serien

 • “Penumbra” DS9 7×17
 • “‘Til döden skiljer oss åt” DS9 7×18
 • “Konstiga sängkamrater” DS9 7×19
 • “Ondskans föränderliga ansikte” DS9 7×20
 • “När det regnar…” DS9 7×21
 • “Tacking Into the Wind” DS9 7×22
 • “Extrema åtgärder” DS9 7×23
 • “The Dogs of War” DS9 7×24
 • “Vad du lämnar bakom dig” DS9 7×25, 26

Star Trek: The Next Generation Films

Om du slutade titta på Star Trek: The Next Generation efter att den gick ur luften 1994 och fortsätter att titta på Star Trek: Picard säsong tre nästa månad, har du förmodligen några frågor. Vad hände med Enterprise-D? Var finns data? Var inte Picard en borg den där gången? Och mer.

Så länge du lurar på Next Gen-avsnitt, gör du klokt i att titta på filmerna också. Det finns bara fyra av dem, och även om några inte är den bästa Trek som någonsin producerats, har de information som du behöver för att förstå vad som händer i Picard.

Men kom ihåg att dessa filmer för närvarande inte är tillgängliga att streama på Paramount+, du kan gå över till HBO Max och se dem där. Eller köp bara Blu-rays.

Star Trek 10-Movie Stardate Collection (Blu -ray + Digital)

Få alla klassiska Trek-filmer, inklusive Next Gen-titlarna i ett paket.

Amazon

42,99 USD
55,99 USD Spara 23 %

Star Trek: Picard Seasons One & Två

ViacomCBS< /figur>

Om du ska se den sista säsongen av ett TV-program är det självklart bäst att bekanta dig med de tidigare säsongerna. Jag tror dock inte att det är absolut nödvändigt att se de två första säsongerna av Picard för att njuta av den sista säsongen–särskilt om du tittar på den som en koda till Star Trek: The Next Generation.

Hittills har serien varit en besvikelse för många Next Generation-fans av anledningar som jag inte riktigt vill gå in på. Det räcker med att säga att kvaliteten på berättelserna och överensstämmelsen med resten av Star Trek-serien har varit fläckig (för att uttrycka det så vänligt som möjligt). Dessutom verkade serien återställa sig själv på ett sätt efter säsong ett. Berättelsen om den andra säsongen är inte intimt kopplad till den första säsongen. Och det ser ut som att det kommer att bli fallet igen med säsong tre.

Jag lämnar det genom att säga, titta på de två första säsongerna av Picard om du vill bli en komplettist om serien. Men om du är ett inbitt Next Generation-fan, varna dig för att du kanske inte kommer att njuta av det du ser.

Den sista säsongen av Star Trek: Picard har premiär på Paramount+ den 16 februari.